"Ben de mutlu olmak istemez miydim? Şu yalancı dünyada" 🎵🎶
Mutlu olmak neden bu kadar zor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
5 ay
Çünkü mutluluk sandığımız şey, bize anlatıldığı kadar basit ve sürekli bir hâl değil.
Biz büyürken mutluluğu hep bir “son durak” gibi öğrendik:Bir şey olsun, biri gelsin, bir hedefe varalım… sonra mutlu olalım. Ama hayat öyle işlemiyor. Bir şeyi elde ettiğimiz anda zihin hemen yenisine geçiyor. İnsan zihni yetinmek üzere değil, aramak üzere programlı.
Bir de şu var:Artık çok farkındayız. Düşünüyoruz, sorguluyoruz, kıyaslıyoruz. Eskiden insanlar daha az seçeneğe, daha az bilgiye sahipti. Şimdi her şey gözümüzün önünde ve bu da içten içe “daha fazlası olabilirdi” hissini büyütüyor.
Mutluluk ayrıca çok sessiz bir duygu. Coşku gibi bağırmaz, acı gibi yakmaz. Günlük koşturmanın içinde fark edilmeden geçip gidebiliyor. Biz de “mutlu değilim” diyoruz aslında sadece fark etmiyoruz.
Çünkü umutlarımızı insanlara bağlıyoruz. Yalnız kalınca mutlu olma ihtimalimiz ortadan kaybolmuş gibi davranıyoruz. Hâlbuki değil. Mutlu olmak için güzel bakabilmek yeterli.
Merhaba, Aşk yoksa bende mutlu değilim, olamıyorum! 😅
Mutluluk biziz, bizim içimizde. Biz neyde istersek onda. Görmesini bilirsek, görebilirsek bizimdir. Kör olursak suçu bizdedir yine. Mutluluk şarkılarda, şiirlerde, kimi zaman böyle anlık iletiler de kimi zaman luna parkta sahillerde sinemalarda. Kimi zaman balık tutmakta, bağırmakta çağırmakta, kimi zaman bebeklerde çocuklarda. Mutluluk kimi zaman tebessümde kedi köpeklerde hayvanlarda. Mutluluk herşeyde çünkü mutluluk biziz. Kişinin kendisidir mutluluk, biz neye istersek ona mutluluk bulaştırırız hastalık gibi neyden istersen mutlu oluruz olabiliriz..