33 yaşımdayım ve 20 li yaşlarımdaki gibi kafelere gidip oturma zevki kalmadı. Çayını kahvesini çekip sosyal medyada paylaşmayı kendime yakıştıramıyorum, haberim yokmuş gibi şöyle kendimi kasıp değişik değişik pozlar verip resim çekilemiyorum. Sırf hayatımda biri olsun ona buna hiç bir kıza yazılmıyorum. Sırf zaman geçsin diye arkadaşlarla toplanıp eski gibi boş boş sohbetler yapmıyorum. Hatta şöyle ki 30 yaşımdan sonra kendimi nadasa çektim. Zaten yaşıtlarımın çoğu evli, eşiyle çocuklarıyla uğraşıyorlar, bekar olanlarda ekmeğinin peşinde çalışıyorlar. Eskisi gibi arabayla apaçi gibi dolaşıp gezmelerimde kalmadı. Kimisi buna depresyon diyor kimisi ise yaşayacağını yaşamışsın olgunluk zamanındasın diyor. Ben kendimi zaten biliyorum fakat dış gözden nasıl görülüyorum size sormak istedim.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Olgunluk her zaman zihin alakalı değildir ama zihin ile alakalı olan şeyler örneğin bir sorun çıktı bir kavga çıktı orada daha üste çıkmak yerine aman büyüklük bende kalsın tamam karşındaki kişi takılacak bir insan değil deyip ne kafaya takmak ne de orada kavgayı tartışmaya devam ettirmek herkesin her düşündüğü her yaptığı seninle ilgili olduğunu zannetmemek saçma sapan kavgalara girmemek dedikodu ortamlarına katılmamak bunlar zihinsel bunun ve bunun gibi daha fazlası görünüş olarak olgunlukta abartılı makyajlar yapmamak dikkat çekmeyr çalışmamak gösterişler yapmamak yaptığın hareketlerin sonucunu düşünerek davranmak
Abla sen metnin içeriğini okur musun? Sen tdk gibi olgunluk tanımını açıklamışsın
Kankam şimdi sen bu dediklerimden çıkartırsın kendine bişeyler öptüm hadi
Bak şimdi sen gittin konuyu nereden ele aldın :) kuzenimle öyle tatlı şekilde gülerek atıştık. Bana diyor ki sen depresyondasın. 33 yaşında adam kızlarla da ilgilenir erkek arkadaşlarıda olur eğlenir gezer. Ben de ona diyorum ki o eskidendi. Bu yaştan sonra kendime yakıştıramıyorum. Arkadaşlıkla dostluklar her şey yalan. Herkes çıkarı menfaati için yaranıyor. Bu yaştan sonrada kızlarla takılıp gezmem. Bana ters diyorum. Sen depresyondasın diyor
ne alakası var çok saçmalamış bence insanlar tamamen kendileriyle alakalı olan şeyleri başkalarının böyle olduğunu zannediyorlar bence yani senin dediğinin tam tersi o insanla takılmak istemediğinde demekki depresyonda olduğu zamanlar bu şekilde davrandigi için senin de öyle olduğunu düşünüyor ama işte yanılıyor çünkü herkes herkes değil sen mantıklı konuşmuşsun bu arada o bayağı boş yapmış depresyona ne alaka tabii ki depresyon davranışında bu da olabilir ama sen bu yaştan sonra falan falan diye genel konuşmuşsun depresyonda olmak ne bileyim yıllarca süren bir şey değil arada semptom verir geri düzelir yani bu yaştan sonra falan demişsin bunun depresyonla alakalı bir şey olduğu yok peki sen niye buna çok takıldın anlamadım
İlk kez biri bana depresyodasın dedi ve diyen kişi de kuzenim olunca Allah Allah öyle mi gözüküyorum acaba dışardan diye beni tanımayan kişilere kendimi anlatıp daha doğru cevaplar alabileceğimi düşünerek buraya sordum. Kendimi odalara kapatıp devamlı isyan edip peşinden duygu değişimi yaşayıp üzülsem evet bu bir depresyondur ama beni ailem böyle büyüttü. Öğretmenlerim olsun çevrem olsun kültürle yetiştim. Yalan söyleme, haklıysan kendini savun, eğer cahille tartışıyorsan bir şey anlatma o hep kendini haklı çıkartacaktır. Düşmanın akıllı bilgili olsun. Kız arkadaşın olursa sakın aldatma, sevmiyorsan ayrıl. Belden aşağı şeyler yapma, unutma ki seninde kız kardeşlerin var. Ben hep bu şekilde büyüdüm. Dostunda en iyisini gördüm, aşkında en büyüğünü yaşadım. Dostum dediğim kişiyle taşınınca beni arayıp sormamasından da darbe aldım, nişana 1 ay kala aldatıldığımıda yaşadım. Heee dedim demek ki kimseye güvenmeyecekmişsin. Şimdi burada da var arkadaşlarım ama canımı vereceğim kimse yok. Bazen görüşüyoruz ama boş muhabbetler benim canımı sıkıyor. Boylu poslu eli yüzgün diksiyonu yerinde biriyim (beni görmediğin için bunu izah ediyorum yoksa asla kendimi bu şekilde de anlatmam), çalıştığım yerde de kızlardan ilgi görüyorum fakat iletişimimi iş yerinde bırakıyorum. Yok gözüme kestirdiğimi alayım, arabayla gezelim, bir şeyler yapalım düşüncesi bile kendimden nefret etmeme sebep oluyor. Hayırlı bir kısmet gelirse zaten yazılmışsa bir şekilde karşıma çıkar. İstediği kadar kız güzel olsun fiziği iyi olsun sırf şey için takılmam. Artık ergen veya üniversite öğrencisi değilim. Tabiki eğlenceli esprili adamım, 80 yaşında ki adam gibi suratı asık offlayıp pufflayan sinir küpü biri değilim. Ama bence her şey yaşında güzel. Bilmiyorum bu benim kendi bakış açım. Herkes benim gibi olsun demekte bencillik olur
Tam olarak budur
Ben de bi tane kuzen var kendisi benden 1 yaş küçük 92 li, o nerde oturuyor ben nerde oturuyorum gelmiş bana diyor senin için ölmüş. Yok badi bul kendine, ger gün takılın gezin eğlenin. Devir öyle bir devir değil kardeşim nerde her gün görüşücen edicen bir kere zamanın yok. Öyle zaman bulmak içinde işsiz güçsüz avare gibi gezen tip olacaksın. Yalnızlaşmaya alışmışsın kızlarla takıl diyor. Dedim ki boş işler, artık 20 li yaşlarda değiliz. O hala diyor için ölmüş. İyi dedim tamam öyle bil