Genelde insanlar rüyaları hatırlamaz ben hepsini uyandıktan sonrada gün içinde de günler sonrada unutmuyorum hatta yıllar önce gördüğüm rüyaları bile hatırlıyorum nedeni ne olabilir ya?
Cevabın nedir?
Bunun sebebi , aslında uyuduğunu sanman ama sadece vücut olarak uyurken beynin çalışmaya devam etmesi.. Onu , olasılıkla aşırı sorun düşünmekten kapatamıyorsundur ve rüya dediklerin de aslında aklından geçen çözümü gecikmiş onlarca konulardır. Başka deyişle rüya görmüyor ama düşünüyorsundur. Eğer kalktığında direk gözlerini açıp güne uykudan değil öğle yemeğinden kalkmış kadar dinç başlıyorsan , bu düşünce doğrudur.
Ne yapılmalı dersen , ya sorunlarını gündüz çözüp geceye kritik bırakmayacaksın ya da çözemiyorsan bir doktorla görüşüp en azından boş olduğun sabahlara denk gelecek şekilde uyku ilacı alman gerek. Zira bu uykusuz uykunun sonu iyi olmaz.211 Yorumla
Soran+1 yılUyumam gerektiğinde uyuyabiliyorum ama uykusuzluk sorunum yok gece 2 saat uyusamda sabah gayet rahat uyanıp uykusuzluk çekmiyorum
Soran+1 yılRüyalarımın düşündüklerimle pek alakası olmuyor genelde
Oğlak+1 yılBu yeterli değil , en az 5 saat tam uyuman yani hem beynini hem vücudunu kapatman gerek. Askerlik yapanlar bilir, bazı nöbetler 20 saati aşar ve diğer güne geçer. Diğer günde ise bir öncekinden daha dinamik olur ama bu yalancı canlılık olur, zira tükenişe doğru gidiştir. Hiç olmadık yerde beyin kendisini kapatır ki , direksiyon başında bu felaket demektir. Uyumam gerektiğinde uyuyabiliyorum derken , sistemin kontrolünü neden eline almak istediğini sormak gerekir.
Oğlak+1 yılSen uyumuyorsun , uyuduğunu sanıp ara bölgede ( somnambul alan ) duruyorsun. Bu beyin ile vücudun ilişkisini tam kesmez , uykuda vücut faaliyeti devam eder. Yani bir çeşit uykuda yürüme gibi bir sorun yaratır. Sen yürümesen de , ağlıyorsundur gülüorsundur koşuyor düşüyorsundur ve bunların birebir duygularını yaşıyorsundur.
Normalde , rüya kalkınca ilk 5 dk birazı hatırlanır sonra kapatılır, gerisi boşluk doldurma oyunudur akıl tarafından.
Soran+1 yılMesela ertesi gün iş var diyelim uykumu saat 12de getirmeyi başarıyorum
Soran+1 yılEnteresan uyumuyorum ama uyanınca uykum gelmiyor hiç esnemem bile sabahları
Oğlak+1 yılSabahları esnenmez ki , uykusu gelen esner. Sana şimdilik bir zararı olmadığını düşünüyorsan mesele yok ama not etmelisin ki ; bu bir alışkanlık ve bir gün contaları yakabilirsin. Yani gündüz konuları ile gece konularını birbirine karıştırmaya başlar , gerçeklik algını zedeleyebilirsin
Soran+1 yılSabahları esnenmez uykun gelince benimde anlatmak istediğim o uykum gelmiyor yani sabah aynı şey
En İyi Cevaplar
+1 yılbu rüyaları gördükten hemen sonra uyanmanın faktörü olabilir. ama rüyaları fazlasıyla hatırlamak yaratıcı bir kişiliğe sahip olmak ve yüksek iq oranına sahip olmaktan kaynaklı olduğu düşünülür. hatta bu kişilerin şizotip kişiliğe yatkın oldukları bilinir.
