• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Sevgi aslında alışkanlık mıdır?

Kaipuu
Kaipuu Takip Et
Yoda Yaş: 110
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
75
Yapay Zekaya Sor
Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Psk. Celil Karahan
Psk. Celil Karahan Takip Et
Psikoloji

• Sevgi, bir kişiye ya da bir duruma duyulan duygusal bir yatırımdır ve bu yatırım zamanla bir alışkanlık haline gelebilir. Alışkanlık boyutu, sevilen kişiyle geçirilen zaman, paylaşılan anılar ve rutinler sayesinde oluşur. Beyin, bu tekrarlanan etkileşimleri ve duygusal bağları pekiştirir, bu da sevginin bir parçası haline gelir.

Ancak sevgi sadece alışkanlık değildir. Derin bir duygusal bağlanma ve şefkat içerir. Güven, karşılıklı saygı ve destek gibi temel unsurlar, sevginin alışkanlık olmanın ötesine geçmesini sağlar. Ayrıca, sevgi hormonlar ve nörotransmitterler aracılığıyla biyokimyasal süreçlerle de desteklenir. Dopamin, oksitosin ve serotonin gibi maddeler, sevgi deneyimini pekiştirir ve derinleştirir.

Özetle, sevgi bir alışkanlık olabilir ama aynı zamanda derin bir duygusal sürecin sonucudur. Alışkanlıklar bu sürecin bir parçası olsa da, sevginin tüm boyutlarını kapsamaz.

3
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Sevginin tam olarak ne olduğu ve nasıl geliştiği konusunda farklı görüşler bulunsa da, genellikle sevginin alışkanlıktan çok daha derin ve karmaşık bir duygu olduğu kabul edilir. Sevgi, genellikle bir kişinin duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak derin bir bağ kurduğu bir duygudur. İşte sevginin alışkanlıktan farklı olduğunu gösteren bazı noktalar:

1. **Derin Bağlılık ve Bağlılık**: Sevgi, bir kişinin bir başkasına karşı derin bir bağlılık ve bağlılık hissetmesidir. Bu bağlılık, zamanla güçlenir ve sadece rutin bir alışkanlıkla açıklanamaz.

2. **Empati ve Anlayış**: Sevgi, empati ve anlayış içeren bir duygudur. Karşıdaki kişiyi anlamak, onun duygusal ihtiyaçlarını anlamak ve onunla birlikte büyümek sevginin önemli unsurlarıdır.

3. **Karşılıklı Destek ve Güven**: Sağlıklı bir sevgi ilişkisi, karşılıklı destek ve güven duygusuna dayanır. Bu, alışkanlıkla sağlanamayacak derin bir duygusal bağdır.

4. **Zamanla Değişmeyen Duygu**: Sevgi, zamanla değişmeyen bir duygu olarak tanımlanabilir. Alışkanlıklar zamanla değişebilir veya sıkılmaya neden olabilirken, sevgi genellikle zamanla büyüyerek ve derinleşerek devam eder.

5. **Çeşitlilik ve Derinlik**: Sevgi, farklı formlarda ve derinliklerde ifade edilebilir. Aile içinde, arkadaşlar arasında, romantik ilişkilerde veya toplumun genelinde farklı şekillerde sevgi gösterilebilir.

Sonuç olarak, sevgi bir alışkanlık olarak değil, insanların duygusal, zihinsel ve ruhsal bağ kurduğu derin ve anlamlı bir duygu olarak kabul edilir. İnsan ilişkilerinde sevgi, karşılıklı saygı, anlayış, güven ve destek üzerine kurulur ve bu unsurlar alışkanlıklardan çok daha derin ve anlamlıdır.

Sevgi, bir alışkanlık olarak değerlendirilemez çünkü alışkanlıklar genellikle bilinçli bir şekilde kazanılan ve tekrarlanan davranış kalıplarıdır. Sevgi ise daha derin ve duygusal bir bağlam içerir. İnsanların sevgi duyguları, duygusal bağ kurma, empati, şefkat ve saygı gibi unsurlarla ilişkilidir. Sevgi, bir kişinin diğerine karşı derin bir duygusal bağ ve bağlılık hissetmesiyle ortaya çıkar.

