- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u 1 yılDefalarca kez yaşadım, hatta gördüm ama görseldeki gibi değildi. Komple siyahtı. Çok uzun boylu da değildi. Kısa ve ya orta boy arası bir şeydi. Hani böyle üstüne çarşaf atarsın dışın yuvarlak görünür ya, öyleydi. Ağzı yok. Yüzü yok. Hiçbir şeyi yok.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılAskerdeyken bir kere başıma geldi. Odada 4 kişiyiz ranzalarda yatıyoruz elemanlar sohbet ediyor 3 kişi ben uyumaya çalışırken bi anda kitlendim, uyanığım seslenmeye çalışıyorum sesim çıkmıyor, hareket edemiyorum, dönemiyorum ağzımdan kelime çıkmıyor sadece ıkınma tarzı sesler çıkarıyorum, diğerleri seslerimi duydu lan bu teoya ne oldu rüya mı görüyor acaba filan diyorlardı, ben hala bir şeyler demeye çalışıyordum neyse şöyle bi 1-2 dk lık sürecin ardından kendime gelebilmiştim. d
11 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 206b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır karabasan yaşamadım. zaten uyku felci deniyor genellikle. kaslar bir anda kilitleniyor. hareket edemiyor uyanık olduğu halde.. bir kaç saniye sürdüğü için genelde hemen geçer.. ama önemli bir şey değil.
40 Yorumla
1 yılGeçen gün tesettürden çıkma kararı almıştım. Neyse uzun süredir de karabasanlarla uğraşmıyordum. Tam o günün sabahına yakın karabasan geldi ve ağırlığını üstüme verdi. Hareket edemiyorum, sesim çıkmıyor. Ayaklarımdan tuttuğu gibi duvardan duvara çarptı ve uyandığımda perişan haldeydim. O günün ertesi gün zaten huzursuzluklar, vicdan azabı ve can sıkıntısı yaşamaya başladım. Çok tuhaf bir deneyimdi. Uzun süredir karabasan basmayınca, bunu uyarı niteliğinde algıladım.
12 Yorumla- 1 yıl
😂🤦🏻♀️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılBazen oluyor illaki kan ter içinde uyanıyorsun , hemen duamı eder diğer tarafa döner yatarım
23 Yorumla- 1 yıl
Tabiki gerçek gibi yaşıyorsun olayı şeytanın vesvesesi işte çok şükür ki sığınacak rabbimmiz var 🙏🙏🙋
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılValla 2 kere yaşadım o kadar kötü bir deneyimki anlatamam. Amca resmen elim kolum bağlı gibiydi bağıramıyordum çok çaresiz bir an gerçekten
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,7b cevap paylaştı.
u 1 yılHiç karabasan deneyimi yaşamadım sanırım karabasan beni görünce bastı gitti
11 Yorumla
1 yılHem de kaç kere artık kanka olduk
21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Evet yaşadım 😱çok kötüydü..
10 Yorumla
1 yılHayır yaşamadım. Aşırı yorgun ve geceleri sık sık yemek yiyen insanlarda olur bu. Ağırlık etkisi oluşturduğundan.
21 Yorumla- 1 yıl
Maalesef
1 yılOlmuştu bazen oluyor ama aldırış etmeden uyumaya devam ediyorum. Hatta o esnada uykumda kendime bu bir karabasan az sonra geçecek sakin ol demeye başladım sdfsdf 😃
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı. yaşadım bir kere. tam yataktan kalkacakken kalkamadım korktum bağırmaya çalıştım sesim çıkmadı. normalde dinle ilgili pek alakası olmayan ben şey dedim işte allahım yardım et falan dedim sonra geçti
22 YorumlaKara çok bastım
33 Yorumla- 1 yıl
://
- 1 yıl
😹😹.
