Neden cekingen ve utangacim?

18 yasindayim ve nereye gitsem utangac cekingen, benim gibi insan sayisi max 2 ya da bir tek ben. Nasil herkes bu kadar disa donuk ve rahat? Ben boyle olduğum icin kimin nasil oldugunu, kimin bana benzedigini kolaylikla anlayip hissedebiliyorum. Dedigim sey tuhaflik derecesinde degil mesela derste parmak kaldirip soru sorabilirim. Biraz utanirim ama yaparım yani, oyle titremem garip hareketler sergilemem ama baska bir cekingenlik bu. Sogukluk. Soyle bir bakiyorum isyerinde, okulda cevreme, herkes birbiriyle hasir nesir. Rahat. Sadece eglencesine takiliyor. Benim beynim artik utangac olup cekinmekten bana "sen sosyallik sevmiyorsun sadece, onlarin eglendigi seyler ilgini cekmiyor o kadar" dedirtiyor. Ama kendimi kandiriyorum. Ben o ortalmlari hic sosyal fobisiz diledigim rahatlikta yasayamadim ki nereden bileyim o ortam gercekten eglenceli mi. Sosyal fobi, cekingenlik dogumdan genlerle mi geliyor acaba? Cunku cok yoruldum aklimdaki gercek kisiligimi yansitamayip gorundugum kisi sanilmaktan. Soguk olmaktan. Boyle olan var mi?

Neden cekingen ve utangacim?