Güncellemeler
1 yıl
Hem kadın hem erkek bakış açısının farklı olduğunu gördüm bu konuda bahsettiğimde o yüzden başlıkta o şekilde belirttim.
Taciz travması sizce evlenmeden önce eşe anlatılmalı mı anlatılmamalı mı?
(En. sest ise)
Uzman görüşler önemli lütfen.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Psikolog değilim ama bir erkek olarak hayatımdaki kızın böyle bir travması varsa duymak, bilmek isterdim.
Neden bilmek istersiniz
Bu yükü o kişiyle her karşılaştığınızda kaldırabilir misiniz? Erkekler kaldırabilir mi?
Kız kaldiriyorsa erkek de kaldırır
Aıle ıcınde konusulmus veya bılınıyo ıse evet, aksı halde esıne tam anlamıyla guven duyup onun sınır halınde bısey yapmayacagından emın oldugunuzda anlatın kı bılıncınde olsun bıdaha olma ıhtımalıne karsı.
Evlendikten sonra mı söyleyeyim yani önce mi. Bilincinde olsun derken ne demek istediniz
Ornekle, abınız ıse veya sık sık gorustugunuz zorunda kalacagınız bırı ıse bılmelı ve olası gorusme konusma durumlarına tedbırlı olabılmelı. tekrar yasanmaması ıcın. Evlenmeden once konusmayı dusunuyosanız bu tur olaylara verebılcegı tepkılerı bılmenız gerekır az cok. Bılınmeyen bı olay ıse acıga cıkabılır
Anladım teşekkür ederim, daha çok anlatılmasından yanasınız anladığım kadarıyla uzmansınız değil mi?
Psikolog veya benzeri
Alanım degıl sadece ılgılıyım bu konulara goruslere o yuzden kendımce yorumladım dıyelım. Anlatılması sızın uzerınızdekı travma etkısınıde hafıfletır ama bu dedıgım gıbı tamamen partnerınızın tutumuna da baglı. maalesef hosgorulu olanlar kadar olmayanlar da var. Yeterınce tanıdıgınızı dusunuyosanız tepkısını tahmın edebılcek kadar ılerledıysenız anlatmanız hem yukunuzu hafıfletır hem guven verır.
İşte dediğiniz gibi hem anlatasım var beni anlar diye vs. Hem de ikinci dereceden yakınım olduğu için bir araya gelme ihtimaline karşı tedirginim vereceği tepkiden ve eşime de ek bi yük yüklemekten. Zamana bırakayım en iyisi
Bu olayın er gec acıga cıkma ıhtımalı var mı onu ıyıce dusunun. Gun olur ansızın duyulursa esınızden tepkı alabılırsınız kı o durumda da sızı anlayabılır boyle seylerı demek kolay degıldır. Eger kapanıp gıden bısey ıse sız kendı adınıza uzak durmaya calısın mumkun oldugunca aynı ortamda olmamaya calısın. Dedıgınız gıbı bu esınıze de yuk olacak ama bunu gogusleyebılır mı yontemı ne olur bılemeyız. Kendınıze zaman tanıyın ıcınızden anlatmak geldıgınde anlatın
Teşekkür ederim 💐
Bunu ancak uzman desteğiyle açıklamalısınız. Yoksa yıkıcı sorunlara neden olabilir
Ne gibi
Aile bireylerine düsman kesilmesi veya kavga/ölümler, iç huzurun kaçması veya bundan seni sorumlu tutması gibi.
Uzman değilim ancak tabiki gerçek uzmandan yardım
Almalısınız
Sadece bu taciz olayı sizin cinsel hayatinizi etkileyeceği için veya etkiliyorsa bence söylemelisin çünkü evlendikten sonra kandırılmış gibi olur ama doktor bilir tabi geçmiş olsun
Anlatma, kim taciz etti? Taciz mı? Texavüz mü? Ablam psikolog, o soruyor soruları
Bana anlattı partnerim.
Evli misiniz ama partner ayrı evlilik ayrı sürekli o kişiyle iç içe gelebiliriz çünkü
Evlendik evet.
Peki taciz eden kişi aile üyesi miymiş yani o kişiyle yüz yüze geliyor musunuz bu durum sizi nasıl etkiliyor soruyorum çünkü önemli benim için ona göre ileride anlatacağım veya anlatmayacağım
Peki
Merhaba, ulaşabilirsiniz.
Soru sordum buradan cevaplayabilirsin. Psikolog olmadığın bariz belli. Komikleşmeyin