dışarı çıkamıyorum canım istesede çıkmaktan utanç duyuyorum. herkesi yanımdan uzaklaştırıyor gibiyim. özgüven düşüklüğü ve sosyal fobi oluşmaya başladı. dışarıda komşu veya akrabalardan birini görürüm diye çekiniyorum. bu kötülüğü kendime neden yapıyorum ne yapıcam?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Sosyal anksiyete bozukluğun olabilir
sosyal anksiyeteden insan çekemiyorum
Of bende öyleyim berbat bir şey arkadaş edinemiyorum ya o derece
senin niye olmuyor
Ney niye olmuyor içe kapanık utangaç biriyim ondan dolayı
utanma bence içinden geldiği gibi ol seninle aynı şeyler yapan kişilerle arkadaş ol zaten bizim sorunumuz bu galiba olsun da çamurdan olsun diyorsun bakmışsın kazık atmış sana içine kapanıyorsun ya herkesin her türlü sorunları var
yüzüne yüzüne söyleyip yargılamak yerine bir değişiklik yaptığında pat diye söylüyorsun o zaman içine kapanık olduğunu saklamış olursun
mesela örneğin biriyle bir yerdesin o anda farklı bişi yapmış aaa bunu yapmışsın iyi olmuş demen lazım gibi ama kendini kötü hissetmeden söylemen için insanlara iyi bir şeyler söylemen lazım arkadaşın da bunu bekliyor sen de yani
Sosyal anksiyete bozukluğun var. Bende de öyle. İnsanlarla yemekte yiyemiyorsun demi?
sosyal anksiyete var evet ama yemek yemek değilde bende ki sorun iletişim kuramıyorum, bir şey konuşamıyorum. ne konuşsam diye strese giriyorum her hareketimi inceliyor herkes onlar benle konuşmuyor o yüzden sosyal anksiyetem oldu sonrası mağlum asosyallik ve yetersizlik aşağılık hissi bütün hisler komple vurdu
Allah yardımcın olsun abicim... Destek alman lazım.
yaşıtlarım değillerdi o zaman şimdi artık onlara soğuğum keşke böyle olmasaydı
:(
yemek yiyemiyorum dedin neden?
Utanıyorum...
anlıyorum yemek yerken biri mi utandırdı abv böylelerin
Evet
Ben de dışarı çıkmaktan utanıyorum çekiniyorum gençliğimi hep eve kapalı geçirdim senelerdir evden dışarı çıkamıyorum
Bende 28 yaşındayım ve çalışamıyorum bu sorun yüzünden kendimden utaniyorum
değişiklik yap ekmek almaya çık sonra bir gün sonra avm sonra sahil sonra cafe belki orada bir iş bulursun bakmışsın köşeyi dönersin belki
Olmuyor aşırı korkuyorum bu yüzden sesim ve vücudum zangır zangır titriyor bu yüzden kaciniyorum hep
psikolojik tedavi alsana
Aliyorum fayda etmiyor
fayda vermiyorsa çare sensin öyleyse bunları düşüne düşüne bu duruma geliyorsun bazı şeyleri yapmak gerekir bir hobi bul dışarı çıkmak istiyorsan atla otobüse bir kulaklık tak nereyi biliyorsan oraya git dolaş
Benimkisi nasıl oluyor anlatiyim biraz biriyle iletişime geçmem gerekiyorsa aniden nefesim daralıyor kalbimde çarpıntı oluyor heyecanlaniyorum elimde değil sesim titriyor ayaklar ve ellerde kontrol edemiyorum elimde değil ilaç içiyorum hergun yürüyüş yapıyorum ama yok olmuyor iletişim kurduğum an büyük sorunlar yaşamaya devam ediyorum senin durumun nasıl hiç ilerleme var mı neler yapıyorsun destek aliyormusun ve ise yariyormu
O zaman kendini değiştir
Bence psikoloğa gitmelsiin. Iyi gelicektir emin ol
ben kendimin psikologu olamıyorum herkes psikolog diye tuturmuş gidiyor iyi tamam psikolog