Samimiyet bir anda olmaz ya zamanla olur. Samimiyet güvenden gelir. Hızlı olan samimiyet insanı uzaklaştırır. Hani insanı tanımaktan geçer , aslında. İnsan şu zaman da biraz daha kendini geri çekebilir. Ama önemli olan değişmemesi. Yani tanıdığım gibiyse bir insan zaten rahatça konuşup sohbet edebiliyorum. Ama değişkenlik gördüğüm de soğuyorum.
Dürüstlük zaten en önemli şeydir. Bende en çok ona önem veririm. Yakan olduktan sonra samimiyette olmaz güven de olmaz hiçbir şey olmaz. Dürüstlük olduktan sonra güven zaten kendiliğinden oluşur. Ben zaten bu yüzden yakan konuşanı asla hayatıma almam
Ya bak ben ne diyorum bugün tanıdığım veya farketmez bir süredir tanıdığım kişi yarın birgün değişmediğin de hem güven kazanır hem samimiyetimi. Ama değiştiği taktirde soğurum. O samimiyet gider. .
Tamam bende şunu diyorum. Mesela benimle samimiyet kuran kişi bana farklı başkasına farklı ise yani mesela baktığım da gayet dürüst iyi biri gibi iken başkasına başkaysa o zaman soğurum. Yani neyse o olmalı
Herkesle mükemmel anlaşan insanlar kesinlikle samimi değiller, bir insanın herkesle çok iyi anlaşması mümkün değil. Benim girdiğim 5-6 kişilik hee grupta sevmediğim biri olmuştur ve ortam geriği aynı yerde bulunmak zorunda kaldım ama hiçbir zaman benle samimi şaka yapamadılar çünkü sevmediğim bir adama izin vermem bu konuda. İnsanlar herkesle iyi anlaşmaya çalışıyor.
Ünlü biri değilseniz, yaptığınız işte-dalda mükemmel değilseniz yani size hayranlık beslemiyorlarsa kimsenin umrunda olmazsınız. Sadece çıkar ilişkilerine bakar çevrenizdeki insanlar. O yüzden kimse samimi değil.
herkes herkesi eleştiriyor ama herkes herkesle samimi.. Ben şahsen inanmıyorum.. hırsızla kol kola olup hırsızlığı eleştiren insanlar var etrafımızda..
Hayır... Şimdi benim her zaman yanında olduğum en yakın arkadaşım vardı, en zor gününde tek ben vardım, sonrasında maddi olarak zor duruma düştüm ve parayla görüşme yaptım bunu da dertleşme için ona dedim , sen misin onu diyen, başıma namus bekçisi kesildi
İnsanları samimiyeti işi bitene kadardır bu zamana kadar hayatına giren sohbet ettiğim veya bana dostum arkadaşım kardeşim diyen insanların belli bir zaman sonra bambaşka yüzleriyle çok karşılaştım bir de siz birkaç yüzünüzü gösterdiğiniz zaman gerçek yüzleri ortaya çıkar O yüzden samimiyet zaman gerektirir inanıp inanmamak zaman gerektirir
Bazı insanların samimiyetine inanıyorum evet, ama bir süre sonra cıvkı çıkıyor. Yeni tanıştığım bir insanın samimiyetine asla inanmam. Tanımak ve inanmak için zaman gerekiyor...