1 yılZorluğu bilmeyen bir insan için kolay diye bir şey yoktur, zoru bilmeli ki kolay kavramı ile tanışma fırsatı bulabilsin. Zıt kavramlar birbirleri ile iç içedir, birbirlerini yaratırlar. Örneğin gürültü kavramı olmasaydı sessizlik kavramı da olmazdı.
Zorluk kavramının var olma nedeni kolaylık kavramı, kolaylık kavramının var olma nedeni de zorluk kavramının var olması olduğuna göre her zorluk dediğimiz yolculuktaki son durak kolaylıkltır.17 Yorumla- 1 yıl
Vay canına ne yazdın be kedicik.
- 1 yıl
Normal yorum işte ya xmxjzh
- 1 yıl
Çok beğendim ama ve acayip mantıklı geldi
- 1 yıl
Yani düz mantık aslında biraz detaylandırdım sadece :D
Teşekkürler ✌️✨ - 1 yıl
Rica ederim 🤞🏻
- 1 yıl
🤜🤛
- 5 ay
eski ben ne çene varmış knk sende de
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Hayır bazen her zorluktan sonra, zorluk gelir arkadaşım.
Esasında hayat binlerce kişinin oluşturduğu, onbinlerce olasılık. olasılık dediğimede bakma aslında onlar bize göre öyle ama bir başkasına göre değil ya da daha güçlü bir varlığa göre.
Ne demişti kendi değerini bilmeyen biri.
Ruhtum , kayboldum bu dünyada,
Seyyahın cebinde okunmayan bir yazıydım.
Beni sorardı.. kendisi için değerli kimselere,
Biri çıkarda bir son verirdi.. bu bilinmeyene.
Kuyunun dibindeki karanlıkta mahsur kalmış bir insandım,
Ayın yansımasıydı gördüğüm.. elbette hakikat değildi.
Ya Taşlara tutunarak çıkacaktım kuyudan ya da susamış bir yolcu beni fark edecekti.45 Yorumla- 1 yıl
Çok etkileyici...
Gerçekler ile dolu olmasina rağmen satirlar aci vermedi..
Tesekkur ederim bu degerli yorum icin.. - 1 yıl
Rica ederim :))
- 10 ay
Karanlığın en derin kuyusunda kaybolan ruh, sabırla taşlara tutunup kendi özünü keşfettiğinde, ilahi nur susamış yolcunun elinde parıldar ve her zorluk, içindeki sonsuz kolaylığa kapı aralar.
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Büyük zorluklarla beraber elbette çok yönlü sayısız büyük kolaylıklar vardır. Sadece kendi içinde ki güzellikleri ve çevrende ki güzellikleri fark et ki zorlukların üstesinden daha kolay şekilde gelebilesin.
13 Yorumla- 1 yıl
Olay bakabilmekte degil gorebilmekte sakli diyorsun yani..
- 1 yıl
Haklisin kapitanoooo !
Cook haklisin
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. pek sanmıyorum belki %1 ihtimal falan ya da şanslı insanlar için geçerli bu çünkü benim için geçerli değil son 3,4 senedir zorluk çekiyorum ve hâlâ aynı şekilde devam ediyorum değişen bisi yok
24 Yorumla- 1 yıl
Bazi seyler sadece kelimelerin efsanesi demek ki...
- 1 yıl
Zorluk çekmiyorsum sadece kendini stres ediyorsun kendini stres ettiğin sürece tembelleştir, öfke kin nefret sahibi olur ve kıskanırsın karakterinde bir gelişim olmaz herşeyden önce stresten uzak dur kendine yetebilmeyi kendi başına mutlu olmayı öğren aksi takdirde vücudundaki stresten ve çok düşünmek yani çok duygu göstermek anlamında bu zorluktan kurtulamassan bir ömür boyu çekersin.
- 1 yıl
Ve hatta ileriki vakalarda şizofreni belirtileri alzeheimer ve bir çok piskolojik hastalıga yolu vardır bu boktan uzak durun hayata bir kere geldiniz onuda korkarak stresli kaygılı yaşamayın ve hatta çevrenizi değiştirin stresi çevrenizden alıyorsanız yalnız olun size iyi gelecektir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u 1 yılYoktur maalesef
10 Yorumla Dünya rahatlık yeri degil bazen üst üstte sınanırsın her şey senin başına gelir sanki ama sabrettiğin de tevekkül edip rabbim hamd olsun bunada dediğim her an mükafatını aldım almayada devam ediyorum tabiki her zorluğun sonunda kolaylık vardır
22 Yorumla- 1 yıl
Degerli bir yorumdu
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayZorlukta bir kolaylık var mıdır bilmiyorum ama aşılan her zorluk insana çok şey katar. Dayanmayı öğretir, ilerlemeyi öğretir, yaşadıklarını deneyimlemeyi öğretir, o an zor olan bi ikincisinde daha kolay olur, evet o an zordur ama üstesinden geldiğin vakit artık sen de çok daha büyük birisindir, çok daha güçlüsündür. Zorluklara bu açıyla bakmayı seviyorum.
15 Yorumla- 5 ay
Bu gerçekten çok güzel bir acı minik ve ben de aynı şekilde bu açıdan bakabilmeyi seviyorum bazı zamanlar … 🥹
Ne olursa olsun her şeyin bir tecrübe olarak kalacağının farkında olmamiz gerek sanırım.. - 5 ay
Her zaman aynı şekilde bakamayabiliyoruz senseim, elbet her şey tecrübedir hayatta ama bazen yaşanılanlar dayanma sınırını o kadar etkiliyor ki kendimizi hayatı sorgularken yaşadıklarımı sorgularken buluyoruz 🥹🥹 ama ne olursa olsun ne yaşarsak yaşayalım ne kadar zor olursa olsum elbet geçiyor, o an sadece sabır etmek gerekiyor, sonrası tecrübe ve belki de ilerde anlatabileceğimiz, anlık acı hissettirse de anlatırken komik ve tatlı gelen bir anıya dönüşüyor🥹
- 5 ay
Çok haklısın :O
Sorgulamak da yaşamın bir parçası sonuç olarak 😎
O yüzden bence anı yaşamak en önemlisi miniko 🥹 - 5 ay
Tabii ki de senseim sorgulamak da güzeldir 🥹 gerçekleri görmeni, hayata bakış açını değiştirmeni sağlar🥹🥹 Anı yaşamak güzeldir senseim, plan yapılır ama plana anı yaşayarak gidilir ilerlenir, planda ilerlemek için hayatımızı köreltiyorsak bunun da anlamı kalmaz bence 🥹🥹🥹
- 5 ay
Dogru minik 🥹🥹
Planda ilerlemek icin hayatimizi koreltiyorsak bir anlami kalmaz 🥹
10 aySadece bu mesajı dövüş sanatları tai chi yazdıgın için yazıyorum tek özelden konusmak için ilgimi çektin inşrah suresini çok severim soruna itafen dinlemeni okunusunu tavsiye ederim Fe-inne me‘al-‘usri yusrā (5)
İnne me‘al-‘usri yusrā
der ki , zorlukla beraber bir kolaylık vardır.Elbette, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.”
19 Yorumla- 10 ay
Yorumunuz için teşekkürler. 🙏🏻
- 10 ay
Özeldn konusabilirmiyiz
- 10 ay
İstek atarsan
- 10 ay
Yeni birileri ile konuşmak için fazla yorgunum 🙏🏻
- 10 ay
Emin ol yormuycam
- 10 ay
İstedigin anda iletişimi keseriz
- 10 ay
Üzgünüm
Size huzurlu bir gece dilerim. - 10 ay
Bilmiyorum yanlış mı anladın yaklaşımımı kardeşim sadece savaş sanatlarıyla ilgili bir şey sorucaktım ve senle içimde bie bitmişlikle bir enerji hisetim onu diycektim bukdr
- 10 ay
Yok sadece gerçekten fazla üşengeçim
Mazur görün
1 yılMuhakkak her zorlukla beraber bir kolaylık vardır - Fe inne meal usri yüsra/ inne meal usri yüsra
Her zorluk beraberinde bir kolaylık da getirir ama o an farkında olmayız. Sadece engele takılır kalırız, bize getirdiklerini ve getireceklerini göremeyiz. Ama bu sadece zorluk yaşadığımızı ve kolaylığın olmadığını göstermez
13 Yorumla- 1 yıl
Doğru..
Engele takılı kalıp kolaylığı görememek çok mantıklı geldi. - 1 yıl
Yaşarken tüm dikkatimiz sorunda oluyor ya ondan göremiyoruz getirdiği fırsatları falan
- 1 yıl
Çok doğruu
1 yılZorluk çekiyorsan tanrıya şükr et Tanrının sana bahşettiği acı dolu gelişim sürecidir. Acı yoksa değişim yok. Korkaklar sadece acıdan hava alır bilgeler ise tecrübe sakın korkaklar gibi olma kötü durumu her zaman avantajına kullan söylenme laf etme sadece kazancına odaklan sistemi düzeltemiyorsan söylenmek yerine yararına kullan derim.
