Rutinleri belli olan insanlara bayılıyorum. Bu rutinleri korumak için bireyde özdisiplin olmalı ki rutinlerini koruyabilsin.
Sizlerin de rutini var mı? Rutinlerinizi korumak için neler yapıyorsunuz?

Rutinleri belli olan insanlara bayılıyorum. Bu rutinleri korumak için bireyde özdisiplin olmalı ki rutinlerini koruyabilsin.
Sizlerin de rutini var mı? Rutinlerinizi korumak için neler yapıyorsunuz?
İnsanların rutinleri (en azından istikrarlı olanlar) kendiliğinden oluşuyor bana kalırsa. Demek istediğim bir şeyi çok seviyorsunuz, ilgilisiniz ve en verim aldığınız saatte yaparsınız, bunu her gün yapınca da rutininiz olmuş olur. Bunun gibi durumlarla birçok rutinimiz zaten kendiliğinden oluşur. Onun dışında bir rutin belirlemeye çalışmak oldukça zor maalesef. Sevdiğib bir şeyi rutin haline getirebilirsin fakat sevmediğin bir şeyi rutin haline getirip sürekli yapmak tabiiki zor. Bunun için baya çelik gibi bir zihin falan lazım. Ama bildiğim kadarıyla kendinizi bir şekilde zorlayıp 21 gün yaparsanız sonunda rutin oluşuyormuş. Belki bu denenebilir. Bir şeyi sevdiğiniz halde rutin hale getirmemek çok daha problem. İşte bunu yapamamak insanı cidden mahvedebilir. Bunun için de bilmiyorum hedefler hayaller yardımcı olabilir
Günde 3-4 litre su içmek ve yarım saat tempolu yürüyüş rutinimdir
İrade meselesi. Zor ama alışınca bünye istiyor
Cevap
2Cevap
rutinlerim var evet
Bu rutinleri nasıl koruyorsunuz? Bir hafta yaptıktan sonra sıkılıyorum ben 😀
var ama hep aynı şeyde kalmak da sıkıyor insanı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?