yani nedeni yüksek zekaya sahip olman :)06 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak sebebi bumudur bilmiyorumda bildiğim rüyalarımı unutmadığım gereksiz yere hafızamı bu rüyalarla doldurduğum takılmak istemiyorum ama öyle böyle değilki film gibi rüya görüyor hiçte unutmuyorum bekliyorum akşama kadar unutrum diye ama yok yıllar sonra bile hatırlıyorum küçükken gördüğüm rüyaları bile anlatabilirim eksiksiz enterasan
Koç+1 yılbende de aynı durum var, genelde etkilenilen rüyalar oluyor. mesela küçükken kıyamet günü rüyası görmüştüm ve ayrıntısına kadar herşeyi hatırlıyorum. takma boşver, sen farklı olansın. seçilmiş kişisin :)
Soran+1 yılBenim hafızada bir yığın rüya var daha orta okuldan hatta okula gitmeden önceki bile yani 6-7 yaşa ait
Koç+1 yıltenk yu :)
takma kafana ne güzel işte. belki ilerde rüyalarından yola çıkıp bir kitap yazarsın, biz de okuruz. yaratıcı karaktere sahipsin, bunu kullan :)
Soran+1 yılBu gece yine bir sürü rüyalar gördüm takmıyorum alıştım fırsata çeviririm ileride belki :)
Akrep+1 yılNerdeyse aynı durumdayız bende 12 yasından beri hemen hemen butun ruyalarımı küçük detaylarına kadar hatırlıyorum ayrıca bir gordugum ruyayı 3-4 gun gorurum taki ruyayı bir kac gundur gördugumu ve kontrol ederek bitiryorum boylelıkle 4 gunu baska bir ruyayı goruyorum aynen boyle devam ediyorum dedigin gibi iki hayatı aynı anda yasamak gibi Yorucu 😀
Bende butun ruyalarimi hatirlar aylar snra aklima gelir anlatrm ve cok sacmadir anlam cikaramam
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRüyalarını bir yere yazsana ilerde kitap haline getirirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılçok enteresan rüyalar :D mesel bu gece kız kardeşimin bacaklarını matkapla deliler açtığını ve oraya parlak boncuklar yapıştırdığını gördüm mahalledeki arabaların üzerine jipe benzesin diye kalıplar koyulduğunu gördüm ve jipe benzetilmişti çinliler öyle istiyormuş
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
15Cevap
+1 yılBence eski rüyaları hatırlamak çok faydalı bir yetenek. Ben de küçükken gördüğüm rüyaları eksiksiz şekilde hatırlıyorum. Rüya dediğimiz kavram sadece bilinçaltından kalan görüntüler değildir. Hayatımızda çok önemli bir yeri var çünkü verdiği duyglular ve hissiyat çok derin oluyor. Gerçek dünya dediğimiz yer ne kadar gerçek? belki de rüya dediğimiz alem henüz keşfedilmemiş bir alemdir. Ben çocukluğa ait hatıralarla çok içli dışlıyım mesela ve aynı şekilde eski rüyalarımı hatırlamayı da çok seviyorum çünkü hatırlayınca çok pozitif duygular hissediyorum ve bu günlük problemlerden uzak tutuyor beni. Ama gün geçtikçe bazı rüyaları unutuyorum ve bu yüzden üzülüyorum çünkü daha fazla hatırlamak istiyorum. Yani yeni rüyalar eskilerin üzerine geçiyor gibi.
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de güzel yakın zamanda rüya günlüğü tutup kendimi anlamaya çalışacağım
Bende goruyorum ve etkisi altinda kaliyorum. Ruh halim okadar kotu oluyor ki ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Gunde 3 4 tane ruya goruyorum her ruyadan sonra da uyaniyorum ve sabah oluncada yorgun halsiz oluyorum Ve surekli uykum geliyor. Uykunun tadini almak istiyorum daha rahat uyumak istiyorum ruya gormek istemiyorum.
