Şöyle ki; Hep aynı yerde ve hep aynı döngüde dönüp dolaşan ; sanki farklı şeyler yapıyormuş gibi duran ama özünde hep aynı şeyleri sürekli tekrarlayan bir sinek..
Eğer olduysa bunun farkına nasıl vardın?
Eğer sinek gibi hissetmiyorsan nasıl bir döngüdesin ne yapıyorsun farklı olarak?
Eğer her gün yaptığın şey birbirinin aynısı ise geçen yıllar sana gün gibi gelir der filozof. Anlık zamanı ölçen saatir ama geçmişin akışını ölçen farklı yaptığın şeylerdir. Mesela tatil yapıp zamana bir çıpa atarsın ve yaşanan olayları tatilden önce tatilden sonra olarak anlatırsın. Düğün de , seyahatte zamana atılan bir çipadır. Farklı yapılan her şey geçmişe atılan birer çipadır aslında. Farklılık yoksa cipa da yoktur.
Bunu aşmak icin yaptığım şey (son 1.5 yıldır sadece 1 kez yapabilsem de) sık sık yurt dışı seyahatlere çıkmak ve sevdiğim clublerde gitmekti. 2-3-4 ayda bir değişik bir ülkeye seyahatim olur.
Soruyu anlamaya çalışıyorum , kendimi sorguluyorum. Aynı döngüde miyim? herhalde aynı döngüdeyim, farklı şeyler yapsam da hayatım monoton geçiyor. Temelde aynı şeyler, ara ara farklılıklar olsa sinek gibi aynı yerlere konup duruyorum