Küçükken yeni ayakkabıyla ilk günümde genelde hafif kirletirdim çok göze batmasın, çevremde alamayacak durumda olan insanlar vardır diye. Bu masumiyeti düşününce şu an yüzümde tebessüm belirdi.🙂 Ama şu an devir gösteriş devri oldu gibi, yadırgamıyorum herkesin hayatı kendine😀
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Ben Gösterişi sevmem ama genel konuşursam Gösteriş yapmak, bireylerin kendilerini daha iyi hissetme, statülerini yükseltme veya başkalarının dikkatini çekme gibi çeşitli nedenlerle başvurduğu bir davranış şeklidir. Ancak, gösteriş yapmanın normal olup olmadığına dair tek bir cevap vermek zordur çünkü bu durum birçok faktöre bağlıdır. Gösteriş Yapmanın Normal Olabilir Olduğu Durumlar: Sosyal öğrenme: Çocukluk döneminde gözlemlenen davranışların yetişkinlikte tekrarlanması. Kültürel etkiler: Bazı kültürlerde gösteriş yapmak, sosyal statü ve başarıyı göstermenin bir yolu olarak kabul edilir. Kişilik özellikleri: Narsist veya kendini beğenmiş kişilik özellikleri taşıyan kişiler daha sık gösteriş yapma eğiliminde olabilir. Güvensizlik: Kendini yetersiz hisseden kişiler, başkalarının dikkatini çekmek için gösteriş yapabilir. Gösteriş Yapmanın Olumsuz Yönleri: İlişkileri zedeler: Gösteriş yapan kişiler, çevresindeki insanları kırabilir ve ilişkileri zedeleyebilir. Stres yaratır: Sürekli olarak başkalarının beğenisini kazanmaya çalışmak, bireyde stres ve kaygıya neden olabilir. Mutsuzluğa yol açar: Maddi imkanlar veya sosyal statü gibi dışsal faktörlere odaklanmak, gerçek mutluluğu engeller. Gösteriş Yapmak Yerine Ne Yapılabilir? Kendini kabul etmek: Kendi değerini ve yeteneklerini kabul etmek, başkalarının onayına ihtiyaç duyma hissini azaltır. Hedeflere odaklanmak: Kişisel hedeflere ulaşmak için çaba göstermek, gösteriş yapma ihtiyacını azaltabilir. Başkalarına yardım etmek: Başkalarına yardım etmek, kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar ve toplumsal bir sorumluluk bilinci geliştirir. İçsel mutluluğa odaklanmak: Maddi zenginlik veya sosyal statü yerine, içsel mutluluğu sağlayacak hobiler ve ilgi alanlarına yönelmek önemlidir.
Sade olan herşeye zaafım var, yani bu çocukluğumdan beri keşfettiğim güzel bir huyum, sade gösterişten uzak herşeye zaafım var ve yaş ilerledikçe bunu daha iyi anlıyorum. Yaş ilerledikçe sadeleşmek istiyor insan... Doğaya doğru çekilir, betondan yapılmış lüks binalar yerine orman ve deniz kıyısında küçük bir ev daha cazip gelir. Yaş ilerledikçe doğalını seversin her şeyin Yediğin her şeyin sadesini doğalını istersin. Yaş ilerledikçe insan ne istediğinde netleşir o yüzden oradan oraya daha az savrulur. Yaş ilerledikçe insan iteleyerek, uğraşarak giden ilişkilerde değil, kendiliğinden akışında yürüyen ilişkiler içinde bulmak ister kendini. Yaş ilerleyince zaman öyle bir değerlenir ki, her anın keyfini çıkarmak istersin. O ne der bu ne der diye yaşamazsın, çünkü umursamamayı öğrenmişsindir.. Yaş ilerleyince insan sevginin değerini daha iyi bilir. Elindekilerin ve kendisinin değerinin farkındadır. Sevmeye sevilmeye daha çok değer verir.. Aslında en önemlisi yaşı ilerledikçe insan, ihtiyacı olan tek şeyin sevgi ve o sevginin sadeliğin yüzünü güldüren güzellikler olduğunun farkına varıyor..
Hayır. Sade ve gerçek bir hata tercihim. Bir sürü zenginliğin olsa bile bunu insanlara göstermekten kaçınırım. Birisi grup özense sendekinin anlamı ne? Onun heveslenmesini ama sadece bakıp gelmesine sebep oldun.
Ben aslan etkili bir kadınım aslan demek gösteriş, altın, ışıltı demektir tabi ki severim ama bunu birilerine hava atmak için yapmam. Evde tek başına otururken bile kendimi o evde prenses gibi hissetmeliyim.
Bu tarz bir yatak odası bana abartılı gelir. Kraliyet ailesindenmiş gibi. Gerçi ben kraliyetten olsam yine mütevazi yaşarım. Gösteriş sevmiyorum. Çocukluk anın tatlıymış.