Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Akıl tabi ki de her zaman yaşlanılan konularla ilgilidir.. bir insan ne kadar çok acı çekerse çeksin o kadar olgun olur.. yani yaş ile ilgisi yok ben kaç yaşında insanlar tanıdım.. aklı daha gelişememiş.. bu yüzden de geçmişi insanı olgun yapan tek konudur benim açımdan.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
İkisinin de etkisi var. İnsan yaş aldıkça olgunlaşır ister istemez. Ama bu yaşı büyüğün yaşı küçükten olgun olduğunu göstermez. Mesela 100 üzerinden örnek veriyorum Adamın biri 20 yaşinda olgunluk seviyesi 30 diyelim. 22de 35 olur 24 gibi 40 olur olgunluk
Öteki adam yine 20 yasındadir ama olgunluk seviyesi 50 civarıdır.
Yaş ile alakası yok. Genelde yaşanmışlıkların insanları olgunlaştırdığını düşünseler de. Yaşanmışlıklardan ders çıkarabilecek muhakeme kabiliyetinin olması lazım o insanda. Benden büyük insanların çocuk gibi davrandığına bir çok kez şahit oldum.
Evet kimisi gerçekten evrimini tamamlamamış oluyor yaşla tutmuyor gerçekte akıl başta. İstisnasız öyle. Bu yaşa kadar nasıl yol yürümüş dediğim insanlar oluyor.
Olağanüstü iqlara sahip insanlar değiliz netice de. Öylesine iq'ya sahip insanlar çocukluktan itibaren üniversite okuyor. Onlar için akıl yaşta değil kesinlikle. Bizim gibi insanlar ise hâlâ gelişmekte. Yetişkinlik dönemi ile ergenlik dönemine bakarsak çok fazla farklı düşünme biçimimiz var. Yaş aldıkça olgunlaşıyoruz. Yaş aldıkça tecrübelerimiz de çoğalıyor. Kısacası bizim için her şey yaş. Tecrübelendiğimiz için aklımız ön plâna çıkıyor. Yaş aldığı hâlde yetişkin ergen olanlar da var. Akıllanmazlar. Çeşit çeşit insanlarız diyebilirim.
Her zaman baştadır, yaşlanıp akıllı plan birisi yoktur. Ancak hayatın verdiği tecrübeler ile yaptığı bütün yanlışlardan ders alan sesi çıkmayan ve öğüt veren insanlar vardır.
Yaşı başı mühim değil kimsenin. İçinden nasıl geliyorsa öyle yaşamalı. Kimisi var akıllı denecek kadar olgun. Kimisi var akılsız zannedilecek kadar çocuksu.
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
İlk baştadır yani ailede başlayan bir serüven. Devamı ise yaşla beraber harmanlandığında bambaşka hal alır. Aynı çok okuyan ile çok gezenin durumu gibi. Birbiri içinde saklıdır. Tek başına kişiyi bir yere kadar taşır.
Akil kesinlikle yaşanmışlıklar ve onlardaki hatalardan ders çıkarıp hayatında uygulamaya koymuş olmaktadır. Ortalama insanlar 25 30 yaşlarına kadar oturmazlar çünkü yeterince hata yapmamışlardir. Kırıla kırıla kirmayanin değerini fark ederiz