Evet ölüm gibi ama ölmüyorsun ve yalnız uyuduğum için daha korkunç yanımda biri olsa iniltilerimi duysa uyandirsa belki karabasan bu kadar uzun sürmez uyurken en korktuğum şey karabasan ve sürekli bı yerden düşüyormuş gibi bir hisle yataktan fırlayarak uyanmak
20 Yorumla
1 yılBir iki tanıdığım insanın yüzü korkunçlaşmıştı ve uyku uyanıklık arasında sesim çıkmadı uyanmayı bekledim
22 Yorumla- 1 yıl
Evet ya yaşadığım şeyler çok yoğundu o dönem
Kişilik & Karakter konusunda 498 cevap paylaştı. Böyle kavramlar bilim gelişmeden önce, insanların yaşadıkları şeyi hayal güçleri ile tanımlama ihtiyaçlarından kaynaklanır. Vücudunuzda mineral ve özellikle magnezyum eksikliği varsa gece uyurken uzun süre hareketsiz kaldığınızda eklemlerinizi bir süre hareket ettiremezsiniz. O da gecenin bir vakti insana korku yayar. Soda için, muz yiyin yatmadan 1-2 saat evvel, karabasan falan gelmez
10 Yorumla
1 yılHayır, karabasan deneyimi yaşamadım. Ama bu tür deneyimlerin genellikle stres, uykusuzluk veya anksiyondan kaynaklanabileceğini biliyorum. İnsanlar genellikle bu tür deneyimleri uyku sırasında yaşadıkları korkular ve kaygılarla ilişkilendirirler.
10 Yorumla
1 yılMoruk şuna uyku felci ram filan diyen atayizlere onay vererek kendini imanını riske atıyorsun. Karabasan dediğimiz şey Cin, atayizler görse de inanmaz bilimsel bir safsata bulurlar, dikkatli ol.
Evet 2 kez yaşadım ilkinde siyah bir el gözümü kapattı
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 762 cevap paylaştı.
Uykuya tam dalma sırsında oluyor çok kötü bir şey ya... uyanmak istiyorsun ama gözünü bile açamıyorsun... engel oluyor sanki birisi
parmağımı kıpırdattğım an kendime geliyorum ama kıpırdatmak kolay olmuyor... bazen bir kere oluyor bazen üst üste 5..6 kere olduğuda oluyor artık gitsin diye dua ediyorsun...10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılÖyle değil de sadece kaslarım geriliyor sonra geçiyor zaten abartmaya gerek yok. Eğer karabasan denilen şey uyku halinde saniyelik kasılmalarsa evet arada yaşıyorum gergin olduğum zamanlar özelikle.
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılUykudan aniden uyanıp hareket edemediğim ve nefes almakta zorlandığım oldu ama karabasan veya benzeri herhangi bir şey görmedim veya panik yapmadım bir kaç saniyede geçti.
11 Yorumla Evet uyku felci esnasında beyin vücudun uyanık olup olmadığına karar veremiyor
Örneğin kişi eline odaklanıp kımıldatsa uyku felcini sona erdirebiliyor12 Yorumla
1 yılhiç yaşadım mı değil de hiç yaşamadığım bi dönem oldu mu diye sorulsaydı şu aralar yaşamıyorum diye cevap verebilirdin
22 Yorumla- 1 yıl
2 gece önce yaşadığımı yeni hatırladım bak
Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Evet, bilimsel açıklamasını bildiğim için pek kafaya takmadım.
10 Yorumla
1 yılUuu yaşadım, * evladı kilerde kıstırdı. Çocuktum o zamanlar, şimdi gelsin de bi üst üste koyup arkadaşlarıyla beraber zkeyim Mxnxxnznnsnsn
12 Yorumla- 1 yıl
KXJNkjsglasds tamam usta ne dedim yaw :d
Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kahretsin 1 kere gördüm gerçekten odama giremedim kaç ay , senin bu tarzı sorularda hep gece önüme çıkıyor yine aklıma geldi o an 🤦🏻♀️
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılKarabasan şu rüyada bağırmaya çalışıp bağıramama durumuydu herhalde. Eğer oysa evet yaşadım ama uzun zamandır yaşamıyorum
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 591 cevap paylaştı.
u 1 yılYaşamadım ama bir ara gözümün kör noktalarında bir şeyler varmış gibi oluyordum bayadır olmuyorum ama
12 Yorumla- 1 yıl
Aman olmasın
- 1 yıl
Tabi tabi
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılHayir yasamadim. Yasasam fena olmaz, bir renk gelirdi 😬
11 Yorumla
1 yılBi zamanlar her yattığımda başıma geliyordu kendisiyle çok yüz göz olmuştuk üstüne elimde kınayla uyanmıştım ay herkes farklı bişey diyordu neye inanacağımı şaşırmıştım neyseki şu son 2-3 aydır hiç gelmiyor
10 Yorumla
1 yılSık sık yaşardım bunu. Artık yaşamıyorum şükürler olsun.
