Son dönemler fark ettiğim bir şeydi bir kişinin kendisine ait herhangi bir problemi olduğunda, kendin mantığına yatkın olan kısımları ele alıp ayaklarının üstesinden nasıl geleceğini hiç umursamıyorlar. Çevrede sizin fikirlerinizin bir önemi onunla uyuşmak zorunda eğer farklı şeyler söylerseniz çok bozulur ve kalbinizi kırabilir. Örnek vererek
anlatmak istiyorum
X kişi: lisans bölümünden mezun olmuş ve iş bulamıyor mezun olduğu bölüm ziraat mühendisliği
X kişiye göre: işsizlik çok fazla iş bulamıyorum artık üniversite okunmaz hiçbir anlamı kalmadı ben hiç bulamayacaksam niye okudum.
Sonuç: kendi mantığını ele aldı ve kendisini bir şekil tatmin etmeyi başardı
Farklı düşünce tarzı böyle olabilirdi:
Üniversiteler işçi yetiştirme kurumları değil eğer bir yerde düşük puanlı bir lisans programı varsa ve rekabet de çoksa herkesi mezun olmuşsa bu bölümü seçersem işsiz kalma durumum olabilir.
Diğer seçenekler:
Bu bölümü artık yazdım ve mezun oldum birkaç iş başvurusu yapmama rağmen herhangi bir dönüşüm olmadı benim bir yerde bir işe girip çalışmam gerekiyor çünkü paraya ihtiyacım var eğer bir işe girip çalışamazsam kendimi geçindiremeyeceğim
Kendi yorumum:
Arkadaşlar siz bir şey başarmak istiyorsanız veya yapmak istediğiniz bir şey varsa kimseyi dinlemeyin herkes bir şeyler söyler sizin fikirlerinizi değiştirmeye çalışır. Siz o kişilere uymayıp onunla artık sohbeti oturmayı kestiğinizde kendi yaşam tarzınız aynı olduğu için hiçbir şey demez alınmaz ancak para kazandığınız zaman suçu size atarlar sen kölesin kendine yazık etme ben bu işte çalışmam sen nasıl çalışıyorsun vs.
anlatmak istiyorum
X kişi: lisans bölümünden mezun olmuş ve iş bulamıyor mezun olduğu bölüm ziraat mühendisliği
X kişiye göre: işsizlik çok fazla iş bulamıyorum artık üniversite okunmaz hiçbir anlamı kalmadı ben hiç bulamayacaksam niye okudum.
Sonuç: kendi mantığını ele aldı ve kendisini bir şekil tatmin etmeyi başardı
Farklı düşünce tarzı böyle olabilirdi:
Üniversiteler işçi yetiştirme kurumları değil eğer bir yerde düşük puanlı bir lisans programı varsa ve rekabet de çoksa herkesi mezun olmuşsa bu bölümü seçersem işsiz kalma durumum olabilir.
Diğer seçenekler:
Bu bölümü artık yazdım ve mezun oldum birkaç iş başvurusu yapmama rağmen herhangi bir dönüşüm olmadı benim bir yerde bir işe girip çalışmam gerekiyor çünkü paraya ihtiyacım var eğer bir işe girip çalışamazsam kendimi geçindiremeyeceğim
Kendi yorumum:
Arkadaşlar siz bir şey başarmak istiyorsanız veya yapmak istediğiniz bir şey varsa kimseyi dinlemeyin herkes bir şeyler söyler sizin fikirlerinizi değiştirmeye çalışır. Siz o kişilere uymayıp onunla artık sohbeti oturmayı kestiğinizde kendi yaşam tarzınız aynı olduğu için hiçbir şey demez alınmaz ancak para kazandığınız zaman suçu size atarlar sen kölesin kendine yazık etme ben bu işte çalışmam sen nasıl çalışıyorsun vs.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben silerim direk onları.
Böyle insanlar kendi enerjilerini de sönüyor zaten. Kendimden biliyorum. Bütün seçenekleri yaşamış biri olarak
Geçmiş olsun umarım onlardan kurtulmuşsundur
Kurtuldum. Siz necisiniz psikolog falan mı
Güzel yazmışım diye mi sordunuz?
Evet
Bilişsel terapi üzerine çalışmalar yapıyorum. İnsan psikolojini çok iyi anlarım bir kişi bana yalan söylemesi bile imkansız çünkü anlarım
Kitap önerebilir misiniz acaba?
Bilissel Davranisci Terapi Temelleri ve Ötesi
Judith S. Beck
Billişsel Davranişçi Terapi: Temel Ilkeler ve Uygulama
Hakan Türkçapar
Teşekkür ederim. Benim okuduğum tarzlar daha farklı ama psikolojiye de girmek istiyorum.
Rica ederim senin için çok iyi olacaktır. Kendini bu konuda geliştirmek çok önemli insanlara başa çıkmak ve hidrolik olmak lazım. Sana inanıyorum
🙈🙏🏻
🙏🙏
olablr