20 Yorumla
+1 yılRuyalar beyincikte olusan 5 10 sn bilincaltinda istemsizce yaratilan anilardir sizin sag beyniniz fazla gelismis oldugundan olabilir matematiginiz nasil?
06 Yorumla
Soran+1 yılTestlerde sağ beyin kullanıyorsunuz diye çıkıyor ama bazende sol çıkıyor matematik problemleri anlama kavramada iyiydim hatta okulda tek parmağı kalkan çocuktum genelde ama çarpım toplamada çok iyi değilim
Oğlak+1 yılAfedersin ama yas kac?
Soran+1 yıl23 yaşım
Oğlak+1 yılOzaman benim dediklerim sana yardimci olcagini pek sanmiyorum :( elimden bu kadar gelir
Soran+1 yılNasıl bir çözüm sundun ki ben göremedim
Oğlak+1 yılDemek istedigim sag beyiniz unutmamanizi sagliyor ama goruyorum ki sizin sag ve sol ayni oranda gelismis o yuzden bu durumla alakasi yok
Merhaba bugün bunu kendim için araştırırken bu yorumunuzu gördüm 15 yaşındayım ve her rüyamı en ufak enn ince detayına kadar hatta duygularına kadar hatırlıyorum ve ailemden ya da arkadaşlarımdan birine anlattığımda ise rüyalarım 20 dakika bile sürüyor herkes şaşırıyor nasıl bu kadar uzun rüyalarını hatırlayabiliyorsun diye bende çok merak ediyorum bu sorunun cevabını ama şunu biliyorum ki bunu yapabilen kişi inanılmaz derecede az
10 YorumlaDemekki ruyalarını ciddi anlamda çok gerçekçi yaşıyorsun
Peki ya rüyada hissettiğin duygularıda hissediyor musun daha sonra06 Yorumla
Soran+1 yılKorku falan bundan mı bahsediyorsun evet hissediyorum ama geçici
Soran+1 yılBazen ağlıyorum kalkınca gözümde yaş bile olabiliyor
Soran+1 yılTabiki hissediyorum
belkide daha çok rüya görüyorsun hatırladıkların sadece onlar bende hatırlamak isterdim öyle
03 Yorumla
Soran+1 yılBen istemem resmen iki hayat yaşıyorum
Soran+1 yılEvet hatta uyanıp tekrar uyuyup rüyama devam ettiğim bile oluyor benim
+1 yılhatırlayamadıklarında vardır.. Hafıza mekanizman çok kuvvetli olduğu için hatırlıyor olabilirsin..
010 Yorumla
Soran+1 yılTabi rüya gördüğümü bilip hatırlamadığımda oluyor ama rüya gördüğümü biliyorum ama genelde sanki gerçek hatata yaşanmış gibi hatırlarım 6-7 yaştaki rüyaları bile
İkizler+1 yılçok etkileyici bir durum..
Soran+1 yılHepsini değil tabi etkisinde kaldıklarım
İkizler+1 yılben yaklaşık 2 haftadır hiç bir rüyamı hatırlamıyorum çünkü doğru dürüst uyumadım bile.. :))
Soran+1 yıl5 dakika uyuyım yine rüya görüyorum
İkizler+1 yılÇok enteresan ya gerçekten bende öyle olmak isterdim.. peki rüyadayken rüyada olduğunu anlayabiliyor musun?