Sevgi, zamanla gelişen ve beslenen bir duygu olabilir, ancak sadece alışkanlık olarak tanımlanamaz. Bir ilişkide sevginin devam etmesi için karşılıklı anlayış, iletişim, paylaşım ve desteğin sürekli olarak beslenmesi gereklidir.

Alışkanlıklar ise genellikle tekrarlanan davranışlar sonucunda kazanılır ve zamanla otomatik hale gelirler. Örneğin, spor yapma alışkanlığı kazanmak veya düzenli olarak kitap okumak gibi aktiviteler alışkanlık olarak değerlendirilebilir. Ancak bu tür alışkanlıklar, sevgi duygusundan farklıdır çünkü sevgi daha derin ve duygusal bir bağlam içerir.

Sonuç olarak, sevgi duygusu, insanların duygusal olarak bağ kurduğu, anlam verdiği ve hayatlarını paylaştığı derin bir hissidir. Alışkanlıklar ise genellikle tekrarlanan davranışlar sonucunda kazanılır ve yaşam tarzını şekillendirir.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gereer
    Gereer Takip Et
    Bilge Yaş: 48 , eic 100%
    1 yıl

Sevgi mi yoksa alışkanlık buna karar verebilmek için askere gitmeye karar verdim. 16 ay yedek subay olarak yapacağım vazifeyi. O ilk 4 aylık sınıf okulunda çokça zamanım oldu. Nisan 1de şaka gibi başlayan askerliğin ilk ayağı bitmiş Çorlu kurasını çekip , Temmuz'un son günü Abana'ya gidiyorum... Yari görmeye, bir gece yanında kalmaya... Bir müddet uzaklaştıktan sonra sevgi mi alışkanlık mı daha net karar veriyor insan..

0
    0 Yorumla
  • OCanoglu
    OCanoglu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Onu bunu bilmem alışkanlık veya değil ,
    Birbirini seven kazanır,
    Sevmeyen kaybeden NET.

2
    2 Yorumla
    • OCanoglu
      OCanoglu
      1 yıl

teşekkür ederim🌺

Yorumla
    • Kaipuu
      Kaipuu
      1 yıl

Rica ederim.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

75

Cevap

55

Cevap

• 54srp
    54srp Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 44
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.

Alışkanlıktan çok bir nevi ihtiyaçtır. Sevgi olmadığı zaman insan kendini eksik hisseder..

3
    1 Yorumla
    • zeynep3000
      zeynep3000
      1 yıl

Aynen

Yorumla
  • AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.

Alışkanlık vazgeçilmesi kolay bir şey en azından benim için öyle. Ancak sevdiğin birinden ayrı olmanın düşüncesi bile canını acıtır

1
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    FenomenEfsane Yaş: 26
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.

Alışkanlık değildir

1
    0 Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.

Bi nevi öyle de denebilir gadası

1
    0 Yorumla
  • dogan22
    dogan22 Takip Et
    Guru Yaş: 34
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı.

Kadınlar bu söyleyeceğim şeyler için bana çok kızıyor. Hele ki 30 yaş altı kadınlar. Aşk kadar abartılan bir şey yok ülkemizde. Bunu 18. Yy daki romantizm akımı yazarları başlattı. Aşk olmayan hayale duyulan arzudur. Çok güzel bir kadınla tanısırsın; 1 ay sonra yani kavuşma gerçekleşince bu muydu onca canım dersin. Hormonlarımızı manipüle ediyoruz maalesef. Bir de olmayan, becerilemeyen şey çok konuşulur. Türkiye'de demokrasi, insan hakları, futbol, ekonomi hep çok konuşulur; neden? Ya hiç yok ya da iyi değil. Aşk denen şeyde cinsel arzuların kabarması süreci. İnsanlar en çok az tanıdığı veya hiç tanımadığı kişilere asık olduğunu iddia eder. Neden? Tanırsa kafasındaki o hayal yerle bir olur çünkü. Çok iyi yemek yapsın, yakışıklı/güzel olsun, iyi s vişsin, gözü dışarda olmasın, çocuklarla iyi anlaşsın, iyi kazansın, romantik olsun, entelektüel biri olsun. Gider de gider. Bu senin hayal dünyan ve ona affettigin olağanüstülük. Kızla bir tanışırsın akp'li çıkar 😂

