Hayallere dalıp, gerçekçi olmayan şeyler umut ediyorsak evet çürütür. Bunun önlemek amacıyla birazcık acıyı şimdiye vurup gerçeklikle, doğru şeyler için umut etmek lazım. Yalan, dolan, yanlış şeyler ağacın içindeki kurt gibi günden güne insanı yer bitirir. İçimizde kurtlar değil, kaktüs bile olsa gerçekler büyütelim.
Benim için umut demek hayal demek. Umuttan hayal üretirim, ürettiğimi de kendime satarım. Burada önemli olan gerçekleşebilecek hayal ve umudu barındırmak.
Sadece umut etmek ve bunun için hiçbir şey yapmamak evet çürütür. Hatta seni siler koparır hayattan.
Mücadelesini verebileceğin her hayalin her umudun bir filizlenmesi olur. O filizlerden de çok güzel meyve veren ağaçlar oluşur. İşte umut etmenin sonucu bu olmalı.
Umut ve beklentiler arı gibidir bir tarafıyla bal diğer tarafıyla zehir verir. Umut ve beklentiler mutlu edip, insanın o yolda devam etmesini sağlarken Gerçekleşmeyen beklentiler ve kırılan umutlar insanın ruhunda izler bırakır.