Mesela bir insanın geçmeyen sorunları varsa ve bu şekilde de mutlu olamıyor, yaşayamıyorsa hayatına son vermesi daha mı iyidir?

Mesela bir insanın geçmeyen sorunları varsa ve bu şekilde de mutlu olamıyor, yaşayamıyorsa hayatına son vermesi daha mı iyidir?

hafif rüzgarlı bulutlu bir gün secmeli önce kesinlikle bir falezden atlamalısın falezin yüksekliği en az yirmi metre olmalı aşağısı kayalık olmalı rüzgar tenini buz kesicek kadar oturmalı orada aşağıyı izlemeli dalgaların sesi muhtesem deniz cok güzel rüzgar yeterince üşüttü gözyasların yüzünden süzülüyor ılık ılık hadi atla diye fısıldıyor aklındaki sen bitir yeter zaten ölüceksin ha simdi ha sonra ne fark eder tam o anda baska bir ses deger mi diyor kafanı kaldırıp denize bakıyorsun çok büyük maviliği büyüleyici sonra gökyüzüne bakıyorsun bi huzur kapliyo icini hiç kimse kimseye ikinci bir şans vermez hayat ta öyle ikinci bir şansın olmayacak sadece bi kere yaşıycaksın evet çok zor yaşamak zaten hiç kimse kolay olduğunu da söylemedi ki mesela yemek yemek bile kolay gibi duruyo ama o bile zor bazen yemeği biraz fazla kaçırsan saatlerce kıvranıyorsun demem o ki hayatta kolay olan hiç bir şey yok yinede insanlar yaşıyor pes etmiyor sokak hayvanlari bir lokma ekmek icin kac mahalle geziyor biliyormusun bu kadar mı zayıfsın korkaksın sen yaşamaktan korkuyorsun derdin de o kadar büyük değil sadece korktugun icin bahaneler uyduruyorsun simdi kendine gel ikinci bir şans asla olmıycak sana verilen sürede hayatın tadını cikar baskaları icin degil kendin icin yasa hic bilmedigin seyleri yap tad deneyimle yorulmuş olabilirsin ama pes etme korkma yine söylüyorum sadece tek şansın var mutlu olmak icin mutluluğu bulmak icin tek şansın var atlarsan şansını kaybedersin kimse seni hatirlamaz da arkandan ağlayan bile olmaz belki şimdi korkalığı bırak ve tek şansını kaybetme
Deneyeceğim
İntihar etmek acizce, sorry. Bunu aklından geçirmek bile. Yaşamak her şeye rağmen güzel ve her şey geçiyor. Dün canını sıkan olayların yerini bugün başka bir şey alıyor ama o da geçiyor. Dünya yalan, gelip geçici ve sınavdayız. Bu gerçekleri unutmazsak, bize verilen sınavlardan alnımızın akıyla çıkarız ve biter bu dünyadaki 60-80 senemiz.
Haklısın ablam 💜🙏
Tabii olomm dhdjs 😅🫶
Aksi düşünülemez bile kardo sdjsdjs 🙏😅🫶
Teşekkür ederim can 🥳
🫶🥳
Hayır bu bir çözüm değil. Yaşamak her şeye rağmen güzel, intihar acizlerin baş vuracağı bir durum.
🙏🌹
Çözüm değil reis. Hatta intihar deneyip beceremeyince çok daha kötü hale bürünüyorsun. Yani o an sana engel olan bir şeyler oluyor. Hap içeyim diyorsun miden bozuluyor hastaneye götürüyorlar yıkıyorlar. Öldürmüyor süründürüyor. Bir dağa çıkayım kimse görmesin diyorsun bir ağacın sağlam dalına bağlıyorsun. Dal kırılıyor popo üstü düşüyorsun bir de bi süre öyle sakat sakat geziyorsun. Böyle olmayacak demire bağlayayım diyorsun ip kopuyor yine daha önce sakatlanan kıçının üstüne düşüyorsun. Yani çözüm değil. Konuşmak anlaşmak anlamaya çalışmak kendini tanımak çok daha iyi.