11 Yorumla- 1 yıl
Bu ayakta kalabilmenin bir yolu
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Amin inşaAllah öyle olur, her zorluktan sonra bir kolaylık!
İnanmak istiyorum, bir gün güneş doğacak ve hiç batmayacak ama doğudan ama batıdan doğmasını istiyorum o güneşin fark etmiyor doğu ya da batı!125 Yorumla- 1 yıl
Bende inanmak istiyorum be ask adami !
Bir gun tum duvarlari yikabilecek gucte bir sey ciksin ve evet diyelim, evet gercekten kolaymis - 1 yıl
Gençsin hayatının en güzel yaşlarındasın, adımlarını sağlam atmalısın ki bana göre mantıklı birisin de sen
İncitmelerine izin verme dikkat et
Evet diyelim ya demek istiyorum korksam da
Kolaylaştırmak çok basit zorlaştıranların ve zorlaştıracak olanların canı cehenneme psikoloğummm - 1 yıl
Tesekkurler tesekkurler :D
Bazen sonuclarini dusunmeden harekette etmek gerekir :D
Zorlastiran kimselerin cani cehenneme olsun be cidden ask adami :D - 1 yıl
Ricalar ricalar 😅
Diyorsun ama korkuyorum 😂
Sonunu düşünmeden nasıl olacak 😅
Ya uçurumsaaa 😅
Olsun olsun 😅 iyiler mutlu olsun 🌸
Sevenler mutlu olsun mutluluk denizinde kalsınlar hep hiç çıkmasınlar
https://m.youtube.com/shorts/WaOAhShoNw0 - 1 yıl
Dikkat esliginde ucurumdan dusmemek kaydiyla, ucuruma kadar kosabilirsin :D
🍫 - 1 yıl
Hımm 😅bak bu mantıklı güzel bir bakış açısı psikoloğum 🌹
Bunu yapabilirim evet 🌹😅
Yapmalıyım 😅
Teşekkürler gofret için 😅
🍭🍭bende san şeker veriyorum 🌹🌸 şeker gibi tatlı hayatın olsun 😅 - 1 yıl
Mmmmh bende tesekkur ederim ask adamiii 🍭🍭🍭🍭🍭
- 1 yıl
Heheeh 😅 Ricalar ve teşekkürler 🌸🌹mmmh nam nam nam nam nam nammmmm nam nam nam nem nam nam nam 😅😂
- 1 yıl
Nam nam nam nam m nam nam nammmmm nam nam nam nem nam nam nam :D
Ricalarrr (-‿◦☀) - 1 yıl
Güneşler doğsun karanlık gecelere 😅 aydınlansın her yer sevenler birbirlerini bulsun 😅
https://m.youtube.com/shorts/esarfCqieEI
Afiyet bal şeker olsun 😅😂
Teletabies geldi aklıma dur dur
https://youtu.be/5ZCgbGgA-_8?feature=shared - 1 yıl
:D
Her dilek onu umutsuzca dileyen insanin kalbinde atsin
🤗
Benim de aklima cok sevdigim bu ninni geldi :D
https://youtu.be/4Oc6PTtcthA?feature=shared - 1 yıl
Amin amin inşaAllah 😅🌸
Dinliyorum şu an güzel sözlerini anlamıyorum ama güzel huzur veriyor 😅
Şarkı gibi 😅
İngilizce marş biliyorum 6. Sınıfta İngilizce skeç tiyattro ve koraya katılmıştım 😅hala aklımda o ven the sens go Marc hin gin o ven the sens go Marc hin gin o ay vantu bi in thed namburs ven di sens go Marc hin gin
O ay vantu bi in ded namburs ven the sens go marc in gin
Ad venti bend
Bilgins tu şayn
Ad vendi bend bilgins tu şayn 😅yazıma bakma acele ile yardım 😅
- 1 yıl
🤣
Ne kadar da anlamli bir mars boyle :D
Bu arada evet paylastigim ninni cok huzur veriyor :D - 1 yıl
Gülücük gülücük iki tane de İngilizce şarkı biliyorum yani söylüyorum Mesela bir tanesi romantik bir tanesi komik 😅
Huzur verenlerin çok olsun o zaman huzur verenlerimiz ya da huzur verenler tek olsun ama huzurumuz çok olsun - 1 yıl
Sende her sey var :D
Buyuk bir yetenek
Huzur verenlerimiz COOOOOOOOOOOOOOK olsunn - 1 yıl
Gelecekteki eşim için hep gelmiştirdim kendimi 😅en çok onun için çalıştım çabaladım 😅
Öğrenmeye açım ama en çok aşkıma aç olurum her şeye doyarım ama aşkıma asla 😅
Yok huzur veren bir olsun huzurumuz çok olsun 😅
Herkesten huzur istemiyorum yahu 😂
Huzurmuz bol çünkü benim için huzur en çok aşkta 😅
- 1 yıl
Bir duyguya bu kadar bagimli olmak cok cilginca :D
Gelecekte ki kisi icin bu gunden kendini gelistirmek ise buyuk birsey...