1
    2 Yorumla
    • Yeterartikcanimya
      Yeterartikcanimya
      1 yıl

Tamam bir yönden hak veriyorum ama bu her şey için geçerli bence. Ona bakılırsa dostlarımızı neye göre seçiyoruz? Veya kardeşlerimizin bazıları ile iyi anlaşırken bazıları ile niye iyi anlaşamıyoruz, üstelik hepsi kardeşimiz? Çünkü kriterleri kendimiz belirliyoruz ama bu da hayatın bir kuralı, işe alınırken bile her şeyine ne kadar detaylı bakılır biliyorsunuz. Tabii ki aşk dozunda yaşanmalı fakat aşkın kesinlikle cinsel duygulardan ibaret olmadığını düşünüyorum

Yorumla
    • Kaipuu
      Kaipuu
      1 yıl

Hocam soruda aşkı sormamıştım aslında ama neyse 🤷‍♀️😅

Yorumla
  • Boze_
    Boze_ Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 81%
    1 yıl

Balık burcunun trip cümlesi kapaktaki söz net

nerede olsa tanırım ya 🤣

Neyse ne diyecektim heh sevgi değil de aşk alışkanlıktır bi süre sonra aşık olduğun kişiye ya soğursun ya da bağlanırsın şimdi bağlanmak işe alışkanlığın arasında fark vardır alışkanlıkta gidip geri dönebilirsin çünkü alışmışsındır çürük lastikli don g*tte durmasada yine onu giymek istemek gibi şaçma bi örnek verdim 😂😂 Neyse ama bağlanmak onu sevmektir aslında her şeyiyle bağlanırsın ama ucunda ayrılık olursa ne kadar çok bağlanırsan bağlan sen onu içinde bir yerlerde yine yaşarsın ama ona da saygı duyarsın

ne kastım be ben de🤣

1
    0 Yorumla
  • dutchdeelee
    dutchdeelee Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Bana göre sevgi alışkanlık değildir. Sevgi, iki insan arasındaki derin bağın ve duygusal yakınlığın sonucudur. Alışkanlık ise rutin haline gelmiş davranışlardır ve duygusal derinlik gerektirmez. Sevgi, zamanla güçlenebilir ve günlük yaşantımızın bir parçası haline gelebilir, ancak bu onu alışkanlık yapmaz. Alışkanlıklar değişebilir, ama gerçek sevgi kalıcıdır ve değişen koşullarda bile varlığını sürdürür.

1
    0 Yorumla
  • Skymoon6774
    Skymoon6774 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

İlk zamanlari heyecan, sonrası da alışkanlıktır. Aslında içinde ilk günkü kadar heyecan duymazsin, ama sevgin ve yasantilara göre sayginda baki kalabilir. Alışkanlık da sevmek degilmidir? İnsan sevmediği birisine neden alışsın ki. Bir de böyle bakmak lazım.

1
    0 Yorumla
  • efkarlikiz19
    efkarlikiz19 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 65%
    1 yıl

Ya şu sevgiye de her türlü don giydirildi be. Değil bence.

Tanrı üremek için bu lanet olası hissi vermiş işte bize, nasıl bi hisse, kapılınca beter de oluyoruz, o başka..🚬

1
    1 Yorumla
    • Kaipuu
      Kaipuu
      1 yıl

Değişik donlar seviyor ellaam 😄

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Seni seviyorum demek, seni oldugun gibi kabul ediyorum, değiştirmeye çalışmayacağım, düzeltme, yontmaya çalışmayacagım demek.
    Görüntüsünü veya sesini beğendiğiniz insanları kendinize göre düzeltmeye çalışıyorsunuz ve buna da sevgi diyorsunuz.

1
    0 Yorumla
  • Aylinaydınlı88
    Aylinaydınlı88 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Alışkanlıkmıdır bilmemde hepimizin duyguları var ve duygularımız yüzünden elimizde olmayan davranışlarımız var. Birnevi doğal bir ihtiyaçta diye biliriz. Ayrıca bence het kesin hayatında karşı cinsten ilişkide olduğu biri olmalı. Yani hayat arkadaşı bir eş olmalı. Çünkü hayatta zaten yalnızız yalnız geldik yalnız gidicez. Ama bu mantıklada ilerleyemeyiz. Arkadaşlarımız, sevdiklerimiz bir süre sonra hepsinin ilk önceliği kendi aileleri olucak sana kalan eşin)

0
    0 Yorumla
  • Aşkolojiyıldızı
    Aşkolojiyıldızı Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    1 yıl

Bence evet uzun süreli hoşlandığım birisinden beni kötü etkiledigi ve birseylerden vazgeçmen gerektiğini anlayıp uzaklaştım. Bir süre sonra içimde oluşan boşluk hissi ile durmaksizin birileri ile konuşup onların gereksiz ilgisi ile kendimi avuttugumu fark ettim, alışkanlık kısaca.

1
    0 Yorumla
  • merveeeeewwww
    merveeeeewwww Takip Et
    Xper 1 Yaş: 32
    1 yıl

Biraz öyle olabilir ama beğenide etkiliyor. Çok klasik gelebilir ama işe ilk başladıgımda müdürümdü birbirimizden hoşlandık şimdi evlilik tarihi belirliyoruz. Begeniyordum kendisini mesela o da beni beğenmiş nasıl deyim yani insanın baktığında hiç yabancı bi hissetmemesi gibi bişey
    Sonra zamanla da alışıyor insan tabi

1
    0 Yorumla
  • şimal36
    şimal36 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    1 yıl

Sevgi alışkanlık ama aşk değil birini çok sevmek aynı aileni sevmek gibi bir şey değer verirsin bir şey olsun istemezsin ama bi seçim yapman gerektiğinde en çok kimi seviyosan onu seçersin yani kime çok alıştıysan kimle rahatsan mutluysan ama aşkta daha çok diye bir şey yok çünkü o tek onda bi seçim de yok hayatına yeni girmiş olsa bile onlayken her gün eziyet çekeceğini bilsen de tercihin ondan yana olur.

1
    0 Yorumla
  • tugce082000
    tugce082000 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 96%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı.
    https://youtube.com/shorts/Pi25kyaZmv4?si=aGyc_Urja0ut75xe

🦋

1
    0 Yorumla
  • Matmazel58
    Matmazel58 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 86%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 548 cevap paylaştı.

Bence aşk zamanla alışkanlığa dönüşyor..
    Sevgi sağlam ya o hep var

3
    0 Yorumla
  • Eddoşşş
    Eddoşşş Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 98%
    1 yıl

sevgilisiyle pek de mutlu olmayan ondan ayrı olmayı da beceremeyen insanların sorununa çözüm bulma adına kendine sorduğu klasik soru

1
    0 Yorumla
  • Lnmac
    Lnmac Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 98%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 836 cevap paylaştı.

Yani mesela sevdigimiz kişiye simaririz veya aliniriz. Alışkanlık yapar sanki.

2
    0 Yorumla
  • tubahanimmi
    tubahanimmi Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Alışkanlık. Bi süre sonra onsuz yapamayacağını düşünüyosn

1
    0 Yorumla
  • MadamBovarry
    MadamBovarry Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

İhtiyaç ama sürekliliği olması gerektiği için. Alışkanlık mecburiyetin getirisi.

1
    0 Yorumla
  • Sonumuzgeldi
    Sonumuzgeldi Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 99%
    1 yıl

Sevgi bir yerden sonra ya biter ya da alışkanlık yapar

1
    0 Yorumla
  • aitowa
    aitowa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 97%
    1 yıl

Hayir aliskanliklardan kolay vazgeçilmez sevgi heran bitebilir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Sevgi bence alışkanlıktır sonuçta arkadaş, aile, akraba aşina olduğumuz ve geçmişimiz olduğu İçin bağlı hale geliriz. 1 insana 1 ayda alışamazsın beğenebilirsin, hoşanabilirsin ama onunla 5 veya daha fazla zaman geçirirsen ailenden biri gibi olur ve alışkanlık haline gelir. Alışkanlıkta bağımlılıktır yani olmazsa olmaz gibi olur ve daha çok üzer.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Alışkanlık ve sevgi farklı bişey. Bazı alışkanlıklarını sevmezsin. Mesela sigara içtikten sonra üstüme sinen kokuyu sevmiyorum lakin alışkanlık olmuş. Sevmek bambaşka bişey

1
    0 Yorumla
  • kxnan
    kxnan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 38%
    1 yıl

Zaza amanlaunutursun duyarsız boß bir iş olduğunu zaman en iyi öğreticidir

1
    0 Yorumla
  • KaranlıkMYHEART
    KaranlıkMYHEART Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 96%
    1 yıl

İnsan gereği sevilmek istiyoruz. Ama gereksiz samimiyetsiz değmeyecek kişilerden

1
    0 Yorumla
  • tıme-traveler
    tıme-traveler Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Hayır
    Sevgi ihyaçtır bir ağacın suya ve güneşe ihtiyacı olduğu gibi yoksa yaşayamaz insan.

1
    0 Yorumla
  • Franciskofaniyim
    Franciskofaniyim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Sevgi diye bir şey yoktur çok sevmek istiyorsanız Allah'ı sevin insanlar iğrenç yaratıklar

1
    0 Yorumla
  • külmsl
    külmsl Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Sevgi den alışkanlık olmaz aldığımız karşıdan hissettiğimiz duygu durumlarından olur

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Alışırsın görmeye, sevmeye ama alışkanlıktan biraz daha derindir bence.. sevgi

1
    0 Yorumla
  • Psigareşh
    Psigareşh Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Bilmiyorum, belkide yoktur öyle bir şey. Belki dediğiniz gibi alışkanlıktır.

1
    0 Yorumla
  • BalalarBabası
    BalalarBabası Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Sabah mecburen erken kalkmak alışkanlıktır, erken kalkmayı kaç kişi sever?

1
    0 Yorumla
  • gokce0634
    gokce0634 Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 378 cevap paylaştı.

Sevgi sevgidir, her duygu kendine has hisler barındırır

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bence ilk zamanlar o sevgi heyecanla gerçek oluyor ama sonradan o kişiye alışıyorsunuz bu sebeple de sevginiz alışkanlık oluyor

1
    0 Yorumla
  • Tugraaa06
    Tugraaa06 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    1 yıl

Aynen de öyledir ilk başlarda seversin hoşlanır etkilenirsin sonrası alışkanlığa dönüşür ve bence bu en tehlikelidir Çünkü alışkanlıktan vazgeçmek çok zordur...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Hayır. El yıkamak alışkanlıktır ama el yıkamayı sevmiyorum

1
    0 Yorumla
  • bezy_13
    bezy_13 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

Aşk aslında çok güzel ama şimdiki zamanda aşk aşk değil yalandır şöyle soyliyim (aşk bir oyundu kötü olan kazandı iyi olan kaybetti)

1
    0 Yorumla
  • mlsra0
    mlsra0 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 20
    1 yıl

Bütün evrenin doğasıdır sevgi🤍
    Hatta bizler bile bir sevgi üzerine inşa edildik, tabi ki alışkanlıktır ve en büyük ihtiyaç sevgidir.

1
    0 Yorumla
  • elik774
    elik774 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 24
    1 yıl

Aşk yerini sevgiye veriyor ve evet! Sevgi bağımlılık, alışkanlıktır

1
    0 Yorumla
  • almirakaya
    almirakaya Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

Emek verdiğin zaman karşılık beklersin karşılıklı olunca bagzi şeyler bağımlı olursun

1
    0 Yorumla
  • Emrekaya031
    Emrekaya031 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    1 yıl

Alışkanlık tabiki, gerçek sevgi sadece aileye verilir.

1
    0 Yorumla
  • beyazkan27
    beyazkan27 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    1 yıl

Sevgi yarım kalmış yanını tamamlamak için başkasında bulmaya çalışırken ona alışmak demektir

1
    0 Yorumla
  • lastwinter
    lastwinter Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    1 yıl

Alışkanlık olmadan güven duygusu sağlanmayacağından alışkanlık da dahildir ama sevgi komple alışkanlıktan ibaret değildir

0
    0 Yorumla
  • BloodyGamer
    BloodyGamer Takip Et
    Mentor Yaş: 35
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.

Hayır, sevgi aslında emektir.