Eyvallah reis
Cevap
17Cevap
İntihar etmek hiçbir zaman çözüm değildir, bu yalan dünya da her şeyin bir çıkış yolu vardır, pes etmemek gerekiyor...
Bu hayattaki sorunlarımızı da bu hayatın zorluklarını da biliyoruz fakat öldükten sonra ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Dünyanın yaratılışı bu kadar muazzam ve mucizeviyken Yaratıcı yokmuş gibi öldükten sonra yokolacakmışız gibi düşünmek aptallık da demiyorum bak direkt ahmaklık geri kafalılık falan olur yokolacağımızı düşünmek. Hani demek istediğim bu dünyanın tüm sıkıntıları biliniyor peki ya öldükten sonra ne olacak? Bu bilinmiyor belki totomuzdan şiş sokcak zebaniler. Riske alabilen totosuna kıymet vermeyen durdursun nabzını. İnancın var mı Bilmiyorum ama intihar eden cehennemde hayatına ne şekilde son verdiyse ebediyen aynen o şekilde azap görecek. Kendini astıysa defalarca dirilip dirilip kendini asacak deniyor kitapta.
Muhtemelen çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir şeyi anlatmak istiyorum. Kendini asarak intihar eden insanların intihar ettikten sonra avuç içlerinden kanlı ip parçaları çıkıyormuş. Ölümün acısı ne kadar şiddetli demek ki pişman olup ipi çözmeye kalkıp avuç içini kanatıyorlarmış, hâlâ çözüm mü diye sormaya gerek yoktur diye düşünüyorum.
İntihar çözüm olsa pişmanlığı da olmazdı.
Bazı şeyler korkaklıktır, gerçekten çabalamış mı öyle popon serip yapamıyorum diyorsa bence intihar etsin en güzeli. Hayat mücadele ve yaşamdır. Kimse oturduğu yerden ev araba aile sahibi olmuyor çalışıp didiniyor. O kişide bunla uğraşırsa aklına bile gelmez.
Ya geçmeyen sağlık sorunları varsa?
Ne yazık ki herkes aynı şartlarla doğmuyor, o insanın pisinolojisini anlıyorum demek yalan olur. Bakıyorum tüm olumsuzluklardan pozitif çıkan insanlar var, tutunup sarılıp yaşamak en güzel şeydir. Bıraksa insan hergün buhranda olsa da bu ömrü yaşıyacak gerek var mı kendi eliyle karanlığa kapanmaya
Hayır asla çözüm değil. 2 saat sonra ne olacağı belli olur mu ki bu hayatta. Her zaman güçlü olmak ve umut etmek gerekiyor.
Cok genel düsünuyoruz ya. Mesela sağlık sorunları sebebiyle intiharı düşünen insani haksız bulmam. Bu ister psikolojik ister fiziksel bir rahatsızlık olsun. Örneğin adam kör olmuş olabilir, bacaklarını kaybetmiş olabilir , felç geçirip yatalak kalmış olabilir ve bu şekilde başkalarının bakımına muhtaç olarak yaşamak istemeyebilir. Adama gidip de her şeyin çözümü var mı diyeceksin diyemezsin. O yüzden bazen intihar çözümdür evet. Tabi dini inanca da bağlı çözüm olarak görmek veya görmemek
Hayır konuşulmaması bile gerek bir mevzu….
hayatı göz yaşlaınızla ödüllendirmek yerine , inadına mutluluğunuzla cezalandırın
Olanı izin verip mutlaka bir çözümü vardır, tabii olanı izin verirse önünde bir yol açar. İntihar bir çözüm değildir.
Hayır, intihar bir çözüm değildir. Bence kişinin hayatını sonlandırmak yerine kendisine ve geleceğe şans vermesi gerekir, ne olursa olsun bir gün her şey değişebilir. Bu ihtimali yok etmek pek mantıklı değil. 🥀
Hayır tabikii de 🙄kendine gel lütfen
Sanırım kendin için konuşuyorsun
Yok soru benimle ilgili değil 🙄
Kendinle ilgili değilse iyi o zaman jsjsj suratını öyle yapma modumu düşürdün 😄
Tamam yapmam :D sdfsdf
Aferin hshsh
Hayır kesinlikle, her şeyin bir çözümü vardır
Hayır çözüm değil tabiki. Mücadele etmek lazım. Bazen etsen de çözümü hemen olmuyor. Sabır gayret istiyor
Hayır intihar etmek çözüm değil ölümden başka her şeyin mutlaka bir çözümü, yolu vardır. Hayat bizi deniyor burada önemli olan sabırlı ve güçlü kalabilmek eninde sonunda her şey istediğimiz gibi olacak umudu kaybetmemek gerekiyor.