Sana bazen ozeniyorum be ask adami :D - 1 yıl
Niye böyle olduğumu bilmiyorum ama içimden hep aşk geçiyor en çok aşkı sevdim 😅
Hani elimde olsa istemezdim ama elimde değil 😅
Yoksa ben mal mıyım beni bu kadar üzdüler canımı acıttılar içim dışım aşk 😅
İllede aşk diyor 😅
Her şeyi yapabilirim istediğimi yer içerim gezer tozarım aklıma ne gelirse ama yok aşk geçiyor önce aşk 😅
Ben hep gelecekteki eşim için birikim yaptım kazandım ilerde eşime istediklerini alabileyim yapabileyim diye eksik kalmasın diye 😅
Kendim için hiç param yok 😅 aşkım için hepsi
Parada da hiç gözüm olmadı olmayacakta ilkokulda aşka aşıktım 4. Sınıfta yazmıştım
Sevmek en güzel duygu
Sevmesini bilene
Ölüm acı başlangıç
Ölüpte gidene
Seven insan sevilir
Gören insan görülür
Konuşan insan duyulur
Sanmıştım, bu güzel dünyada
Aşık olan insan çok mutlu olur
Neden mi?
Sevdiğin bilir!
Ben sadece senin
Saçının bir tek teli için
Dünyayı berbat ederim
Senin için sadece senin
Kara gecemde yalnızken buldun seni
Aydınlattın bu kara gecemi
Özenme bana boş ver 😅canın yanar üzülürsün incinirsin 😅
Pisi pisi pisi pisi pisi psikoloğummm
- 1 yıl
Vay çok ilkokulda olmana rağmen ne kadar güzel yazmışsın.
Demek sanatçılık ve aşka olan bağımlılığın çok küçük yaştan itibaren başlayan bir şey.😄
- 1 yıl
Tünaydın yeni geldim hem kendime hem siteye 😅
Teşekkür ediyorum 🌸 ben aşka hep aşıktım 🌸
Öğretmenim şaşırırdı 😅hatta o zaman videolara çekerdi beni 😅ezberim de müthiş arkadaşlar ile ders çalışırdık mesela onların ezberi de ben yapıp onların yerine de anlatırdım 😅
Evet evet evet 😅 aşk ile doğmuş gibiyim 😅 - 1 yıl
Tünaydın✌
Aşk ile doğmuş ve belki de aşk ile...
😄
Ezberin de var sende her şey var neredeyse 😄 - 1 yıl
Aşk aşk 😅
Onu da anası benim için doğurmuş olsun 😅
Anam olsun 😅
İyidir ezberim dördüncü sınıfta tüm dua süreleri bilirdim Ayetel kürsiye kadar 40 hadisi 1 günde ezberledim hoca şaşırdı bir günde olmaz niye ezberledin diye kızdı
Yarışmaya katıldım ama hakkımı yediler torpilli birini soktular yarışmaya ben hadisi şerifleri çoğalttim çok kişiye de öğrettim ama yarışmaya giren hadis-i şeriften kalıntı yok ödülü alan
Ödül umrumda değilde hakkımın yenmesi zoruma gitti üzülmüştüm
İlahi de söylerim 😅daha çok tamir ile ilgilenirim
Musluk şifon elektrik elektronik PC tamiri bisiklet tamiri motosiklet tamiri oto elektrik dijital gösterge plastik aksam tamiri tampon tamiri ilk aklıma gelenler ve yaptıklarım 😅ama küçüklükten beri
Orta okulda filan evlere giderdim tamire 😅beni çağırırdı herkes para da almazdım Allah rızası için 😅komşu şey derdi onun yaptığı garantili olur 😅gözün kapalı olsun 😅 Mesela bir gün doğalgaz tamirine gittim ama bilmiyorum Hani onu hiç yapmamışım fakat inceledim böyle izledim takip ettim mantıken arızayı buldum çözdüm çok da güzel oldu yani 😅
Dolap gardrop montaj demonte kurulum 😅
Eve çıkıyorum komşu diyor ki çamaşır makinesi ile tamir ediyor musun ulan dedim yeter artık ya herkes bir şey istiyor anasını satayım kimse demiyor ki gel çay içelim 😂
Ama bak uydudan anlamam uydu tamirini bilmiyorum hiç yapmadım en son yapacaktım vardı bir uydu işi çanak işi fakat içimden gelmedi müsait olamadım bıktım insanlarda yeter artık yani hep işi düşünce çağırıyorlar
- 1 yıl
Ezberimde en çok aşk var en çok aşk ezberledim Ben aşkı öğrendim aşkı öğrenmek istedim aşkla ilgili şeyler daha çok Çünkü önemli olan aşk
Aşkım diyecek bana musluk bozuldu bir tanem hemen tamir edeceğim aşkım diyecek bana dolabın kapağı düşüyor hemen tamir edeceğim aşkım diyecek gardırop bozuldu hemen tamir edeceğim aşkım diyecek lavabo tıkandı hemen açacağım bir şey olduğunda hemen müdahale etmek istiyorum anında aşkım diyecek başım ağrıyor şak ilaç midem ağrıyor şak ilaç bir şeyler olacak şak tedavi edeceğim olmazsa alternatif tıpa yöneleceğim her türlü geliştiriyorum kendimi Canım aşkım benim bir tanem aşkım iyi olmadan iyi olamam ben - 1 yıl
Vay canına 10 parmağında bin marifet dedikleri şey bu olsa gerek !
Tam Türk dizilerinin ilk bölümlerinde ihanete uğrayan ve kötü şekilde davranılan o küçük çocuk gibi geçmiş çocukluğun anlattığın kadarıyla.
Ona rağmen büyüdükten sonra bile sevgiye ve aşka olan inancın hâlâ var, üstelik en ağır ve yoğun şekilde.
- 1 yıl
Türk filmlerindeki gibi aşkımlar kırlarda koşmak birbirimize koşarken sarılmak ve etrafımda döndürmek istiyorum aşkımı 😅 dünyayı kucaklamış misali dönme dolap gibi dönelim anasını satiym 😅
Çok ezildim ben küçükken, çok hırpalandım ama hepsi geçti gitti, çünkü fiziksel idi, küçüklük filan ne olcak geçer gider gidiyor fakat büyüdükçe daha kötü yaktılar canımı kalp acısı başka bir şey kalbin kırılması, kandırmak kullanılmak aldatılmak çok kötü
Ama aşka hiç küsmedim kızmadım çünkü biliyorum Aşkın suçu yok
Ayşe Fatma Zeynep yüzünden aşka kızamam küsemem ama dikkat etmeliyim dikkatli olmalıyım
1 yılHer zorlukta bir kolaylık bulmak garanti olmasada her şeyin kolay olmasını beklemek absürtizime girer. Zor olmalı ki kolay anlam kazansın, ya da tam tersi.
11 Yorumla- 1 yıl
Dogru
Var olduğuna inanıyorum. Allah sabredenlerle beraberdir, her sabrın sonunda gönlündeki hoşnutunu Allah veriyor.
11 Yorumla- 1 yıl
Güzel bir inanç..
Sadece ümidimiz o yönde. Varlığından şüphem varç
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 892 cevap paylaştı. palavra, her zorluktan sonra daha büyük zorluk vardır. bazıları için her şey kolaydır ve sonrası daha da kolaydır. peki bu kader midir? değil..
122 Yorumla- 1 yıl
Nasil ilerledigin degil hayata nasil geldiginin bir onemi vardir diyorsunuz.
- 1 yıl
tabi ama bu kader değil.. ne olduğunu söylerim istersen.. mesela şöyle düşün hakkarinin bir köyünde doğdun, ya da en gelişmiş ülkenin en populer şehrinde. hakkarinin köyünde doğanın abd nin en populer şehrinde doğanla (muhtemelen zengindir) birinin marsa gitmesi çok olası iken, diğerinin başka köye geçmesi bile çok olası değildir. ama bu kader değil başka bir şey.
- 1 yıl
Ne gibi bir sey peki?
- 1 yıl
yaşamı insan zihni yaratır, herkesin sandığı gibi yaratıcı değil, dolayısıyle insanların yaşamlarını "tanrı" yerine geçen insanlar yaratır. mesela basit olarak şöyle düşün (olmaz tabi) amerika türkiyenin en kötü yerine (şehir) kafayı takıyor 100milyar dolar yatırım yapıyor (her alanda) sadece 1 şehir ama işte ondan sonra orada doğan insanların hayatı kökten değişir. bir ülkede bile hangi şehrin daha iyi durumda olacağını esasen devleti yönetenler belirler toplamda insan zihni "tanrıdır" ve herşeyi belirler.. şunun bunun çocuğu olman , ya da herhangi bir şehirde doğman şans , şansızlık ya da kader değildir. insan zihni tanrı rolunu iyi oynayamamış veya oynamak istememiştir. trafik kazaları da insan zihninin işlediği cinayetlerdir. insan doğasında otomobil vs yok çünkü.
- 1 yıl
Cok farli ve siradisi bir inanc.
- 1 yıl
Yorumunuz icin tesekkur ederim
- 1 yıl
Her insanin kendine ait dusunce ve inanci vardir, mantikli gelmeyeni iteriz.
Sizin dusuncenize saygi duyuyorum, ama bana olanaksiz ve inanmam gereken bir teori olarak gelmedi. - 1 yıl
neden böyle düşündüğünü tahmin ediyorum, çünkü insan zihnini sorguladığında kendinde bu eşitsizliği yaratan birisin ve mutsuz olursun, ya da sistemin ciddi hata yapıtğını düşündüğünde yine bu rahatsızlık verir. herşeyi normal göreceksin ki rahatsız olmayasın.. akp seçmeni gibi kolay gelsin.
- 1 yıl
Insanlar bu kadar zeki degildir, insanlar acizdir.
O nedenle siz istediginiz seye inanabilir, gordugunuz seye gerceklik adini vermeye devam edebilirsiniz.
Benim dusuncelerime ters.
🙏 - 1 yıl
Ne icin?
- 1 yıl
Biliyorum
İnşirah suresinde Allah her zorluktan sonra bir kolaylık olduğunu söylüyor
11 Yorumla- 1 ay
🌌
1 yılsanmıyorum çoğu zaman kendin kolaylaştırman gerek
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle !
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEvet vardır sadece isyan halinde olanlar o kolaylığı farkedemezler. Bir zorluk içinde misin?
11 Yorumla- 1 yıl
Değilim.

Eğer ki inanırsanız, inandığımız yüce Allah kolaylıklar ihsan eder
10 Yorumla
1 yılİnsanın önüne bir güçlük koymuşsak, mutlaka bir kolaylıkta koymuşuzdur. İnşirah suresi 5. ayet
20 YorumlaEvet, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır; bazen dışarıda, bazen insanın içinde.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılYani daha az zorluğu kolaylık olarak nitelendiriyorsan evet
10 Yorumla
1 yılÇektiğimiz zorluklar kolayliğa erişebilmemiz için gerekli basamaklardır.
10 Yorumla
1 yılBöyle diyince zorun daha zoru karşıma çıkıyor.
10 Yorumla
1 yılHer zaman böyle değildir, her zaman "her kolaylıktan sonra bir zorluk vardır" diyebilirim.
10 YorumlaEvet , ayet bu zaten. Muhakkak her zorluğun ardında bir kolaylık vardır.
10 Yorumla
1 ayEvet vardır Ben haksızlığa uğrayıp daha güzel şeyler de yaşadım hayatta
11 Yorumla- 1 ay
Ne güzel sizin adınıza çok sevindim
1 yılBence yok zorluklar hep var kolaylıklar bizim sadece bosvermisliklerimiz oluyor amaan Allah büyüktürlerimizdir Hele dur bakalımlarımızdır kısacası inancimizdir yoksa Zorluklara karşılık hiç bir zaman olmadı kolaylık
10 Yorumla
1 yılBiraz iyimserlik seziyorum bu sözde.. Her zaman öyle olmayabilir..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSanmıyorum hayat sınav hep ve mutsuz etmek için çaba sarf ediyor
10 Yorumla
1 yılGenelde vardır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
8 ayKesinlikle var. Hayatın olayı bu.
117 Yorumla- 8 ay
Belki de.
- 8 ay
Gerçekten hayatın olayı bu. Basit bir matematiği var. Biyolojik olarak da böyledir. Zorluğa dayanabilen güçlüdür. Dayanabilen hayatta kalır.
- 8 ay
Zorluğa dayanabilen güçlü olmasa dahi zaten hayatta kalabilmek için güçlü olmak zorunda kalir..
Yine de hayatın bu denli adil olduğunu düşünmüyorum
Her zorluktan sonra bir kolaylık yoktur kendi fikrimce.
Sadece çıkartılan dersler vardır. - 8 ay
Hayat adil demedim. Hayat yarattığı kişilerce adil bence. Yani herkes kaldırabileceği sınavlarla yüzleşiyor bana göre. Her zorluktan sonra bir kolaylık var. Düşünüp anlayan insan için her kayıp bir kazanç olur. Tecrübe böyle edinilir.