11 YorumlaKarabasan değil o uyku felci 🥹🥹🥹 ara ara yaşıyorum ama uyumaya devam edince geçiyor 😂
12 Yorumla
1 yılaslında o karabasan değil uyku felci, sadece beyin bedenden bi kaç sn önce uyanıyor olay bu yani.. evet bir kere yaşadım korkunçtu psikolojik olarak
10 YorumlaMaalesef yaşadım ara arada yaşamaya devam ediyorum. Keşke olmasa. Bilinçaltım farkında ancak kendimi uyandıramıyorum.
Bir de sadece inanan insanların yaşadığına şahit oluyorum.10 Yorumla
1 yılEvet yaşadım uyku felci garip bir deneyim bazı kereleri üst üstte olunca hiç çekilmiyordu. Bitti ama uzun bir süredir yaşamıyorum, umarım daha da yaşamam
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bir iki kez yaşadım birinde iki büklüm yaptı beni en son dua ettim gitti, giderken de si.. tir git uykum var dedim.😀
10 YorumlaYaşamadım hep dua okuyorum uyumadan
11 YorumlaMaalesef yaşadım. Besmele çekiyorum ya da bildiğim sureleri okumaya çalışıyorum. Okuduktan sonra çekiliyor ve rahat bir nefes alabiliyor insan.
10 YorumlaHaftada 3 4 kez yaşıyorum stresten diye biliyorum ama emin degilim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılYaşamadım Allah korusun kalpden giderim her halde tüvbee
10 Yorumla
1 yılBir kere yarı uyanıkken oldu bir karaltı üstüme geldi uyandığımda yoktu😂
10 YorumlaAyda 2 3 defa oluyor bana, artik alistim. Sakince gecmesini bekliyorum.
10 YorumlaÇok yaşadım ama genel olarak rahatsız etmiyor. Yani bu sanırım kişisine göre geliyor 😁
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılÇok sık yaşarım ve alışkınım paniklemiyorum bile artık.
10 Yorumla
1 yılCocukken hep çelişirdim onlardan çok boğazlandım saldırıya uğradım
10 Yorumla
1 yılEvet yaşamıştım
21 YorumlaUyku terörü o karabasan değil. O gün rüyamda kendimi kapkaranlık ortamda tekinsiz tonda bir kırmızı loş ışıkta uyanırken buldum ve karşımda oturan tekinsiz birisi tehditkâr bakış atıyordu nükleer kıyamet sonrası bir dünyada
10 Yorumla
1 yılŞimdi şöyleki resimdeki gibi bir şey değil. Bu garip bir etki. Bir defa başıma geldi. Mesela bedenin uyku modundayken bir anda beyninin uyandığını hissediyorsun ve uyanmak için çaba sarf ediyorsun. Berbat bir şey
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılPsikolojim iyi değil ztn birde önüme çıkan sorulara bak
10 Yorumla
1 yılKışları kara basıyoruz o yeter
23 Yorumla- 1 yıl
Way canına ahsjah
- 1 yıl
tabi yavru sjjzjz
Evet çok yaşadım. Çok korkunç bir olay.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvet dua okuyabilsrm de uyanması zor du
12 Yorumla- 1 yıl
Çok
- Kişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı.
1 yılHiç böyle bir şeyi tecrübe etmedim ya
13 Yorumla- 1 yıl
Sevgilim bey beni karabasanlardan dahi korur😌
Hayır, ilerde de yaşamam umarım.
11 Yorumla- 1 yıl
İnşallah
1 yılDeşme derdimi bir ara dadandı bu bana gördüm hep.
