Hayatında çok zorluklar yaşamış birisini otomatik olarak iyi insan kabul ederiz. Daha iyisini hak ettiğini düşünüp el uzatırız. O ise yaşadığı acılar nedeniyle insanlara düşman olmuştur intikam peşindedir. Uzattığınız eli zayıflık olarak görür.
Atalarımız konuyla ilgili olarak acıma yetime koyar cebine demiş.
Ne dersiniz?
Bu arada böyle bir terim yok ama bence olmalı.
Atalarımız konuyla ilgili olarak acıma yetime koyar cebine demiş.
Ne dersiniz?
Bu arada böyle bir terim yok ama bence olmalı.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ben hak edene gösteririm
Başkalarını olumsuz etkilemek, yönlendirmek veya kontrol etmek amacıyla kasıtlı olarak kullanılan manipülasyon, psikolojik veya sosyal bir teknik olma özelliği taşıyor. Manipülasyon, bireylerin kendi çıkarlarını elde etmek veya istedikleri sonuçları elde etmek için başkalarını hem yanıltma hem baskı yapma hem de etkileme yollarını kullanıyor. Öte yandan bu teknik, çeşitli yöntemler ve taktikler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu taktikler arasında duygusal manipülasyon, sözlü manipülasyon, davranışsal manipülasyon, bilgi manipülasyonu ve sosyal manipülasyon yer alıyor. Manipülatörler, insanların zayıf yönlerini veya hassas noktalarını hedefleyerek, onları istedikleri yöne yönlendirecek stratejiler geliştiriyorlar.
Kıssadan hisse ; iyilik adı altında , zatıf gördüğünüz birkişiye yardım edip, aranızda duygusal bir ilişki başlatıp karşıdaki kişinin öz-güveni size haddini aşan bir şımarıklık gelip haddini bil sen deyip yok saymayı kendinizi korumak sayıp bir de üstüne öfke çalıştırıyorsanız buradan sorular doğar :
1- ben neden yetim adı altında bir kişiye merhametle yardım edip olayı orada bırakmayıp, etinden sütünden yararlanıp ilişki yaşayıp sonrada bunun adına iyilik nasıl diyorum?
2- bende nasıl bir eksiklik var ki ; iyiliğe ihtiyaç duyan bir kişiye sadece yardım edip adına yardım etme deyip bırakmayıp illa ilişki içine giriyorum. Madem öyle dengim birsini bulur haddini ve kendini bilen birisiyle ilişki yaşarım, neden yetim ve yardımıma muhtaç birisiyle ilişki yaşıyorum?
3- benim neden bağlanma sorunum ve korkum var?
4- acaba ben yardıma muhtaç birisini , yardım etme ayağına daha kolay mı manipüle edebilirim, yönlendiririm demek bu?
Manipülatif Davranışlar: Gizli narsistler, çevrelerini manipüle etme eğilimindedirler. Başkalarını kontrol etmek ve kendi amaçlarına ulaşmak için çeşitli manipülasyon teknikleri kullanabilirler. Bu durum; partnerlerini, arkadaşlarını veya iş arkadaşlarını istedikleri gibi davranmaya zorlayabilir ve ilişkilerde güven eksikliği yaratabilir.
5- ben acaba gizli-narsist miyim? Diye sorardım.
Bir ilişkinin temeli acıma , iyilik yapma olamaz. Baştan bakış açısı defolu. İnsan sevdiği , tutku yaşadığı kişiye akar, taşar ve asla ön yargılı yaklaşmaz. Ayrıca ;
Güçlü , özgüvenli kişilerde şartların azizliğine uğrayıp zor anlar yaşayabilir. Sizin el uzatmanız şartları düzeltildiğinde gerçek benliğini kucaklayan birisi size sadece gurur vermesi gerekmiyor mu? Neden rahatsız ediyor? Demek ki sizde bir özgüven sorunu var ; keza gizli- narsistlerde de bu vardır. Siz özgüvenliyseniz yeterli dozda karşıdakinin hâli size ancak gurur ve mutluluk verir vermiyorsa siz8n özgüveniniz demek ki karşıdaki yardıma muhtaç kişiden daha aşağıda ki üstünlüğünüz elden gidiyor diye panikleyip durumu bloklayıp tü-kaka yapıyorsunuz.
Acıma yetime koyar g@tüne lafına gelir isek;
Yaptığınız ; psikolojik yansıtma =projeksiyon :-) !
En belirgin özelliği kendilerini dünyanında merkezinde görmek olan narsist kişiler, aynı zamanda çıkarcıdır, kibirlidir, sadece kendilerini severler, eleştiriye kapalıdır ve hata yaptıklarını düşünmediklerinden dolayı özür dilemeyi de bilmezler. Onlar için sadece övgü ve iltifat vardır. Kendilerini eleştiren insanları düşman bilen narsist kişiler için insanlar iki kategoriye ayrılır: Kendisini övenler ve eleştiri yapanlar.
Yani ; kendi ezikliğinizi karşıyı eleştirerek tatmin olmaya çalışıyorsunuz ! Aksi doğru olsaydı, yetime el uzatılır , karşılık beklemeden yardım edilir buna iyilik denir. Yetim deyip acıma adı altında etinden sütünden yararla maya istismar denir. İlişkiyiye başlatma şekliniz umarım pedofili şartlarında bir yaş sınırı arz etmiyordur !
Çünkü bir diğer atasözümüzde derki ; KÖTÜDEN İYİLİK BEKLENMEZ !!! Der. Bilmem yeterli mi hani anlayana sivrisinek saz ; anlamayana davul zurna az ya , o mânada yani !!!
https://youtube. com/shorts/qgwK3Z0qzHk? feature=shared
Yetim deyip düşük gördüğün g@tüne koyuyarsa 440 frekans demektir. Peki sen ona yardım eli uzatıp yüksek frekans 520 isen nasıl. bir ilişki yaşayabildin demek ki sende 440 idin ki, anlaşabilmişsiniz. Keza o kişi 520 olduğunda siz rahatsız oluyorsanız eğer doğru soru şu ; O ' nun 520 olması neden zoruma gidiyor? Benim 440 da kalmam neden neden benim işime geliyor hangi bağımlı kaldığım taraflarıma tutunuyorum ki bir yetimden sevgi dilenecek kadar aciz kalıp ilişki yaşayıp istediklerimi alamadığımda da sen 440 sın ben 520 yim. Haddini bil diyorum diye düşünmek lazım. Başta anlaşılıp bir ilişki yaşanıyorsa frekanslar eşit ki anlaşılıyor demektir. Video da bu ispatlı zaten. Yetim olduğunu bilip iyiliğe nankörlük etti diyorsanız sonuçta onun yardıma ihtiyacı olup gidilmiş süreç içinde yardıma ihtiyacı olduğu çıkmamış meydana yani !!! O kişi gerekli 520 lik frekansa çıkıp siz 440 da kalınca belliki zorunuza gitmiş :-))) . Tebrik ediyorum o kişiyi kimse büyük başarı 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
youtube.com/shorts/qgwK3Z0qzHk?feature=shared
Sonuna kadar okudum güzel yazmışsın.
Frekans meselesi doğru örnek bende bu konu ile ilgiliyim sohbet edebilir miyiz lotus
Haketmeye merhamet kendine haksızlıktır 🤫