İmdat diye bağırıp herkesi başıma toplayıp sonrada hepsini başımdan salasım geliyor..
Böyle olmak zorunda mı...

İmdat diye bağırıp herkesi başıma toplayıp sonrada hepsini başımdan salasım geliyor..
Böyle olmak zorunda mı...
Üstesinden gelemediğiniz düşünceler veya sorunlar ile başa çıkmak, kişisel gelişim ve mental sağlık açısından önemli bir adımdır. Bu tür düşüncelerle başa çıkarken çözümü bulmak için farklı yollar ve kaynaklar kullanabilirsiniz:
### **1. **Kendi Kendine Yardım Teknikleri:**
- **Günlük Tutma:** Düşüncelerinizi ve duygularınızı kağıda dökmek, kendinizi ifade etmenin ve problemleri daha iyi anlamanın bir yoludur. Bu yöntem, zihin karmaşasını düzenlemenize yardımcı olabilir.
- **Meditasyon ve Farkındalık:** Meditasyon ve mindfulness (farkındalık) teknikleri, zihni sakinleştirmeye ve stresle başa çıkmaya yardımcı olabilir. Bu uygulamalar, düşünceleri gözlemlemenize ve onlara daha objektif bir bakış açısıyla yaklaşmanıza olanak tanır.
- **Kendine Şefkat:** Kendinize karşı nazik ve anlayışlı olmak, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Olumsuz düşüncelerle başa çıkarken kendinizi suçlamak yerine, kendinize destek ve anlayış göstermeyi deneyin.
### **2. **Destek ve Danışmanlık:**
- **Psikoterapi:** Bir profesyonel ile çalışmak, özellikle üstesinden gelemediğiniz derin düşünceler veya travmatik deneyimler söz konusu olduğunda çok faydalı olabilir. Terapistler, sorunları anlamanıza ve çözmenize yardımcı olabilecek çeşitli teknikler ve stratejiler sunar.
- **Danışmanlık:** Kişisel veya profesyonel danışmanlık almak, belirli sorunlar veya kararlar hakkında rehberlik sağlayabilir. Danışmanlar, problem çözme becerilerini geliştirmenize yardımcı olabilir.
### **3. **Sosyal Destek:**
- **Aile ve Arkadaşlar:** Güvendiğiniz kişilerle duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşmak, destek ve farklı bakış açıları sağlayabilir. Sosyal destek, yalnız hissetmenizi önleyebilir ve duygusal yükünüzü hafifletebilir.
- **Destek Grupları:** Benzer deneyimleri yaşayan insanlarla bir araya gelmek, kendinizi daha az yalnız hissetmenize yardımcı olabilir. Destek grupları, paylaşım ve empati yoluyla sorunları daha iyi anlamanızı sağlayabilir.
### **4. **Kişisel Gelişim ve Eğitim:**
- **Kitaplar ve Kaynaklar:** Kişisel gelişim kitapları, makaleler veya online kaynaklar, düşüncelerinizle başa çıkma konusunda farklı perspektifler ve stratejiler sunabilir.
- **Eğitim ve Atölyeler:** Kişisel gelişim, stres yönetimi veya problem çözme konularında eğitim alabileceğiniz atölyeler ve kurslar, becerilerinizi geliştirmeye yardımcı olabilir.
### **5. **Fiziksel Aktivite ve Sağlık:**
- **Egzersiz:** Fiziksel aktivite, endorfin salgılar ve ruh halinizi iyileştirebilir. Egzersiz yapmak, stresle başa çıkmanıza ve zihinsel sağlığınızı desteklemenize yardımcı olabilir.
- **Sağlıklı Yaşam Tarzı:** Yeterli uyku, dengeli beslenme ve sağlıklı alışkanlıklar, genel ruh halinizi ve zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir.
### **6. **Zihinsel ve Duygusal Yönetim:**
- **Duygusal Farkındalık:** Duygusal durumunuzu ve düşüncelerinizi anlamak, çözüm arayışında size rehberlik edebilir. Duyguların kökenini anlamak, daha bilinçli kararlar vermenize yardımcı olabilir.
- **Problem Çözme Becerileri:** Problemleri sistematik bir şekilde ele almak ve çözüm odaklı düşünmek, zihin karmaşasını azaltabilir ve daha etkili çözümler bulmanıza yardımcı olabilir.
### **Sonuç:**
Üstesinden gelemediğiniz düşüncelerle başa çıkarken farklı yöntemleri ve kaynakları bir arada kullanmak genellikle en etkili yoldur. Kendi ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize uygun stratejileri belirlemek için çeşitli yöntemleri denemeniz, uzun vadede daha iyi bir mental sağlık ve yaşam kalitesi sağlamanıza yardımcı olabilir.
Artik bu tarz bir durum yasamam :) gençliğimde ise tabiiki babam :) uslu bir adam değildim ailemin yuzunude dusurmedim ama genede babam cok ugrasmistir benimle sagolsun :) sert ve aksi de bir adam ama ne sorunum ne derdim olsa dünyaları söylese de hep bir şekilde çökmüştür:)
Büyük konuşmamak gerek tabiki yaşamayalımda birilerin olması güzel
Buyuk konuşmak iyidir özen getirir hayata :)
Merhaba,
Öyle bir şey genel olarak yok!
Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir. İmkansız diye bir şey yoktur imkanları imkansızlaştıran insanlardır!
Elimden geleni yapar ve dua ederim...
Olursa olur, olmazsa canı cehenneme! 😅
Önce oturup sağlıklı bir şekilde düşünmeye çalışıyorum baktım işin işinden çıkamıyorum sevdiklerimden yardım istiyorum ve bir yol var ise yardımcı olmalarını sağlıyorum kendim için
Cevap
41Cevap
Kafamı dağıtacak şeyler yapıyorum. Zaten işler güçler olunca kafa ister istemez dağılıyor.
Çözüme çok ihtiyacım var ama bulamıyorum..
Üstesinden geliyorum bir şekilde
Hiç öyle düşüncelerim olmadı keşke olsa da biraz beyin jimnastiği yapsam. Zaten bulmacalar da kesmiyor artık 😅
Büyük konuşma 😃
Kesin çıkmaz yola götürürüm bende hjm
Hepsi birbirinden güzel hjk
Aldığım her önemli karar ya da kafamda düşünce birikintileri varsa.. Her zaman yüzmeye giderim ben.. Beni hem rahatlatır hem berraklastirir.. :))
Beynimin icindeki sesleri susturmaya çalışarak ama olmuyor. Sonrada o seslerle sohbet ediyorum. Sonrada kabulleniyorsu
Aynıyız seninle her şekilde tanışmak yüzyüze sohbet etmek isterdim seninle ben bir çözüm buldum sadece
Bazen dualarda bazen müziklerde bazen başarabilirsem hiç düşünmemekte
Gökyüzüne bakmada buluyorum. Ağlayıp dua etmede...
Ben herkesten uzaklaşıp evimde kedim ile zaman geçirip kendimi toparlamaya çalışırım
Kafayı dinlemekte buluyorum. Sakin kafayla çözüm yolları geliyor aklıma
Akışına bırakıyorum kasmıyorum
Çözümü yoksa boşuna üzülmeye takılmaya gerek yok.
Çözümü varsa enin de sonun da o iş hallolur üzülmeye takılmaya gerek yok.
kin nefret öfke savaş ile rahatlıyorum
Allah kerim diyor bir süre erteliyorum.
şu an size sorarak bulmaya çalışıyorum.. sorumu profilden cevaplarsanız çok sevinirim, fikirleriniz değerli
O düşünceleri bir kaba koyup üzerini kapatamadığın sürece üstesinden gelemezsin
Keyifli hareketli bir müzik aç dans et ya da spor yap
Müzik alışveriş gez toz mangal arkadaşlarla dertleşmek vs
Salla gitsin diyerek çözüm buluyorum
Su akar yolunu bulur mottosuyla
Çok sağlam bi şekilde içiyorum
Sessizce oturup kafamı dinleyerek
Her şryin bir çözümü vardır. Uğraşmaya devam
İnceldigi yerden kopsun
Çözüm bulamıyorum düşünceleri erteliyorum
Ne olursa olsun çare de çözümde yine kendinde
Üstesinden gelemediğim bir şey olmadi daha
Üstesinden gelemiyorsam üstüne gitmiyorum.
İçmek, uyumak, film dizi seyretmek..
zamana ve müziğe
çözüm bulamıyorum sallıyorum
Müziğe bırakıyorum kendimi.
Yaradana sığınıyorum.
Sakin ol şampiyon
Başka bi konuya geçiyorum
Çözüm bulamıyorum ki zamanla geçiyor
Düşüncelerim kazandi ben kaybettim
Zamana bırakıyorum.
Dualarda buluyorm
Doğayla iç içe zaman geçirince unutuyorum