Gizli Üye(30-35)+1 yılSevginin tam olarak ne olduğu ve nasıl geliştiği konusunda farklı görüşler bulunsa da, genellikle sevginin alışkanlıktan çok daha derin ve karmaşık bir duygu olduğu kabul edilir. Sevgi, genellikle bir kişinin duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak derin bir bağ kurduğu bir duygudur. İşte sevginin alışkanlıktan farklı olduğunu gösteren bazı noktalar:
1. **Derin Bağlılık ve Bağlılık**: Sevgi, bir kişinin bir başkasına karşı derin bir bağlılık ve bağlılık hissetmesidir. Bu bağlılık, zamanla güçlenir ve sadece rutin bir alışkanlıkla açıklanamaz.
2. **Empati ve Anlayış**: Sevgi, empati ve anlayış içeren bir duygudur. Karşıdaki kişiyi anlamak, onun duygusal ihtiyaçlarını anlamak ve onunla birlikte büyümek sevginin önemli unsurlarıdır.
3. **Karşılıklı Destek ve Güven**: Sağlıklı bir sevgi ilişkisi, karşılıklı destek ve güven duygusuna dayanır. Bu, alışkanlıkla sağlanamayacak derin bir duygusal bağdır.
4. **Zamanla Değişmeyen Duygu**: Sevgi, zamanla değişmeyen bir duygu olarak tanımlanabilir. Alışkanlıklar zamanla değişebilir veya sıkılmaya neden olabilirken, sevgi genellikle zamanla büyüyerek ve derinleşerek devam eder.
5. **Çeşitlilik ve Derinlik**: Sevgi, farklı formlarda ve derinliklerde ifade edilebilir. Aile içinde, arkadaşlar arasında, romantik ilişkilerde veya toplumun genelinde farklı şekillerde sevgi gösterilebilir.
Sonuç olarak, sevgi bir alışkanlık olarak değil, insanların duygusal, zihinsel ve ruhsal bağ kurduğu derin ve anlamlı bir duygu olarak kabul edilir. İnsan ilişkilerinde sevgi, karşılıklı saygı, anlayış, güven ve destek üzerine kurulur ve bu unsurlar alışkanlıklardan çok daha derin ve anlamlıdır.
Sevgi, bir alışkanlık olarak değerlendirilemez çünkü alışkanlıklar genellikle bilinçli bir şekilde kazanılan ve tekrarlanan davranış kalıplarıdır. Sevgi ise daha derin ve duygusal bir bağlam içerir. İnsanların sevgi duyguları, duygusal bağ kurma, empati, şefkat ve saygı gibi unsurlarla ilişkilidir. Sevgi, bir kişinin diğerine karşı derin bir duygusal bağ ve bağlılık hissetmesiyle ortaya çıkar.
Sevgi, zamanla gelişen ve beslenen bir duygu olabilir, ancak sadece alışkanlık olarak tanımlanamaz. Bir ilişkide sevginin devam etmesi için karşılıklı anlayış, iletişim, paylaşım ve desteğin sürekli olarak beslenmesi gereklidir.
Alışkanlıklar ise genellikle tekrarlanan davranışlar sonucunda kazanılır ve zamanla otomatik hale gelirler. Örneğin, spor yapma alışkanlığı kazanmak veya düzenli olarak kitap okumak gibi aktiviteler alışkanlık olarak değerlendirilebilir. Ancak bu tür alışkanlıklar, sevgi duygusundan farklıdır çünkü sevgi daha derin ve duygusal bir bağlam içerir.
Sonuç olarak, sevgi duygusu, insanların duygusal olarak bağ kurduğu, anlam verdiği ve hayatlarını paylaştığı derin bir hissidir. Alışkanlıklar ise genellikle tekrarlanan davranışlar sonucunda kazanılır ve yaşam tarzını şekillendirir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sevgi mi yoksa alışkanlık buna karar verebilmek için askere gitmeye karar verdim. 16 ay yedek subay olarak yapacağım vazifeyi. O ilk 4 aylık sınıf okulunda çokça zamanım oldu. Nisan 1de şaka gibi başlayan askerliğin ilk ayağı bitmiş Çorlu kurasını çekip , Temmuz'un son günü Abana'ya gidiyorum... Yari görmeye, bir gece yanında kalmaya... Bir müddet uzaklaştıktan sonra sevgi mi alışkanlık mı daha net karar veriyor insan..
00 Yorumla
Onu bunu bilmem alışkanlık veya değil ,
Birbirini seven kazanır,
Sevmeyen kaybeden NET.22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Alışkanlıktan çok bir nevi ihtiyaçtır. Sevgi olmadığı zaman insan kendini eksik hisseder..
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılAlışkanlık vazgeçilmesi kolay bir şey en azından benim için öyle. Ancak sevdiğin birinden ayrı olmanın düşüncesi bile canını acıtır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 210,1b cevap paylaştı.
u +1 yılAlışkanlık değildir
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 20,8b cevap paylaştı.
+1 yılBi nevi öyle de denebilir gadası
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 794 cevap paylaştı. Kadınlar bu söyleyeceğim şeyler için bana çok kızıyor. Hele ki 30 yaş altı kadınlar. Aşk kadar abartılan bir şey yok ülkemizde. Bunu 18. Yy daki romantizm akımı yazarları başlattı. Aşk olmayan hayale duyulan arzudur. Çok güzel bir kadınla tanısırsın; 1 ay sonra yani kavuşma gerçekleşince bu muydu onca canım dersin. Hormonlarımızı manipüle ediyoruz maalesef. Bir de olmayan, becerilemeyen şey çok konuşulur. Türkiye'de demokrasi, insan hakları, futbol, ekonomi hep çok konuşulur; neden? Ya hiç yok ya da iyi değil. Aşk denen şeyde cinsel arzuların kabarması süreci. İnsanlar en çok az tanıdığı veya hiç tanımadığı kişilere asık olduğunu iddia eder. Neden? Tanırsa kafasındaki o hayal yerle bir olur çünkü. Çok iyi yemek yapsın, yakışıklı/güzel olsun, iyi s vişsin, gözü dışarda olmasın, çocuklarla iyi anlaşsın, iyi kazansın, romantik olsun, entelektüel biri olsun. Gider de gider. Bu senin hayal dünyan ve ona affettigin olağanüstülük. Kızla bir tanışırsın akp'li çıkar 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Tamam bir yönden hak veriyorum ama bu her şey için geçerli bence. Ona bakılırsa dostlarımızı neye göre seçiyoruz? Veya kardeşlerimizin bazıları ile iyi anlaşırken bazıları ile niye iyi anlaşamıyoruz, üstelik hepsi kardeşimiz? Çünkü kriterleri kendimiz belirliyoruz ama bu da hayatın bir kuralı, işe alınırken bile her şeyine ne kadar detaylı bakılır biliyorsunuz. Tabii ki aşk dozunda yaşanmalı fakat aşkın kesinlikle cinsel duygulardan ibaret olmadığını düşünüyorum
Balık burcunun trip cümlesi kapaktaki söz net
nerede olsa tanırım ya 🤣
Neyse ne diyecektim heh sevgi değil de aşk alışkanlıktır bi süre sonra aşık olduğun kişiye ya soğursun ya da bağlanırsın şimdi bağlanmak işe alışkanlığın arasında fark vardır alışkanlıkta gidip geri dönebilirsin çünkü alışmışsındır çürük lastikli don g*tte durmasada yine onu giymek istemek gibi şaçma bi örnek verdim 😂😂 Neyse ama bağlanmak onu sevmektir aslında her şeyiyle bağlanırsın ama ucunda ayrılık olursa ne kadar çok bağlanırsan bağlan sen onu içinde bir yerlerde yine yaşarsın ama ona da saygı duyarsın
ne kastım be ben de🤣
10 Yorumla
+1 yılBana göre sevgi alışkanlık değildir. Sevgi, iki insan arasındaki derin bağın ve duygusal yakınlığın sonucudur. Alışkanlık ise rutin haline gelmiş davranışlardır ve duygusal derinlik gerektirmez. Sevgi, zamanla güçlenebilir ve günlük yaşantımızın bir parçası haline gelebilir, ancak bu onu alışkanlık yapmaz. Alışkanlıklar değişebilir, ama gerçek sevgi kalıcıdır ve değişen koşullarda bile varlığını sürdürür.
10 Yorumla
+1 yılİlk zamanlari heyecan, sonrası da alışkanlıktır. Aslında içinde ilk günkü kadar heyecan duymazsin, ama sevgin ve yasantilara göre sayginda baki kalabilir. Alışkanlık da sevmek degilmidir? İnsan sevmediği birisine neden alışsın ki. Bir de böyle bakmak lazım.
10 Yorumla
+1 yılYa şu sevgiye de her türlü don giydirildi be. Değil bence.
Tanrı üremek için bu lanet olası hissi vermiş işte bize, nasıl bi hisse, kapılınca beter de oluyoruz, o başka..🚬
11 Yorumla- +1 yıl
Değişik donlar seviyor ellaam 😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni seviyorum demek, seni oldugun gibi kabul ediyorum, değiştirmeye çalışmayacağım, düzeltme, yontmaya çalışmayacagım demek.
Görüntüsünü veya sesini beğendiğiniz insanları kendinize göre düzeltmeye çalışıyorsunuz ve buna da sevgi diyorsunuz.10 Yorumla
+1 yılAlışkanlıkmıdır bilmemde hepimizin duyguları var ve duygularımız yüzünden elimizde olmayan davranışlarımız var. Birnevi doğal bir ihtiyaçta diye biliriz. Ayrıca bence het kesin hayatında karşı cinsten ilişkide olduğu biri olmalı. Yani hayat arkadaşı bir eş olmalı. Çünkü hayatta zaten yalnızız yalnız geldik yalnız gidicez. Ama bu mantıklada ilerleyemeyiz. Arkadaşlarımız, sevdiklerimiz bir süre sonra hepsinin ilk önceliği kendi aileleri olucak sana kalan eşin)
00 Yorumla
+1 yılBence evet uzun süreli hoşlandığım birisinden beni kötü etkiledigi ve birseylerden vazgeçmen gerektiğini anlayıp uzaklaştım. Bir süre sonra içimde oluşan boşluk hissi ile durmaksizin birileri ile konuşup onların gereksiz ilgisi ile kendimi avuttugumu fark ettim, alışkanlık kısaca.
10 Yorumla
+1 yılBiraz öyle olabilir ama beğenide etkiliyor. Çok klasik gelebilir ama işe ilk başladıgımda müdürümdü birbirimizden hoşlandık şimdi evlilik tarihi belirliyoruz. Begeniyordum kendisini mesela o da beni beğenmiş nasıl deyim yani insanın baktığında hiç yabancı bi hissetmemesi gibi bişey
Sonra zamanla da alışıyor insan tabi10 YorumlaSevgi alışkanlık ama aşk değil birini çok sevmek aynı aileni sevmek gibi bir şey değer verirsin bir şey olsun istemezsin ama bi seçim yapman gerektiğinde en çok kimi seviyosan onu seçersin yani kime çok alıştıysan kimle rahatsan mutluysan ama aşkta daha çok diye bir şey yok çünkü o tek onda bi seçim de yok hayatına yeni girmiş olsa bile onlayken her gün eziyet çekeceğini bilsen de tercihin ondan yana olur.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yıl - Kişilik & Karakter konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılBence aşk zamanla alışkanlığa dönüşyor..
Sevgi sağlam ya o hep var30 Yorumla sevgilisiyle pek de mutlu olmayan ondan ayrı olmayı da beceremeyen insanların sorununa çözüm bulma adına kendine sorduğu klasik soru
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 836 cevap paylaştı. Yani mesela sevdigimiz kişiye simaririz veya aliniriz. Alışkanlık yapar sanki.
20 Yorumla
+1 yılAlışkanlık. Bi süre sonra onsuz yapamayacağını düşünüyosn
10 Yorumla
+1 yılİhtiyaç ama sürekliliği olması gerektiği için. Alışkanlık mecburiyetin getirisi.
10 Yorumla
+1 yılSevgi bir yerden sonra ya biter ya da alışkanlık yapar
10 YorumlaHayir aliskanliklardan kolay vazgeçilmez sevgi heran bitebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgi bence alışkanlıktır sonuçta arkadaş, aile, akraba aşina olduğumuz ve geçmişimiz olduğu İçin bağlı hale geliriz. 1 insana 1 ayda alışamazsın beğenebilirsin, hoşanabilirsin ama onunla 5 veya daha fazla zaman geçirirsen ailenden biri gibi olur ve alışkanlık haline gelir. Alışkanlıkta bağımlılıktır yani olmazsa olmaz gibi olur ve daha çok üzer.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlışkanlık ve sevgi farklı bişey. Bazı alışkanlıklarını sevmezsin. Mesela sigara içtikten sonra üstüme sinen kokuyu sevmiyorum lakin alışkanlık olmuş. Sevmek bambaşka bişey
10 YorumlaZaza amanlaunutursun duyarsız boß bir iş olduğunu zaman en iyi öğreticidir
10 Yorumla
+1 yılİnsan gereği sevilmek istiyoruz. Ama gereksiz samimiyetsiz değmeyecek kişilerden
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
Sevgi ihyaçtır bir ağacın suya ve güneşe ihtiyacı olduğu gibi yoksa yaşayamaz insan.10 Yorumla
+1 yılSevgi diye bir şey yoktur çok sevmek istiyorsanız Allah'ı sevin insanlar iğrenç yaratıklar
10 YorumlaSevgi den alışkanlık olmaz aldığımız karşıdan hissettiğimiz duygu durumlarından olur
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Alışırsın görmeye, sevmeye ama alışkanlıktan biraz daha derindir bence.. sevgi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bilmiyorum, belkide yoktur öyle bir şey. Belki dediğiniz gibi alışkanlıktır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSabah mecburen erken kalkmak alışkanlıktır, erken kalkmayı kaç kişi sever?
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 380 cevap paylaştı. Sevgi sevgidir, her duygu kendine has hisler barındırır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ilk zamanlar o sevgi heyecanla gerçek oluyor ama sonradan o kişiye alışıyorsunuz bu sebeple de sevginiz alışkanlık oluyor
10 YorumlaAynen de öyledir ilk başlarda seversin hoşlanır etkilenirsin sonrası alışkanlığa dönüşür ve bence bu en tehlikelidir Çünkü alışkanlıktan vazgeçmek çok zordur...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır. El yıkamak alışkanlıktır ama el yıkamayı sevmiyorum
10 YorumlaAşk aslında çok güzel ama şimdiki zamanda aşk aşk değil yalandır şöyle soyliyim (aşk bir oyundu kötü olan kazandı iyi olan kaybetti)
10 YorumlaBütün evrenin doğasıdır sevgi🤍
Hatta bizler bile bir sevgi üzerine inşa edildik, tabi ki alışkanlıktır ve en büyük ihtiyaç sevgidir.10 YorumlaAşk yerini sevgiye veriyor ve evet! Sevgi bağımlılık, alışkanlıktır
10 Yorumla
+1 yılEmek verdiğin zaman karşılık beklersin karşılıklı olunca bagzi şeyler bağımlı olursun
10 Yorumla
+1 yılAlışkanlık tabiki, gerçek sevgi sadece aileye verilir.
10 Yorumla
+1 yılSevgi yarım kalmış yanını tamamlamak için başkasında bulmaya çalışırken ona alışmak demektir
10 Yorumla
+1 yılAlışkanlık olmadan güven duygusu sağlanmayacağından alışkanlık da dahildir ama sevgi komple alışkanlıktan ibaret değildir
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 28,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, sevgi aslında emektir.
20 Yorumla
+1 yılBiraz öyle. Baştaki gibi tutkulu olmaz
10 Yorumla
+1 yılZamanla alışkanlık haline gelir.
10 Yorumla
+1 yılhayır ınsanın dogasında var nefes almak gıbı
10 YorumlaAlışkanlık sevgi sanıyoruz ama değil
10 Yorumla
+1 yılsevgi değil, sevilmeye alışmak mümkün
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Sevdiğin kişiye zamanla bağlanırsın tabiki
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılHayır sevgi yüce bir duygu
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılAlışkanlık daha beter
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum içten gelen bir dürtüdür
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılBende hiç öyle alışkanlıklar yok
10 Yorumla
+1 yılSevgi olabilir ama aşk degildir.
10 YorumlaSevgi insanı insan yapan tek şeydir
10 YorumlaSevgiline alışırsın bağın güçlenir
10 Yorumla
+1 yılDüşününce mantıklı geldi
10 Yorumla
+1 yılBilmem hiç uzun uzadıya sevilmedim
116 Yorumla- +1 yıl
@serpil2255 ben seni sevebilirim.
- +1 yıl
Sen niye seveceksin beni ya
- +1 yıl
Beni sevmen için. Bu işler karşılıklı😊😊😊
- +1 yıl
Sev beni be
- +1 yıl
Yaz bana.
- +1 yıl
ya da Instagram kullanıyor musun?
- +1 yıl
Yav bir git işine
- +1 yıl
Hadi amaaa🥺🥺🥺🥺
- +1 yıl
Yalvaran insanlardan hiç hoşlanmam bu
- +1 yıl
Bu ne? Ayrıca ne yapayım? Benim yalvarmak dışında seçeneğim yok.
- +1 yıl
Enteresan mesela özgüvenli olabilirsin
- +1 yıl
Özgüvenli olunca bir şey farketmiyor.
- +1 yıl
Hı hı tabi
- +1 yıl
Kaç yaşındasın.
- +1 yıl
400
- +1 yıl
Yav şaka yapmıyorum lütfen söyle
Sevgi boş iş para tek gerçek
10 Yorumla- Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sevgi, bir kişiye ya da bir duruma duyulan duygusal bir yatırımdır ve bu yatırım zamanla bir alışkanlık haline gelebilir. Alışkanlık boyutu, sevilen kişiyle geçirilen zaman, paylaşılan anılar ve rutinler sayesinde oluşur. Beyin, bu tekrarlanan etkileşimleri ve duygusal bağları pekiştirir, bu da sevginin bir parçası haline gelir.
Ancak sevgi sadece alışkanlık değildir. Derin bir duygusal bağlanma ve şefkat içerir. Güven, karşılıklı saygı ve destek gibi temel unsurlar, sevginin alışkanlık olmanın ötesine geçmesini sağlar. Ayrıca, sevgi hormonlar ve nörotransmitterler aracılığıyla biyokimyasal süreçlerle de desteklenir. Dopamin, oksitosin ve serotonin gibi maddeler, sevgi deneyimini pekiştirir ve derinleştirir.
Özetle, sevgi bir alışkanlık olabilir ama aynı zamanda derin bir duygusal sürecin sonucudur. Alışkanlıklar bu sürecin bir parçası olsa da, sevginin tüm boyutlarını kapsamaz.