Yeni yeni olgunlaşıyorum, eskiden böyle değildim, görmezden geliyorum artık, anlamazlıktan geliyorum, alttan alıyorum ve Allah'a havale ediyorum, ben yine iyi niyetli olayım da karsimdskinin kalbi bozuksa Allah ona göre muamele eder diyorum, çünkü kimseyle uğraşmak istemiyorum. Kim bana ne niyetle geliyorsa karşılığını Rabbim'den bulsun. Olgunluk güzel şey ya, kimseyle uğraşmamak, laf dalaşına girmemek, nezaketle karşılık vermek, anlamazlıktan gelmek. Kim hakkımda ne düşünüyorsa, bana ne gözle bakıyorsa Allah da ona öyle baksın dediğim günden beri olgunum ve mutluyum. Çünkü ben kimsenin istediği kalıba giremem ve art niyetlilerin kirli gözleriyle kendime bakamam, kendimle ilgili sinsilerin istediği şekilde düşünüp de kendime kötülük yapamam. Ben şimdiki yaşımda olgunlaşıyorum, sessizleşerek, uzaklaşarak, kibarlığımı kaybetmeyerek, hanımefendi kişiliğimi koruyarak, boş ver diyerek, gülüp geçerek, ciddiye almayarak olgunluğun en güzel halini yaşıyorum. Kimseye dert ve yük etmiyorum kendime, üzerimde olgunluğun verdiği bir boşvermişlik var, işte bunun adı huzur ☺
Genç, dinamik, hiperaktif ve güçlü olan olgun olamıyor mu? Olgunluk tecrübeyle alakalıdır. Bu da deneyimle, zamanla, bilgi birikimi ile olur. Ben de evlenip, çocuğum olduktan sonra yavaş yavaş olgunlaştığımı düşünüyorum. Olaylara bakış açımı değiştirdi bu
bunun yaş ile değil de daha çok kişinin yapı ve karakter meselesi olduğunu düşünerek kişinin yetişme yetiştirilme si ile alakalı olduğu gerçeği... ne ler var yaşını almış ama hala dışardan bakıldığında adam olamamış örneği gibii..
Bu konuda bence boy fizik çok önemli. Ben küçükken boyum uzun ve kalıplı olduğum için yaşımdan büyüklerle takılıyordum ve onların tecrübeleri olgunlaşmaya çok yardım ediyor. Ben 14 yaşımda olgunlaşmıştım