2
    0 Yorumla
  • justdoit34
    justdoit34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Biraz öyle. Baştaki gibi tutkulu olmaz

1
    0 Yorumla
  • Yabangülü21
    Yabangülü21 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Zamanla alışkanlık haline gelir.

1
    0 Yorumla
  • KARA060609
    KARA060609 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

hayır ınsanın dogasında var nefes almak gıbı

1
    0 Yorumla
  • Zena24356
    Zena24356 Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Alışkanlık sevgi sanıyoruz ama değil

1
    0 Yorumla
  • koyamamyerinesanki
    koyamamyerinesanki Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

sevgi değil, sevilmeye alışmak mümkün

1
    0 Yorumla
  • Oropaa
    Oropaa Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.

Sevdiğin kişiye zamanla bağlanırsın tabiki

1
    0 Yorumla
  • q__soulfly
    q__soulfly Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı.

Hayır sevgi yüce bir duygu

1
    0 Yorumla
  • Nickbulamadim91
    Nickbulamadim91 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 90%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 10,5b cevap paylaştı.

Alışkanlık daha beter

1
    0 Yorumla
  • AnimeyiSevenKedi
    AnimeyiSevenKedi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 62%
    1 yıl

Sanmıyorum içten gelen bir dürtüdür

1
    0 Yorumla
  • isabella181919
    isabella181919 Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.

Bende hiç öyle alışkanlıklar yok

1
    0 Yorumla
  • marshall0098
    marshall0098 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

Sevgi olabilir ama aşk degildir.

1
    0 Yorumla
  • _nalann
    _nalann Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 84%
    1 yıl

Sevgi insanı insan yapan tek şeydir

1
    0 Yorumla
  • YesMama
    YesMama Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Sevgiline alışırsın bağın güçlenir

1
    0 Yorumla
  • Werewolf1903
    Werewolf1903 Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Düşününce mantıklı geldi

1
    0 Yorumla
  • serpil2255
    serpil2255 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 103 , eic 94%
    1 yıl

Bilmem hiç uzun uzadıya sevilmedim

1
    16 Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

@serpil2255 ben seni sevebilirim.

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

Sen niye seveceksin beni ya

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Beni sevmen için. Bu işler karşılıklı😊😊😊

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

Sev beni be

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Yaz bana.

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

ya da Instagram kullanıyor musun?

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

Yav bir git işine

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Hadi amaaa🥺🥺🥺🥺

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

Yalvaran insanlardan hiç hoşlanmam bu

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Bu ne? Ayrıca ne yapayım? Benim yalvarmak dışında seçeneğim yok.

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

Enteresan mesela özgüvenli olabilirsin

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Özgüvenli olunca bir şey farketmiyor.

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

Hı hı tabi

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Kaç yaşındasın.

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      1 yıl

400

Yorumla
    • Abazanyalı
      Abazanyalı
      1 yıl

Yav şaka yapmıyorum lütfen söyle

Yorumla
  • emre505
    emre505 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 38%
    1 yıl

Sevgi boş iş para tek gerçek

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sevgi aslında alışkanlık mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Aşk alışkanlık mıdır? 68 cevap verildi
Aşk denen şey alışkanlık gibi geliyor öyle mi gerçekten? 9 cevap verildi
Aşk bir ihtiyaç mıdır alışkanlık mı? 8 cevap verildi
Aşk diye bir şey var mı? yoksa alışkanlık mı? 3 cevap verildi
Sizce alışkanlıkla aşk arasında bir bağ var mı? 2 cevap verildi
Sevmek mi yoksa sadece alışkanlık mı? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Erkekler ortamı çok olan kızları sever mi?
  • Günde 2 defa duş alan biri eriyerek yok olur mu?
  • Yanında şımarmak istediğin biri var mı?
  • Biten bir ilişkiye dönmek, hata mıdır?
  • Kan ve saç telinden tesbih yaptırmak iyi bir hediye fikri mi?
  • Erkeklerin hoşlandığını anlamak neden bu kadar zor, herkesle mi flört ediyorlar?
  • Çok mu sabırlısın?
  • Aşka cesur musun?
  • İkidebir seviyor musun diye soran insanlara tepkiniz nedir😅?
  • İnsanları idare etmesini alttan almasını bilirmisiniz, yoksa tepkinizi koyarmısınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