17 Yorumla- 1 yıl
Vallahi gördüm gerçek biliyor musun aslında hissediyosun geliyo
- 1 yıl
Gerçekten mi üzerine ağırlık çöküyor demi
- 1 yıl
Bak Ayetel Kürsi oku bilmiyorsan aç Türkçesini oku önünü, arkana, sağına, soluna üfle yer gök dua ile
1 yılYaşamadım merak ediyorum aslında
11 YorumlaYaşamadım her gece dua eder yatarım
11 Yorumla
1 yılAy bismillah o görsel ne
11 YorumlaHayır yaşamadım
16 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u 1 yılOldu öyle şeyler
11 Yorumla
1 yılEvet yaşadım 3 kez
Gerçekten çok korkunç bir olay uyku felci olduğunu bilsen bile uyuduğunda bu bir kabusa dönüşüyor ve BOOM karabasan sana doğru yaklaşıp üstüne çıkıyor resmen ruhunun derinliklerine doğru bakarken uyanıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKüçükken olmuştu bayağı sürdü dini bazı ritüelle geçti
14 Yorumla- 1 yıl
islamda rituel diye bisey yoktur rituel büyüdür aslında bunlar hep insanları alıştırmak için birer komplo ondan isim değişikliği
Cevap sahibi1 yılBana göre ritüel insanların kutsal kabul ettikleri davranış biçimleridir. Yani ameller niyete göredir senin içindeki niyet kötü değil kimseye zarar vermek değilse ya da sıkıntısını çözmekse bunun bir günahı olmaz büyüde değildir sen gider kötü amaçla dini olan şeyleri kötü amaçla kullanmak için alet edersen bu günahtır bağlama geri getirme asık etme vb. seyler yanlış ve günahtır yaptığın işlem islami usülden cıkmamalı
- 1 yıl
O zaman senin deyiminle namazda mi bi rituel tesbih çekmek kuran okumak bunlarda kutsal kabul edilen şeyler? sen ay dur ben sevdiğim insanın kısmetini açayım ya da istediği iş olsun diye bir *rituel yapayim*dersen buda bir büyüdür aslında iyi niyetlisinidir ama bunu büyü ile lanetlemis oldun kadere, rizika karismis onun hayatının dengeleriyle oynamis oldun böyle yani:))
Cevap sahibi1 yılNamaz kılmak tesbih çekmek bunlar ibadettir Başkası için değil kendin için yaparsın örnek veriyorum Esma cekenler vardır belli gün ve sayıda çekerler bunu kendin için yapabilirsin kısmetinde kapalı olduğuna ben inanmıyor kısmetın senin cabana bağlı olduğunu düşünüyorum kısmet için ben bir şey yapmam dua ederim kabul görülür ya da görülmez yoluma bakarım başkası için yapılacak şeyler şifa için yapılabilir ruhsal rahatsızlıklar için evham uykusuzluk başka varlıklar tarafından rahatsız edilmesi bakım yapılması vb. bunlara suya ayet okumak kisiye okumak koruyucu ayetler yazılarak taşıması flan bunlar gibi para karşılığı yapanlara bir şey diyemem yapanlar ile Allah arasındadır yargı mercide değiliz şuna kesinlikle inanıyorum Allahın rızası niyeti ile içten yaptığın birşeyin kabul edileceğine inancım tamdır Müslümanlar olarak hacca gidiliyor Mekke'ye Medine'ye sorumlu kişiler Allah rızası için fiyatları yaptığı masrafa göre almayıp ticarete döküp iki üc katı alıyorsa bu onun niyeti amacı kötü olduğunu gösteriyor dini kullanmaya dönüyor gerçek inanlar diyor Kur'an'ı Kerim gerçekten inanmakta samimiyet ve bunu davranışada dökmek lazım derin düşündügünde doğru gitmiyoruz
Çok yaşadım Bağırmaya çalışırken bağıramadığım oldu ama hiç başımda birinin dikildiğini görmedim
10 Yorumla
1 yılSık sık karabasan yaşarım hatta çok sık olarak dejavu bile yaşarım.
10 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar