Ağlama halinin fazlası, bir depresyon sürecine işaret eden bir gösterge olabileceği gibi; ağlayamama durumu da aslında bir majör melankolik depresyonun işareti olabilir. Ağlamak aslında fizyolojik ve psikolojik olarak gerekli ve yararlı bir durum olabilmektedir.
Çevrene ve ailene güçlü ve sağlam durmak istersin ağlayamazsın beni öyle bilmesinler istersin..
Sizde de ağlamak isteyip ama ağlayamama gibi bir durum oluyor mu?
Bir yerde patlıyor hiç ummadık anda. Görseler lan buna mı ağlıyorsun derler ancak neye ağladığını sadece kişinin kendisinde gizlidir. Ben ağlayamıyorum ve bu beni açıkçası korkutuyor.
Bir kaç ay evvel uzun bir depresyondan çıktım. Herkesin güldüğü anlarda ben ağlıyordum. Kendimi tutamıyordum istemsiz şekilde sürekli ama sürekli ağlıyordum. Ve birde çevreye aileye iyi görünme çabasında oluyor insan , kimseye göstermemek için çabaladım ama bir yerden sonra ne içine atabiliyorsun ne de dışardan saklayabiliyorsun. O yüzden duygu neyse gizlemeden yaşamaya çalışıyorum son zamanlarda
Hayır. Ağlamak istemediğim tek yer başka insanların gözlerinin önüdür. Evdeysem şayet gürül gürül ağlarım. Sadece 2 defa kendime hakim olamayıp göz yaşlarımın süzülmesine izin verdiğimi hatırlıyorum. Biri aşırı sinir anında yapacak bir şey bulamamam. Biri ise kaybettiğim biri içindi.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Evet bazen oluyor maalesef.. geceleri ağlamak istiyorum stres atmak için siniri geçiştirmek için ama ağlayamıyorum.. o zaman da şarkı falan açarım bana iyi gelir bazen ayda hayvanları severim.
Bunu çok uzun zamandır yaşıyorum. Sebebini bilmiyorum hatta öyle aglayamiyorum ki göz doktoru göz yaşı damlası verdi. Göz pinarlarim aşırı kuru olduğu için. Ancak gayet iyiyim yapı herhalde.
Arada her hangi bir şeye üzülünce ağlamak iyi geliyor. Ama boğazıma düğümlenip kalıyor. Kendimi sıktığım için biliyorum. Rahat bıraksam sular seller gibi ağlıyorum.
Çok ağlamam gelen zamanlar oldu hala da oluyor ama artık gözlerim kurudu resmen kimse değmez gözlerimin yaşına balık burcu olmama rağmen kendimi sıkıyorum ağlamamak için