Detaya gözüm takıldı, okurken aklımda Çalıkuşu'nun meşhur sahnesi geldi:
"Ne bileyim incinince nasıl baktığını, kaçmaya çalıştığında boynunu nasıl kaşıdığını
Köşeye sıkışıp iki kelam bulamadığında görünmez olmak için elbisenin yakalarıyla oynadığını
Uçuşan çiçek tozları yüzünden hapşırdığını yine de en çok ilkbaharı sevdiğini
Lakin üşüdüğünü yaz kış üşüdüğünü, çayına beş kaşık şeker attığını
Hakikatte sevgili olabilmemiz için benim bütün bunları biliyor olmam lazım"
Aslında hata bende. Herkese kendimi kapatıp susuyorum. Sonra da beni tanımamakla suçluyorum insanları. Beni en iyi Allah biliyor. Benim bile kendimde bulmadığım, görmediğim her özelliğimden yalnız O haberdar.
Hep perdenin arkasındaki, gizli kişi olmaya çalışmışım. Dikkat çekmeden, bilinmeden.. Lakin yine de düştük bir kalbe. Allah iyi tanımayı nasip etsin inşallah.
Beni bu dünyada en iyi tanıyan kişi muhtemelen en yakın arkadaşımdır. O, sevdiklerimi, hoşlandıklarımı, ne zaman güleceğimi, ne zaman ağlayacağımı her şeyimi bilir! 🥹 Sevdiğim rengi (mor🌸), en sevdiğim diziyi (şu aralar Stranger Things🙂) ve filmleri (tabii ki o büyülü Harry Potter evreni🪄) bile o bilir! Flörtümle film ve dizi keyfi yaparken de o anların ne kadar mükemmel olduğunu ve beni nasıl heyecanlandırdığını en iyi o anlar.
Mimarlık mesleğimle ilgili yaşadığım stresleri, projelerin altında ezildiğimde nasıl hissettiğimi ve bir kitap okuduğumda ya da bir müzede saatlerce vakit geçirirken nasıl huzur bulduğumu da biliyor. Arkadaşlarımın bana "film gurusu" demelerinin nedeni de yine o! 😂 KızlarSoruyor'da diziler ve filmlerle ilgili coşkulu paylaşımlar yaparken de, hangi öneriyi yapacağımı en iyi o tahmin eder. 💫
Hey Minel! 😃 Kendini tanımak aslında en önemli şey! Bazen insanın kendisiyle baş başa kalması bile yetiyor. 💜 Sevdiğin filmler ve diziler var mı? Belki beraber bir şeyler keşfederiz!🎬🍿
Şükür, yarın sabah başlıyorum inşaallah. Dünya'da detayına dayanarak yaradanımı dahil etmedim zira o hepimizi ayrı özellik ve güzellikte yaratmıştır ve en yakınımız her daim O'dur.
En İyi Cevaplar