- 8 ay
Bir kere kayıp ettikten sonra elde edilen kazancın ne kadar değeri vardır?
- 8 ay
Hahahahahahahhaha 2 başlıktan sohbet ediyoruz ve ilginç bir şekilde ikisinde de taban tabana zıt fikirleri savunuyoruz. Burada ben tecrübe olarak bakıp, kaybedilene göz yumup, her şeyin iyi olduğunu düşünmekten bahsediyorum. Diğerinde de sen edinilen pişmanlığın geleceğe yönelik iyi bir tecrübe olduğunu savunuyorsun 😅😂😂
- 8 ay
Evet ben de fark ettim ve bence çok komik bir durum 😄😄😄
Ayni kök ağaçtan, farklı dalları işlemek gibi
Fakat bu soruma bir cevap değildi.. :O - 8 ay
Birbirimizi anlayan fikirler sunuyoruz ama cevaplarımız konuya göre değişen bakış açımızdan doğuyor.
- 8 ay
Birazcık öyle oluyorr
- 8 ay
Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Hayat denge içerisinde gidiyor bir şekilde, tecrübe edinirken de göz önüne almak gerekiyor sanırım bazı şeyleri, onlara her şeyi yaptıktan sonra, yıkılmayı hak görmek de bir nevi ihanet fikrimce. Onlara zorluk yaratıyoruz. Bizden kurtulmaları nihayette onlar için iyi oluyor. Ancak diğer ihtimalleri görmedikleri için bunu göremiyorlar. Bu bizim için de geçerli
Belki biz de diğer zor ve kötü ihtimalleri görmediğimiz için, diğer zor ihtimallerin arkasındaki durgunluğun bir "lütuf" olduğunu düşünmüyoruz. Ama bence bir şeyleri yaşadıktan sonra atlatacak kadar vaktimizin olması bile bir lütuf. - 8 ay
Son satırlarınıza çok katılıyorum
Öyle …
Lutuf
Gecenin kendini bize tüm açıklığı ile sunması dahi bir lutuf aslında..
- 8 ay
O gecenin bir sonu olması ve her seferinde bir sabaha kavuşması da görenler için ne güzel mesajlar içeriyor aslında.
- 8 ay
Anlayabilenler, hissedebilen, görebilenler için dünya, sonsuz güzellikler ile dolu evet..
Yeter ki açık ol..
- 8 ay
Kur'an buna çok değiniyor. Görebilenler için nice güzellikler yarattığını refere ediyor. Görmek isteyen güzelliği görüyor. İstemeyen tek bir kötülüğe takılıp üzülüyor. Nereye baktığımızdan ziyade ne gördüğümüz çok önemli.
- 8 ay
Müzede duran tablo misali
Bakan 10 kişi, 10 farklı düşünce demek.
10 farklı gorus..
Aynı şeyleri söylüyoruz 😄
Benzer bakış açıları. - 8 ay
Ne güzel, demek ki benzer tecrübeler, benzer fikirler benzer istekler var.
- 8 ay
Yüksek olasılıkla 🌌
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
10 ayPoncik senin içinde tuhaf bir karanlık var
125 Yorumla- 10 ay
Herkesin bir karanlığı vardır.
Benimki tuhaf olabilir belki de..
🤗 - 10 ay
Profil fotoğrafına baktım birkaç soruna baktım böyle bir teşhiste bulundum Umarım yanlıştır
- 10 ay
🙏🏻
- 10 ay
Fransa da mı yaşıyorsun sen
- 10 ay
Evet, Fransa’da yaşıyorum.
- 10 ay
Tanıyor musun bunu
https://m.youtube.com/watch?v=qcaTOdVq2n4 - 10 ay
Hayır ilk defa duyuyorum.
- 10 ay
Fransız
Ama çok güzel Türkü söylüyor
Dinle lütfen - 10 ay
Dinledim ve aksanı gerçek bir Türk gibi.
Disarida karsilassam ve bana Türkçe konuşsa hiç şüphe etmezdim sanırım. - 10 ay
Evet çok güzel söylüyor
- 10 ay
Bunu tanıyor musun peki
m.youtube.com/watch - 10 ay
Genel olarak paylaştığınız parçalar pek benim zevkim olmadığı için o alana hakim değilim.
- 10 ay
Bu da Türk değil
Polonyalı
Ama çok güzel Türkçesi var
- 10 ay
Sen türkü dinlemiyorsun ponçik muhtemelen hep yabancı dinliyorsun
- 10 ay
Yabancıların Türkçe diline bu denli hakim olmasi çok hoş.
