çok mu iyi kalplisin? senden daha iyileri var!
çok mu çalışkansın? senden daha çalışkanlar var!
çok mu başarılısın? senden daha başarılılar var!
çok mu güzelsin? senden daha güzeller var!
çok mu hızlısın? senden daha hızlılar var!
hayatta önemli olan, en özel olmak değil, yaşam için az ya da çok elinden geleni yapmaktır.
bunu yapıyorsan zaten özel birisin! fakat yapmıyorsan ve hala özel biri olduğunu düşünüyorsan tekrar düşünmeni tavsiye ederim!
değiilsin kardeşim. hatta insanlığın %99.9999999 farklı değil. sıradan, düz, basit... yaklaşık 80 yıl sonra da unutulacaksın. o da çocuğun falan varsa en iyi ihtimal o ölene kadar hatırlayacak seni. o da yoksa, annen, baban öldükten sonra seni hatırlayan, mezarına gelen bile olmayacak. hiç yaşamamış gibi. farklı olsan iz bırakırsın, binlerce yıl adın yaşar... ben çok geç aştım bunu ya. lisede dünyayı değiştirmek için gönderildiğimi düşünüyordum. şimdi kendimi zor değiştiriyorum. insan zamanla koca evrende ne kadar küçük ve değersiz olduğunu, varlığının aslında çok da etkisinin olmadığını, ölse 1 seneye unutulacağını, hayata resmen iğne ipliğiyle tutunduğunu fark ediyor. böyle bir his var bir çok insanda bunu görüyorsun davranışlarıyla hissettiriyorlar, belki insanların mutlu olma yöntemi kendini kandırma yöntemi ama nihayetinde zararları var, her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünen aslında gayet de basit olan tiplerin çok fazla olmasına yol açıyor. adaletsizliğe yol açıyor, kendi hakkını daha fazla görmeye yol açıyor. bu hisse en çok yol açan sebeplerden biri mesela sahip olunan meslek. sırf mesleğinden ötürü gööötü kalkan, yukarıdan bakan çok insan var, ne kadar saçma aslında düşününce. sonuçta kimse ne ülkesini, ne ailesini seçebiliyor, bu seçimde bir özgür irade yok ki, bu durumda neden özel olasın ki. özel falan değilsiniz abi anlayın artık ya rastantı ürünüyüz hepimiz. insan olmayı bile biz seçmedik, doğanın karmaşası içinde bu haldeyiz. daha düşük levelli olsa da ama yine bir şekilde bilince sahip olarak diğer canlılardan biri de olabilirdik. tamamen rastlantı hepsi. zaten insanlığın içinde bulunduğu hale de bakınca resmen zavallıyız hepimiz, basit geçici amaçlar için uğraşan böcekleriz.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer