Ben OKB hastasıyım ve bu hastalık benim hayatımı zindana çevirdi. Hiç mutlu olamıyorum. Bir sürü takıntım var. Mesela bisikletimi kilitlerim ama kilitlediğimden emin olamam. Abdest takıntım var. Gusül abdesti almam uzun sürer çünkü bir yerimin kuru kalıp kalmadığından emin olamam. Çift sayı takıntım var. Dijital saat gördüğüm zaman illa sağ taraftaki sayı çift olacak mesela 15:41, 15:43 gibi ise o tek sayı beynimde saplantı oluşturuyor. Dinsel takıntılarım var. İçimde bir ses arada Allah'a küfür ediyor ve bu benim içimde bir huzursuzluk oluşturuyor, beynimde takıntı oluşturuyor. İnsanların laflarını, bana karşı hareketlerini çok kafaya takarım. Mesela biri bana ters, kırıcı bir laf söylesin diyelim ya da haksız yere vursun diyelim eğer karşılık veremezsem bu benim içimde büyük dert olur ve aylarca kafaya takarım unutamam. O kişiye kin tutup kafamda o kişiyi öldürme planları kurarım. 9 ay kafaya takmışlığım var hatta. Böyle bir hastalığa sahibim işte.
Var mı sitede OKB hastası olan? Varsa eğer sizin ne gibi belirtileriniz var, bu hastalıkla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Var mı sitede OKB hastası olan? Varsa eğer sizin ne gibi belirtileriniz var, bu hastalıkla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer