Sır, aramayı bırakmakta. Asıl mutluluk insanın içinde gizli ve biz her gittiğimiz yerde içimizdeki mutluluğu bir adım geride bırakarak ilerlemeye devam ediyoruz farkında olmasak da... Ben inanıyorum ki başkalarının yaşamlarına bakıp kendimizde hep bir eksik, kusur görmeyi, onlara benzeme çabasını bırakırsak , yaşadığımız sıkıntıların bir öncekiler gibi son bulacağı gerçeğini unutmadan yaşarsak mutlu olacağız... Tabi mutluluğu neyde aradığına bakmak gerekiyor insanın. Maddeye takılıp kalanlarda, özünü unutuyor bir süre sonra da farkındasınızdır hep daha fazlasına sahip olma hırsına bürünmüş, mutsuz bir topluluk haline geliyoruz. Bir yerde okumuştum "Umut etmek de ibadettir"diye inançlı insanlar için bu söz birçok kilidin anahtarı... 🩷
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Mutluluğun bir sırrı olsaydı insan hayatında ne eksikse odur derdim. Örnek vermek gerekirse, parası olmayan bir insan için mutluluğun sırrı para, sevgisiz olan insanın mutluluğu da sevilmeye bağlı çünkü o öyle düşünüyor.. İnsan hayatı boyunca elinde olan güzel şeyleri düşünüp mutlu olmak yerine sürekli sahip olamadığı eksik olan o bir tek şeye odaklanır. Mutsuzluğu sırf bu yüzdendir. Herkesin içinde yaşadığı şikayet ettiği durumu hayal ederek uyuyan insanlar var bu dünyada. Yeter ki hayatımıza dönüp bakabililelim mutluluk zor değil
Mutluluğun sırrı; kişinin mutluluğunu ve değerini, karşı cins ölçüsünde değerlendirip ona bağlamaması. Önce mutluluğu, kendi içinde bulması, "ben, şu an mutlu olmak istiyorum, çünkü ben bu duyguya layığım, ve benim mutluluğum, mutlu olmam birine bağlı değil " Benim düşüncem bu yönde bir kere kendini bulmuş bir insan her zamana mutluluğu arşınlayacaktır. 🌟
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Önce şurada bir anlaşalım, mutluluğun sırrı yoktur :D buna matematik sorunu gibi yaklaşmazsak kâfi gelir. Yani sonuçta sağlıklı mıyız? Yes. Sevdiklerimiz sağ ve yanımızda mı? Yes. Başımızı sokacak evimiz var mı? Yes. Allahtan belanızı da istemeyin kardeşim yaw.
Kimseyle işin olmamak Kimseyle alakan olmamak İşinde gücünde kitabını okuyarak, film. izleyerek, sokak canlilarini besleyerek varsa ailesi onlara bakarak yaşamak