Şu sözleri seviyorum : "Neşe ve ayıklık insanı sağlıklı tutar. "Neşe sağlığın yarısıdır. "Bugün, ruh sağlığımızı korumak istiyorsak iyimserlik bir gerekliliktir."
Düşüncelerimde esnek olmaya çalışıyorum ve en önemlisi bu da geçer diyorum. Bu gerçekçi ve pozitiflik içeren değerli bir söz. Tabi sağlıklı beslenme ve spor yoksa faydası yok.
Son olarak, ruh sağlığı bağımlılıkla uyumlu değildir. Kahve ve alkollü içecekler gibi uyarıcıları azaltarak, sigarayı bırakarak, uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapıcı uygulamalardan uzak durarak ruh sağlığı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olmak mümkündür.
Psikolojik dayanıklılık sabit bir değer değildir, sürekli geliştirilmesi gerekir. Tıpkı spor gibi. Buna bir çeşit stres test de diyebiliriz. Bunun dışında tamamen kendini işine adamak ve karşılaşılan stres ve zorlukları bir tehdit yerine dayanıklılığı sınayacak bir fırsat olarak görmek oldukça geliştirici olabilir benim nezdimde. Bir süre sonra zaten meydan okuma aşamasına geçiyorsunuz. Ama önce kontrol gerekiyor, çaresiz kalmak yerine kontrol altına almakta uzmanlaştığınızda artık meydan okuma gücünü içinizde hissetmeye başlıyorsunuz. Ayrıca ülkece içerisinde bulunduğumuz durum itibari ile maşallahımız var!
Merhaba, beni üzecek veya üzebilecek insanlardan elimden geldiğince uzak duruyorum veya sürekli negatif düşüncede olan bunu çevresine daima hissettirebilen insanlardan da aynı şekilde uzak durmaya gayret ediyorum. Gerçekçi, tatmin edici, ulaşılabilir hedefler kurmaya ve olabildiğince pozitif bir bakış açısında sahip olarak hayatıma devam etmeye çalışıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben kendimi koruyorum her anlamda.. mesela gereksiz boş insanları hayatımdan direk siliyorum konuşmuyorum iletişim bile kurmuyorum.. bunun dışında bana kim yanlış yapıyorsa da onlara da aynı şekilde davranıyorum tabi ki de
Müzik dinleyerek Müzik benim kaçış yerim , bana özel olan bir yer bir sığınma yeridir Bana çok iyi geliyor Müzik beni anlıyor Benim yaralarımı sarıyor
Mesela bir derdim varsa da araştırmayı severim şöyle ki benim başıma gelenler başkasınında başına gelmis mi diye O bu durumda ne yapmış diye veya yalnızlık hissetmemek için bakarım
İçime atmayı çok doğru bulmam en iyisi içini dökmek ağlamak ve kendi kendime konuşarak çözmeye çalışırım
Odağımı olumlu anlarda tutuyorum, olumsuz anları mümkün olduğunca hızlı çözüp atlıyorum. Zorluklar var ve hep olacak, hızlı çözemesem dahi geçici olduğunu hatırlıyorum her zaman. Sahip olduğum hayatın sevdiğim çokça yönü var, bunları unutmuyorum. Ve birinin bana yaklaşımı yanlış olmuşsa ona karşılık onun tavrına benzer şekilde saldırı moduna geçmiyorum. Kendimi anlık değil genel olarak nasıl daha iyi hissedecek isem adımlarımı buna göre atıyorum.
umursamayarak umursamaz olmak bir koruma kalkanı sağlıyor insana
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bir insanın ruh hali tecrübe edinmeden korumaya geçmiyor. mlsf bana bunu yaşattılar. Ve şimdi üç senedir öfkemi dindirmeye çalışıyorum atlattım nerdeyse. Bunun sonucunda öğrendiğim güvenmeyerek kendi ayaklarinin üzerinde kimseye eyvallahin olmayacak şekilde olman ruh halini korumaya yetecektir
Akışına bırakıyorum genelde. Ruh halim bozulacaksa bozulmasına izin veririm. İzin vermezsem şayet çok daha kötü oluyorum. Manik depresif ruh halleri çok yoruyor beni :D
Günün sonunda her şeyin benim elimde olmadığını kendime hatırlatıyorum. Başkasının eylemlerinden benim sorumlu olmadığımı da kendime hatırlatıyorum. Ve olabildiğince bir şeylerle ilgilenmeye çalışıyorum
Kendimi ruhsal olarak korumamın yolları;Anı yaşamayı öğrenmek ve zihnimi dinlendirmek harika yöntemler arasında geliyor. Kendimi ifade edebilmek ve eğlenemek için yeni hobiler edinmek benim için önemli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
koruyamıyoruz nasıl koruycaz iş yaşamında herkes deli apartmanda herkes deli akrabalar süper deli