Merhabalar Herkese 🌸

Konudan bağımsız,
Ne zaman gurur yapmalıyız? Karşımızdakini sevmemize rağmen geri adım atmadığımızda mı; yoksa, karşımızdaki bizi küçük görür diye çekinip, onun düşüncelerine göre hareket ettiğimizde mi?
Merhabalar Herkese 🌸

Konudan bağımsız,
Ne zaman gurur yapmalıyız? Karşımızdakini sevmemize rağmen geri adım atmadığımızda mı; yoksa, karşımızdaki bizi küçük görür diye çekinip, onun düşüncelerine göre hareket ettiğimizde mi?
Gurur için mutluluktan vazgeçiliyor. Biraz zeka kullanılıp eğrisi ve doğrusu ile düşünüldüğünde, gururun kendine bile faydası yok. İnsanın içinde hissedeceği bu geri adım atmama duruşunu kim görüyor, kimler alkışlıyor. Veya bunun için gururlular şampiyonası düzenlenmiyor.
Gururu komple silmeyelim ilişkilerde, tamamen yok etmekte yanlış. Gururun hakkı ile uygulanacağı yerlerde var. Ancak ön plana onu koymak bozucu ve yıkıcı olur. Mutlu olmak çok zor değil, sadece insan kendini ve karşı şahsı çok iyi bilmeli.
Ben kendim için konuşursam gururlu olmak daha önemlidir.. çünkü mutlu olup da gurursuz olmak zaten beni mutlu etmezdi ki.. yani birbiriyle çelişen durumdur.. gururum beni ben yapan.. karakterim beni ben yapan önemli bir konudur.. bu yüzden de mutluluk giderse gitsin yeter ki gururumdan taviz vermeyeyim.
İkside önemli ama
Aynı yolları aynı ortamı aynı hayatı paylaşmaya başladığında gururun olduğu yerde mutluluk olmaz diye düşünüyorum
O yüzden seçim yaparken gururunu incitmeden onurunu zedelemeden mutlu edecek insanı seçmek lazım
Gurur her zaman mutluluğun önünde olmalı insan gururunu çiğnememeli istisna durumlar haricinde mutluluk elbette gelir ama gurur çok farklı bir şey.
Cevap
18Cevap
Mutlu olacağım diye insan gururunu da paspas yapmamalı. Her durumda gurur yapılmayacağı gibi, her durumda da mutluluk düşünülmez. Karşılıklı özveri önemli hale gelir bu durumda da.
Mutlu olmak daha önemli ama gurur kırılınca veya hiçe sayılınca mutlu olmak pek mümkün olmuyor.
Bazen bir seçim yapmak gerekir ve bu konuda bir doğru ya da yanlış yoktur. Hesaplı kitaplı değilde içinden geldiği gibi davranmak esastır. “Gurur yapmak” kavramı ne anlama gelir ben tam bilmem. Gurur yaptığımı söyleyenler pek tabi olmuştur ve bunu olumsuz birşeymiş gibi söylemişlerdir muhtemelen. Ama benim için “gurur yapmak” karşıdakinin benim kişisel değer ve tutumlarıma zarar verecek bir harekette bulunduğu için o kişinin bendeki yerini tekrar gözden geçirmem demektir. Saygısızlık örneğin, ince bir çizgimdir. Kimse bana saygısızlık yapıp sonra “aşkta gurur olmaz” safsatalarını okuyamaz. Ne zaman gurur yapmamız gerektğini aslında kalbin söyler sana. Bazı şeyler yediremez, yutamaz, hazmedemez, şişersin.
Güzel ve farklı bir bakış açısı
Gurur mutluluğun önüne geçiyor. Eğer ortada gerçekten değmeyecek bir şey varsa. O kadar kasmanın bir anlamı yok.
Mutlu olmak çok önemli ama gurur da gerekli yerde ön planda olmalı. Mutlu olacağım diye değerlerimden vazgeçmek beni ben olmaktan çıkarır.
Sevgilimle tartıştığımızda “belki acıdım durumuna yaralarına merhem olmak istedim belki….” Demişti ve bunu çok gurur yapmıştım zaten ayrıldık.
Ağır bir söz cidden, umarım samimi söylememiştir bunu
Samimi söyledi
gururunun kırılmasını istemiyorsan her sözü ve davranışını iyice ölçüp tartıp öyle davranacaksın
Gururla mutluluk...
gurursuz insanın mutlulugu mutluluk değil
yüzsüzlük olur
Insanın gururu olmadıktan sonra mutlu olsa ne
olur...
Gururumla mutluyum. Gurursuz olursam mutlu olamam
değerini yitirmemek için gururunu koruman gerek ama fazla gurur sevgiyi öldürür
Mutlu olmak daha önemli.
Gurursuz bir yaşam sürüp mutlu olacağıma, mutsuz olmayı yeğlerim..
Gurur, haysiyet, onur. İnsani dik tutan omurgası değil, haysiyetidir.
Sürekli gururunu kıran biriyle zaten mutlu olamazsın ikisi paralel gider
Gurur gerektiği yerde olmalı. Kaprisli zamanlarda değil.
Mutlu olmak önemli ama gurur da önemli gururumu ayaklar altına almam
Hepsi önemli hepsi
mutlu olmak daha onemli
Haklı değil mutlu olmak istiyorum sözü
neden
Çünkü haklı olmak mutluluk getirmez
Dediği. Çıktı haklı çıktım durumu çözüm değildir
Mutluluk getirmez
evet getirmez ama mutlu olunca cogu sorunu cozebilirsin bence
Evet kesinlikle
sag ol hak verdigin icin 😂
Sen sağol 🌷🙃