Barışş her şey yolunda mıııı Barıııışşşşş?
Kesinlikle değil Buhran anı sadece.
soru benimle ilgili değil sdfsdf
sdfsd :D
Eğer kişi inançlı birisiyse intihar etmenin günah olduğunu bilir zaten. Ayrıca intihar ettiği zaman diğer dünyada onu sorgu sualin beklediğini bilir. Yani son olmayacağını bilir.
Ben intihardan daha güçlüym
İntihar bir aslandr kendine yem arar
Sen kurt ol ve aslanla savaş
Çözüm değil kaçıştır, yenilmektir, pes etmektir, korkaklıktır.
İntihar büyük çaresizlik ve cesaret. Ama çözüm mü değil
İntihar ederek neyi çözeceksin? Birini sevdin ve ayrıldın diyelim. İntihar ettikten sonra pişman mı olacak? Belki 2 gün üzülür ama 3. gün yeni birini bulur. İşten mi ayrıldın? Yerini her türlü dolduracaklar zaten. Sevdiklerin bile belirli zamanlarda anacak ve hayatına devam edecek. Korkak olarak anılmak istenmezdim.
Herkes atanmış ecelle ölecek diye bir şey yok kişi özgürdür hayatının kalanını idame ettiremeyeceğini anladığında hayatına son verebilir. Olmek acı içinde yaşamaktan iyidir
Asla çözüm değildir yokolmaktir sadece 3 gün konuşulur unutulur gider hiç yaşamamış gibi olunur güzel bir iz bırakmak gerek dünyaya
Saçmalık ne intiharı terapist var ergo terapiler var varda var yani çözümsüz bir şey yok artık bu zamanda..
Çözüm değil. Ölmek değil yaşamak cesaret istiyor her insanın farklı sıkıntıları var ama hayat yine de güzel bakmasını bilene..
Hangi ülkede oldu bu.26 yaşında bir genç kız hayatına son vermek için otenazi yapılması için mahkemeye başvurdu ve isteği kabul edildi
Hayır kesinlikle değil. İntihar sadece bir kaçıştır. Çözüm değildir.
Değil boşuna Hayir bide tam ademezs3n sakat yatalak falan kalirsin
Hayır, intihar etmek çözüm değil. Konuşup halledilebilir..
Ölen kişi için çözüm bence kurtuluyor işte ne güzel
Bilseydim cehennem yok azap yok bende intihar ederdim yasamanin bi anlami yok
Senin böyle bir düşüncen mi var en son sürekli depresyondayim diyordun sanki de
Yani
Kardeşim intihar çözüm değil. Tanrı'ya güvenin, sorunlarla yüzleşin ve onları ortadan kaldırın. Size sorun çıkaranlara savaş ilan edin. Üzülme, Tanrı'dan iyi olmanı dilerim
Hayır tabikide muhakkak bı çıkış yolu vardır
Bazen insan öyle olduğunu düşünebiliyor ama çok günah olduğu için ben asla etmek istemem🥲🥲
Ben geçmeyen sorunlarım yüzünden 2 kez intihara kalkıştım
İntihar etmek çözüm değil aslına bakarsan korkaklıktır mücadele etmeyi bırakmaktır
En büyük acizliktir maalesef ki
Kaçmak çözüm olmuyor olmaz
Bence hayır bir çözüm değil
Çözüm olacak anlar var gibi geliyor.
Hayır intihar çözüm değil. Güçlü olmak gerekiyor
bırakın insanlar hayatlarına son versin
Hayir, tedavi alabilir depresyon yasiyorsa
Hayır kesinlikle çözüm bu değil
Değil tatlisko
🙏🌺
Asla değildir.
Çözüm ölelim 😂