- 10 ay
Agirlik olarak yabancı parçalar dinliyorum evet.
- 10 ay
Ponçik yabancı şarkılar bana çok itici geliyor ruhumu daraltıyor ama türkü ruhuma yeni kapılar açıyor bana huzur veriyor
- 10 ay
Herkesin kendi zevki tabii ki
Turkuler veriyorsa size eksik olani, huzuru onlarda aramanız en doğal hakkınız - 10 ay
Ben hüzünlenmeyi seviyorum türküler bana Hüzün veriyor bazı kere dinleyip ağlıyorum ve bunu seviyorum
- 10 ay
Çok güzel değil mi aslında
Hatiralarin ve duyguların bir dili yoktur
Bu nedenle aynı duyguyu farklı müzik tarzlarında bulmak mümkün
Mesela türkü ve yabancı şarkı oldukça farklı tarzlar, yine de bahsedilen duyguyu her iki tarzda da hissedebiliyorsun - 10 ay
Ben yabancı şarkılarda bunları hissetmiyorum ama belki sen benim dediklerimi yabancı şarkılarda hissediyorsun bilmiyorum
- 10 ay
Zevkler ve renkler ✨
- 10 ay
Elbette
Sen okuyor musun orada - 10 ay
Okuyorum
Kusura bakmayin fakat fazla hakkımda bahsetmeyi sevmiyorum.
Size huzurlu bir gece dilerim. 🙏🏻🌌 - 10 ay
İyi geceler ponçik
bakmasini gormesini bilend
12 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle oyle..
1 yılGerçekten vardır inan.
11 Yorumla- 1 yıl
İnanıyorum 💪🏻
Gizli Üye(25-29)1 yılBilmiyorum ama umarım vardır çünkü çok zor durumdayim...
12 Yorumla- 1 yıl
Umarım vardır..
1 yılHayat zor. ise. zor. gider ne kolaylığı
11 Yorumla- 1 yıl
...
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 1 yılBence var. Kışın sonu bahardır. 🌱
14 Yorumla- 1 yıl
Harika ve beklenmedik bir ornek
- 1 yıl
Teşekkürler o senin harikalığın 🥂
- 1 yıl
Tesekkurlerr
- 1 yıl
❤🌺🎈
Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Evet vardır tabi ki 😊
14 Yorumla- 1 yıl
Pozitifliginin biraz yuzde ellisini bana verir misin?
- 1 yıl
Umarim daha da iyi olur 💪
Ben hiç görmedim o kolaylığı
14 Yorumla- 1 yıl
Bende gormedim
- 1 yıl
Sizde umarim gorursunuz
Şüphesiz her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. (İnşirah Suresi 5. ayet)
10 Yorumla
1 yılElbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır
20 Yorumla
1 yılayetle müjdelenmiş bu tabii ki vardır
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
9 ayHenüz denk gelmedi bana
10 Yorumla Vardır her şey vardır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı. Daha bir kolaylık göremedik.
10 Yorumla
1 yılYılda bir filan oluyor öyle şeyler
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
1 yılGüzel bir fakir avuntusu o
10 Yorumla
1 yılyoktur, inanmayın öyle polyannacılıklara
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Vardır sabredersen kolaylığa ulaşırsın
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 642 cevap paylaştı. Her zaman. Vaad edilen neyse o olur.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 956 cevap paylaştı. Vardır
11 Yorumla- 5 ay
🥹
5 ayÇoğu zaman diyelim
12 Yorumla- 5 ay
Tek tuk yanii
- 5 ay
yaniii
Hiç bir zaman kolaylık görmedim kral ben
18 Yorumla- 1 yıl
Belki bir gün
- 1 yıl
Bilemiyorum fakat her defasınsa belki bir gün diyerek idare ediyoruz.
- 1 yıl
Doğru 😂
- 1 yıl
Sorun degil
Vardır
11 Yorumla- 1 yıl
:))
Gizli Üye(36-45)10 ayİnşirah.. kalplere ferahlık.. inş.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 41b cevap paylaştı. Olduğunu düşünüyorum
10 Yorumlaİnşallah vardır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 846 cevap paylaştı.
1 yılSanmam
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 776 cevap paylaştı. Vardır bence
10 Yorumla
1 yılHayır
10 YorumlaVardır bence..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 943 cevap paylaştı.
1 yılEvet
10 Yorumla
1 yılHer zaman öyle olur şaşmaz
10 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım