ders notlarımdan az buçuk tahmin yapılabilirmi bilmiyorum ama sayısal ders notlarımla sözel notlarım arasında fazla fark var sayısal alanda daha başarılıyım ama genel olarak ortalama bi zekaya mı sahibim yoksa biraz daha üstündemiyim bunu net bii şekilde nasıl öğrenebilirim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Sınava girmeden önce konuya sadece göz gezdirmemle direkt aklımda kalıyor Türkiye’nin eğitim sisteminde ders notların maalesef bir zeka ölçüm aracı değil.
katılıyorum bu konuda matematik problemlerin zekayla bağdaştığını dişünüyorum sadece
Dersi dinlemeyle o da çözülüyor önemli olan dinlemek ve çalışmak sadece, bunu sıfırdan matematik öğrenen birisi olarak söylüyorum. Yani asssla ama asla bir zeka ölçüm aracı değil bu.
benim bi tanıdığım yks ye son 3 hafta çalışarak 100k yaptı diğer bir tanıdığım yıllarını verdi oda 120k yaptı daha düşük yapan son dediğim kişinin lgs puanı daha yüksekti ve daha nitelikli bi okuldaydı 3 hafta çalışan kişi hep derslerde uyuyodu ve bomboş geçirdi buna rağmen tyt 30 ayt 30 yapmıştı bunun sebebi ne sencd
Sebebi eğitim sisteminin ezber üzerine olması ve bahsettiğin kişinin benimki gibi kuvvetli bir ezber yeteneği olması, zekayla hiçbir alakası yok.
olabilir kendi de farkında değil sanırım ama mantığını kavramaya çalışan birisi benimde kafam karıştı sayılarca soru bankası bitiren kişiler bile bazen 30 net yapamıyo biraz da şans işi
Sayısal zekalısın poncik sen. Sözel kısmın zayıf. Zeki insanlar hazır cevap olur. Sende bu var mı mesela?
tesekkürler sayısal zekaya sahipsem eğer çok mutluyum zaten fazla ilgim var bende sözel kısmımda problem olduğunu düşünüyorum hazır cevap çok nadir hatta hiç değilim çünkü aklıma laf sokucu bişey gelse bile insanlar beni yargılar korkusuyla ağızımdan bişey çıkmıyo maalesef
Hehe Çok tatlışsin
İnsanlar her şeyi yargılar ponçik
Ucuz ruhlu insanlar her şeye bir kulp bulur
ben sana sorayım, bir insanı neye göre zeki olarak değerlendirirsin
güzel soru karakter olarak kendini geliştirmiş biri ve kendini geliştirmeye açıksa zekidir veya öğrendiği şeyi çabuk kavrayabiliyorsa
ben geç öğrenirim ama öğrendiğim bir şeyin de zamanla ustası olurum yani ikinci yazdığın göreceli bence. karakterin zeka ile ilgili olduğunu da düşünmüyorum ama kendini geliştirmeye açık olmak, evet bu zekadır. öğrenmeyi arttıracak yegane şey yeni şeyler öğrenmeye çabalamaktır.
sana gelelim. iyi olduğuna inandığın konularda kendini geliştirmeye çalış bence. atıyorum yabancı dile yatkınsındır, tarihe. müziğe, sinemaya, şiire, edebiyata yatkınsındır artık her ne ise o konularda kendini geliştir. zeka denince insan kafasında belirlediği zeki insanları gözden geçirir ve zihninde onlarla kıyasa girer. bence bu yanlış. sen onlar gibi olamazsın, onlar da sen gibi olamaz. bunun yerine kendinde olan nitelikleri geliştirmek, mümkünse kendine uzak konularda da yatırım yapmak faydalı olacaktır. Einstein’ın meşhur, bir balığa ağaca tırmanamadığını söylerseniz tüm ömrünü kendini aptal biri sanarak yaşayacaktır sözündeki örnekten yola çıkayım. bir balık olarak ağaca tırmanma yollarını zorlamak da zekanı geliştirmeye, kendini aşmaya yardımcı olacaktır
mükemmel açıklamışsın bende dediğini uyguluyorum karakterle alakalı olmasının sebebi zeki biri nasıl davranması gerektiğini bilir kimseye boş yere kötülüğü dokunmaz kendini bu konuda nasıl davranmask gerektipini düşünür kendisini yakışacak davranışı bilir ağızına her geldiğini söylemez bu yüzden önemli
sana naçizane tavsiyem bir şeyler yazarken noktalama işaretlerini kullan lütfen. karşındakinin seni net anlayabileceği gibi sen de kendini daha iyi ifade ettiğini hissedersin.
Fransa’da bir lise var dünyanın en iyi liselerinden biri ki çoğu üniversiteden çok daha prestijli ve eğitim kalitesi yüksek olan, adı da Ecole Normale Superieure (yanlış yazmış olabilirim) okulun temel öğretisi şu; anladığını anlatma seviyene göre yani gerçek öğretmen potansiyeline göre seni değerlendiriyorlar. Yine Einstein’ın dediği gibi, kişi bir olayı 5 yaşındaki çocuğa anlatacak kadar hakim değilse o konuyu bilmiyordur. Bu okulun temel amacı da komplike, karışık görünen şeyleri anlaşılır bir şekilde anlatmayı öğretmek. Kusura bakma biraz baş ağrım var yazdıklarım çarpık olabilir, cümle düşürmüş olabilirim. Çok iyi hissetmiyorum kendimi
hiç problem değil einstein tanımı gerçekten çok iyi anlatamadığın şeyi öğrenememişsindir
Ders notlariyla zekanin pek alakasi yok sadece ders notlari iyi olan biri zeki olmaz
calısmayla alakası var zaten ama konuyu cabuk anlamanın zekayla ilgisi var
Kendinin zeki olduğunu bilerek fakat zeki olduğunu sanmayarak 😁
güzelmiş ya kendimi zeki sanıp aptalsak?
kendimizi*
Bu işte hatan olur.. Fakat zeki bir insan karşıdaki insanın aptal olmadığını da bilir fakat başka çağresi yoktur insanın bazen. Bazen karşidakine onun senden daha zeki olduğuna inandırman gerekir. Aslında durum pek te öyle değildir.
neden böyle bir çabaya girsin?
Çokk soru soruyorsun.
Bu soruyu sorduğuna göre fazla zeki değilsin
sorduğum sorudan böyle bir anlam çıkarmak mantıksız. Kendimi keşfetmek istiyorum bunun için bence gayet doğru bir soru
Bunu anlamanın çok basit bir yolu var
nedir
Burdan söyleyemem ajdjsjxjsjsjs
öyle diyosan bahsettiğin şeyi bilmiyosun
Tamam tamam. Sana soru zeki biri olduğunu düşünüyor musun
tanıdığım insanlara göre değişiyo bazen aptal bazen zeki hissediyorum bu yüzden kafam karışık
Peki sen mi daha zekisindir ben mi
benim sorums cevap vermeyip özele çağırdığın için ben kendimin daha zeki olduğunu düşünüyorum😉😉
O troldu yaa öyle yazanları görünce bi de ben yazim dedim. O zaman senin daha zeki olman şerefine bize bi serpme kahvaltı hazırla da yiyelim 😀
Zekanın türleri var.
biliyorum
10 saniyeliğine profilini aç sorularına bakayım
Dersle alakası yok çalışınca yapılır dersler
bir insanin 1 saatte öğrendiğini aylardır öğrenemeyebilirsin dersi anlamada zeka da etkiliyo zaten çalışmadan olmaz ama aynı sürede kavrayamazsın
Bir insanın 1 saatte öğrendiğini aylardır mi hahahahaha ne diyon sen awq altta eleman güzel demiş bu soruyu sorduğuna göre zeki değilsin diye hayattaki başarılarına bak biraz bak mesela ben yazılımda baya şey biliyorum mesela html, CSS, JavaScript, bootstrap, Java, c, c#, c++, Python. Şuanda web sitelerim ve bazı uygulamalarım var ayrıca hukuk bölümü okuyorum sonra hafızım, biyolojiyle ilgileniyorum çünkü evrimi merak ediyorum ne biliyim böyle bir sürü şey var benim ilgilendiğim başarılı olduğum çok konu var spor vesaire çok sadece ders çok mantıksız senin ne başarın var
Ayrıca fen lisesinde okudum senin gördüğün matematik fen bilimleri dersleri ben sayısal olarak gördüm ekstra zor ve ekstra konu var 😉
Sonra sayısal cart curt birşeyler demişsin sayısal zekası daha baskın olan daha zeki olmaz sayısal konularda daha zeki olur görsel zekası olan da görsel konularda daha zeki olur benim mesele ezberim çok iyi hafızım ama matematiği de yapabilirim
senin başarılarını sormadım ama tebrik ederim yine de evet bahsettiğim şeyler doğru, bir insanın anlayamadığını zeki bir insan daha çabuk kavrayabilir ben kendimi başarılı bir insan olarak da tanımlamadım kıyaslamaya çalışman hoş olmamış
bende sayısalcıyım zaten kendini bana açıklamana gerek yok
Ben öyle resmi konuşmaları pek sevmem ama başarılarını sormadım demişsin bir insanın 1 saatte öğrendiğini aylarca öğrenemeyebilirsin de diyorsun sonra zeka da etkiliyor diyorsun demek mi ben senin dediğine göre zekalı değilim bende zekalı olduğumu kanıtlamak için başarılarımın bir kısmını anlattım. Ama zeki bir insan daha çabuk kavrayabilir diyorsun ama mesela sayısalı iyiyse sözeli kötüyse ezber yapamaz ezber derslerini sözeli kavrayamaz. Aynı şey her zeka alanı için geçerli soru hatalı yani. Kıyaslamayı da neden yaptığımı verdiğin cevaplarla anlamışsındır
Açıklamama nasıl gerek yok beynim var ki kendimi savunacağım açıklayacağım ben ayrıca sayısalcı değil eşit ağırlıkçıyım istediğim meslek yüzünden seçtim ayrıca ingilizce ve arapça da biliyorum dile de ilgim var hafızlık öğrenirken arapça da öğrendim
Neyse uzatmaya gerek yok bence cevabını almışsınızdır umarim
dediğin şey de haklısın sayısalla sözelde üst düzey zekaya sahil olmak farklı bahsettiğim o değil genel olarak zekadan bahsediyorum analitik zeka diyebiliriz bu sayısal sözel bir kavram değil genel olarak olayları çözümleme. sorumda sayısal zekadan örnek verdim çünkü sayısal da kendimi başarılı buluyorum senin zeki olup olmadığını düşünmedim ama bana karşı yaklaşımını beğenmedim
Bende bana karşı yaklaşımını beğenmedim analitik zekaya gelirsek de yaşadığın problemler genellikle nasıl olur mesela mesela sen müşteri hizmetlerinde çalışırsın sosyal zekan iyiyse ayak uydurursun veya başka bir alanla ilgili bir problem olduğunda o zekanla çözüm bulabilirsin. Hayatta bir sürü problem var bunların bazısı sosyal bazısı sayısal bazısı görsel sen en çok hangisiyle karşılaşırsın ve çözümünü daha rahat bulursun bu önemli. Belki sosyal zekan çok düşüktür ve hep oradan problem geliyor olur kendini değersiz hissedersin. Biraz anlaması güç ama anlamışsındır bence. Bir zincir en güçsüz halkası kadar güçsüzdür. zeka seviyeni ölçmek için internette bir sürü test var ama bu soruyu soran birisi pek zeki değildir bence
ne demek istediğini anladım sana karşı ılımlı davranıyorum ama kendini benimle kıyaslamaya çalışan sensin başarılarına güveniyosan rastgele biriyle kendini kıyaslamazsın sen kendinle barışık değilsin problemin orada sen başarılarına kendini inandır
Hâlâ uzatıyorsun. sorundan zeki olduğunu düşündüm ve benim yaptığım cevaba da sert yorum yapınca gerildim. Şimdi de rastgele bir insan diyorsun herkes rastgele bir insan bence büyük kimse yok herkes aynı. Ben kendimle barışık değil miyim evet değilim bu konuda dürüstüm OKB hastasıyım ve çok takarım senelerce takarım. Başarılarına kendini inandır derken bunlar olan şeyler zaten. Dünyanın yuvarlak olduğuna sen mi inanıyorsun yoksa inanmak zorunda mı kalıyorsun
rastgele bir insandan kastım beni tanımaman çevrendeki her insanı kaale alıyormusun? almıyorsun geçmiş olsun psikolojik bi rahatsızlığa sahip olman anormal bi durum değil insanların başına gelebilir sahip olduğun başarılar gerçekten başarı kendini küçümseme ve yetersiz görme hastalığı da atlatabilirsin bu da senin elinde
Öncelikle teşekkür ederim. Evet her insanı kaale alıyorum maalesef. Ama hastalığı atlatacağımı düşünmüyorum bu benim savunma mekanizmam gibi bir şey oldu o olmazsa kendimi eksik hissederim ve küçüklüğümden beri var. Kalbini kırdıysam da kusura bakma.
hiç sorun değil sen kendine güvenirsen hastalığınk atlatabilirsin psikolağa veya psikiyatride çoğu hastalığa çözüm buluyolar zaten eminim sende iyileşirsin
Zekisin
umarımm öyledirr
Burcun ne
oğlak
Yükselen
koçç
3. evinde hangi gezegenler var