Soran+1 yılevet bazen anlayabiliyorum. Hatta bazen uyanıp rüyama devam ediyorum tekrar uyupta
İkizler+1 yılyuhhh artık harika bir şey olsa gerek :)
Soran+1 yılrüyadayken tvdeki sesleri rüyamda arka plan sesi olarak işitiyorum ve bunun rüya olduğunu anlıyıp uyanmıyorum
İkizler+1 yıleğer imkan olursa uçurum kenarına gitmeyi ya da uçaktan atlamayı dener misin rüyanda yön verebiliyorsan.. çok merak ediyorum sonucunu?
ben de hergün rüya görürüm ve unutmam. neden bilmem
02 Yorumla
Soran+1 yıleski rüyalarıda hatırlarmısın
Bütün gördüğün rüyalar senin için önemliki beyin hafızanda ilk önce okunması için önde tutuyor ve muhtemelki hafızanda genişki bunu rahat yapıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılGenelde hafızamda birşey tutmamaya çalışırım ama bunlar mecburi kalıyor
Soran+1 yılçözülemez
+1 yılBende hatırlıyorm genelde nedenını bılen varsa soylesın :)
03 Yorumla
Soran+1 yılYıllar önceki rüyaları bilemi
Akrep+1 yılevet :)
Soran+1 yılaynı benim sorunum
Keşke bende hatırlasam, hep hayal meyal
03 Yorumla
Soran+1 yılniye hatırlamak istiyorsun
Soran+1 yılbenim kafam yoruluyor etkisinde kalıyorum
Ne güzel bende senin gibiyim :)
05 Yorumla
Soran+1 yılBen resmen gece başka gündüz başka dünyada yaşıyorum
Soran+1 yılBende rüyada çok yorulunca heryerim ağrıyor uyanınca
Soran+1 yılYok ya doktor bulamadım daha
Bazen kafayı yiyecek oluyorum.
00 Yorumla
+1 yılbende onu bir becermiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılneden hatırlamak istiyosunuz ki
Aslan+1 yılmeraktan
Soran+1 yılhalla halla enteresan aynı cevabı veren başkasıda oldu
Aslan+1 yılenterese etmez beni
+1 yılHergün Uyandığında 6 tane rüya mı hatırlıyor sun?
03 Yorumla
Soran+1 yılO 6 rüya küçük kesitlerle birleşiyor ne gördüysem hatırlıyorum genelde ama tabi hatırlamadığımda olabiliyor nadiren ve her gece mutlaka rüya görüyorum
Oğlak+1 yılÇok iyi ne güzel... çok derin uyumuyorsun demekki ben hiç hatırlamam kırk yılda bir hatırlarım
iyilerimi yoksa kötülerim i hatırlıyorsun daha çok
010 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir ayrım yok hepsini hatırlıyorum
Soran+1 yılHafızam bazen çok iyi ama bazende çok unutkanım genel anlamda iyi diyemem
Balık+1 yılzaten insanlar kendi yaşadıklarını unutmazlar ki. heleki kızlar erkek tarafından söylenen ve yapılanları asla :) en ufak bir falsoda hemen sen şunu şun demiştin yapmıştın :) hafızan iyi ve bu çok normal. herkes hatırlayablirde beynin başka işlerle meşgul oolmadığı zaman :)
Soran+1 yılO konuda çok iyiyim taa ilk tanıştığımızdaki söylediği kullandığı cümle kelimeleri konuşmaları bile hatırlarım bu yüzden yalan hemen çıkar ortaya
Balık+1 yılbu sadece sana özel değil :) bütün kızlar böyle :) benim bir tane kız arkadaşım oldu ve kendisine demiştim.. kızlar erkeklerin söylediği hiç bir şeyi unutmaz diye.. ondan sonra beni daha da can kulağıyla dinledi. gerçi uzun zaman önce ayrıldıkta... :) şimdi hatırlıyordur dediklerimi :)
Soran+1 yılBen isteyince unutuyorum hafızamdan bir insanla yaşadığım herşeyi silebiliyorum
Soran+1 yılEvet beynimi yormaya gerek yok gereksiz şeyler paspas altına
Gizli Üye(36-45)+1 yılrüya görmek güzeldir
ruhsal durumun yerindedir00 Yorumla
+1 yılZekisin çünkü bende öyleyim
00 Yorumla
+1 yılCunku salaksin=)
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi