Üzüldüğüm de böyle söz şiir deneme türü yazdığım sayfam var gizli. Oraya başlarım içimi dökmeye. Arka plan da bir fon müzik açarım. Ben içimden anlatırım , o sanal kağıt beni dinler , yazdıklarım beni anlar. Sonra bir bakmışım , kendimi bulmuşum. İnsan önceleri üzülünce hep anlatmak , dinlenmek , anlaşılmak ister. Sonraları böyle samimiyetle biri yoksa kendi kendini dinlemeye , anlatmaya ve anlamaya başlar. Bu da güç verir. O üzüntüden kurtulurum..
Bak mine hatun. Erkeklik ve dişilik toplum baskısı ile oluşan bir şey değildir. Doğa erkeğe ve kadına farklı rol biçmiştir. Milyonlarca gele gelen bu rolü değiştirmek mi diyorsunuz. Kadını ve erkeği ayıran özellikler vardır.
Kadınla erkegi ayıran özellikler tabiki vardır. Fıtrat denen bir şey var. Bu rolü değiştirmek isteyeceğim son şeylerden biri. Ama senin dediğin şeyin bununla bir ilgisi yok. Erkekler de fıtratı gereği ağlayabilir ve mutsuzken yanında sevdiği bir dayanak arayabilir. Bunun cinsiyetle bir ilgisi yok. Ben demiyorum sürekli mıymıy olun iki de bir ağlayın falan ama başını sevdiğin bir omuza koyup ağlamak erkeklikten bir şey götürmüyor.
Erkeklik ve dişilik doğuştan gelir. Ama senin fıtratında olan duyguyu, hislerini dışa vurmanı toplum baskılıyor. Erkekler ağlamaz diyen var yaa niye ağlamasın abi insan bu robot mu? Senin dediğin şey erkeklik değil toplumsal tabular oluyor. Bazı şeylerde cinsiyet farkı aranmaz. İnsan insandır. Ağlamak da insan için vardır sadece kadın için değil. Bu ayrımı yapmanız gerekiyor.
Erkek kadın gibi ağlamaz, erkek gibi ağlar ama ağlar yani. Ağlarken de sevdikleri yanında olmayacaksa, bi başını omzuna koyup destek göremeyecekse niye var o sevdikleri?
Başına Bir omuza koyup ağlayan varmıdır? Bilmiyorum. Varsada bu bir kadın olmaması gerekiyor. Hangi toplum baskından bahsediyorsun. Başka toplum konularından bahsediyorsan haklı olduğun yönler vardır. Toplum baskısı olmasa erkek saçma sapan şeylere ağlar mı? Duygusal şeylere ağlayabilir. Ama, kadınların ağladığı şeylere değil. Erkeğin desteği güçtür.
Niye kadın olmaması gerekiyor anlamadım? Adam evli olsa eşinin omzuna başını koyamaz mı yani? Kusura bakma ama bu çok eski bir kafa. Erkekligi götüren, karizmayı çizdiren şeyler değil bunlar. Hayatı kendinize zorlastirmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz
Doğru şeylerin eskisi olmaz tabi ama eski kafada yanlış olan çok şey var sorun orada zaten. Kadın ve erkek fıtratını Kuran ve hadisler çok net açıklıyor. Başka söze gerek yok
Sana şunu sorayım. Milyonlarca yıl erkek ve dişi ayrımı yapan doğa düzenlemesinde ne olduda özellikle son 50-100 yılda Kadın ve erkek geçmişinden daha farklı yaşamaya ve davranmaya çalışıyor. 100 yıl dediğin binlere milyonlara vurulduğu zaman denizde Damla yapmaz mı?
Bugünkü yenilikçi derken çok şeyi kast ediyorum da konumuzla ilgili olanı söyleyecek olursam cinsiyet rollerinde karmaşa yaşanması, eşitmiş gibi davranılmasını örnek verebilirim
Eee tamam. Bende onu diyorum zaten. Ne diye Bir birimize muhalefetlik yapıyoruz ki o zaman. Bazı şeyleri yumuşatmak yarınlarımız için hiç iyi olmayabilir.
E tamam da senin verdiğin ağlama örneğinin cinsiyetle ilgisi yok. Bu yüzden söylediğin şeye karşı çıktım. Erkek olmak demek duygularını baskılamak demek değil. Fıtrat olarak içinden geldiği gibi davransan yeter. O kodlar sende zaten kayıtlı doğuştan. Yani bişeyleri baskılaman gerekmiyor. Sen erkeksin. Sevdiğinin omzunda ağlarken de erkek gibi aglayabilirsin. Toplumun dayattığı "erkekler aglamaz" tabusunu hayatına geçirmen gerekmiyor yani
Erkeğin kadının omzunda ağlayıp ağlamamasi toplum mu yarattı ki toplum baskısı olsun. Bunun tamamen toplum baskısı olduğunu söylemek çok güç. Ben bu yaşıma geldim böyle bir şey hiç hissetmme gereği duymadım.
Sen buna ihtiyaç duymadıysan yapmazsın ayrı konu ama ihtiyaç duyan insanlar var sonuçta ve sen ihtiyaç duymuyorsun diye bu konuda başka erkekleri yargılaman da doğru değil. Bu direkt kadın işi diyebileceğimiz bir durum değil çünkü bu. Herkes duygularını farklı yaşar
Daha düne kadar senin gibi aşağı yukarı yıllarca feminislik yapan bir kız kardeşim vardı. En son bayramda görüştüğümüz de dedi Abi daha feminislik falan yok. Haklıymışsın dedi. Ben kimseyi yargılamıyorum. Nasıl olduğuna değil nasıl olması gerektiğini söylüyorum. Sen bugün bugün bunları normalmiş gibi gösterirsen yarın birgün daha fazlası gelir
Hayır bu daha akıllı olduğunuz anlamına gelmiyor. Zeka kişiden kişiye değişen bir şey. Ben diyorum ki cinsiyet faktörü var ve roller farklı. Sizin de üstün olduğunuz konular var, bizim de üstün olduğumuz konular var. Konuya göre değişiyor. Eşit değiliz
Kas gücü konusunda bir kadın erkekle yarışamaz mesela. Aynı şekilde çoklu düşünebilme yeteneği olarak da erkekler kadınlarla yarışamaz. Duygusallık konusunda kadınlar çok daha baskındır. Soğukkanlı olmak konusunda da erkekler daha baskındır. Genellikle erkeklerin analitik zeka türlü daha çok gelişmiştir, kadınların ise görsel zekası. Elbette istisnalar var ama genele vurursak özellik bakımından tonla farkımız var düşünce sistemlerimize kadar. IQ'yu soruyorsan bunun cinsiyet ayrımı yok. IQ'su çok yüksek kadın da var erkek de var. Ben her konuda farklıyız demedim. Her konuda cinsiyet farkı olmaz. Bazı şeyler ortaktır.
Sana katılıyorum. Ama şunu fark ettim. Kadınlar küçükken daha akıllı olurken erkek aptal gibi görünüyor. Sonra bakıyorsun yıllar sonra kadın büyümüş aynı seviyede erkek daha iyi durumda.
Kadınların daha düne kadar okutulması engellendigi için olabilir mi? Ben ben bir kadın olarak bunu hesap edebiliyorum ama sen edemiyorsun mesela örnek verecek olursak.
Kadınlar daha şu an doğru düzgün okuyabiliyor. Şu an özgürüz bu konuda. Önceden değildik. Şu an git üniversitelere erkekten çok kadın var. Bundan 50 sene sonra totalde baktığın zaman kimin daha çok buluş yaptığını görürüsün.
Kadınların okutulmasın da Türkiye'yi mi kasdediyorsun yoksa Dünyayı mi? Bugün dünyaca gelişmiş ülkeler Avrupa'da 1800lü yıllarda okuma yazma oranı ortalama %60. Bu sayı 1900lere doğru %80ne buluyor. Bu yüzdelik dilimde hiç yoksa %30 u kadındır. Bu buluş ve deha olmak için yeterli bir sayı. Bırak kadını her bilgi ve akıllı kadın buluş yani deha olamaz. Bilgi ile keşif farklı şeylerdir.
Mantıklı görüş öne süremiyorsan zaten tartışman boşuna. Sana gayet basit bir şey söyledim. Kendini bişey zannedip kadınlarla tartışmak mantıklı değil diyerek kendince bizi kucumsemeye kalkıyorsun ama IQ'larımızı karşılaştırsak benimki yüksek çıkar. Ama ugrasamicam seninle gerçekten
Cehaletten ve faydasız ilimden Allah'a sığınırım. Daha önce bana hiç cahil diyen olmamıştı. İnsanları ne kadar çabuk yargılayıp notunu veriyorsunuz. Akıllı insan tanımadı kişi hakkında not vermemeli.
Valla kadınlara direkt düşük IQ'lu muamelesi yapan birinin cehaletinin fark edilmemiş olması enteresan. Yargılanacak bir durum yok. Sen açıkça kendini belli ettin zaten. Dediğim gibi uzatmaya gerek yok.
Hangi cümlem de kadınların IQsünü düşük olduğunu ima ettim. Ama siz beni direkt Cehalet olarak ilan ettiğiniz halde benim kıkım bile çıkmadı. Çünkü biliyorum ki başkalarının sözü ve itamları beni cahil ya da akıllı etmez. Ama ben size karşı kötü itamlar da bulunmayacağım.
Evet belki direkt olarak kullanmadın lakin söylediğin şeyler o anlama geliyor. IQlerimizi karşılaşırsak benim ki muhtemelen yüksek çıkar'ı ben kullanmadım diye hatırlıyorum.
Ben benimki yüksek çıkar dedim. Sen düşük IQ'lusun demedim. Yazdığım şeyi dikkatli okursan daha iyi anlarsın bay zeki. Senin cümlelerinden de bariz kadınların IQ'sunu düşük zannettiğin ortada.
Ben kadıların IQ'sü düşük demedim. Sadece fark var dedim. Sen benle kendini kıyas yaptın kendi IQ seviyenin benden yüksek gördün. Hangi akıl sahibi kendini yüksek görür ki karşısındaki insandan.
IQnün cinayetle alakası olmayabilir. Başka yorumlarını da okudum. İnsanlara karşı tavrın pekte iç açı değil. Bence IQ seviyesini gösteren insanlığa kattığını değerdir. Ne kadar kabul etmesen de sende gizli feministlik olabilir
Cinsiyetle alakası yoksa alakalıymış gibi davranmayacaksınız o zaman. Haksızlığa karşı olmanın feminizmle ilgisi nedir? Başka bir gelip kadınlar erkeklerden daha zeki dese vereceğim tepki yine aynı olurdu. Bu tabuları ve taraftarlığı bırakmalısınız
Benim savunduğum şey kadın erkek eşitliği değil. Senin erkek olduğun için kendini daha zeki zannetme sorunun. Cinsiyetle alakası olmayan bir şeyi erkeksin diye kendine yontunca bir şey kazanmıyorsun. Sadece başkalarının "ne kadar da saçma bir bakış açısı" demesine sebep oluyorsun sadece
"Peki Neden bütün buluşların %95 ni erkekler yapar. Kadınlar neden yapmaz" diyerek bunu demiş oldun. Bir şey söylemek için illa doğrudan söylemen gerekmiyor bunu ikimiz de biliyoruz bence
Okuma konusunda da, piyasadaki iş konusunda da, sektör ve bir konuda buluş veya başka şeylerde kişinin önünün açılması konusunda erkekler her zaman daha avantajlı ve işleri daha kolaydı sosyal ortamda. Hâlâ da öyle. Feministlik değil toplumun gerçeklerinden bahsediyorum. Kime ne kadar imkan verilip verilmediği ile çok ilgisi var bu konunun
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kadınlara imkanlar yüzyıldan fazla veriliyor. Eğer ülkemizi kasdediyorsun, haklısın. Keşke senin dediğin gibi düz mantıklı olabilseydim.
Çok alakası var. Bizim bir projemiz olsa ve üzerinde çalışmak istesek, aynı anda başka bir erkeğin projesi olsa ve çalışma yapmak istese erkeğe öncelik verilir. İşe alımda bile erkek ayrımcılığı hâlâ yapılıyor bunda mi yapılmayacak. Çok alakası var ve bu alakayı bile kuramiyorsun yani cidden uzatmaya gerek yok. Bir şeyleri anlamak istemeyen insanlara anlatmak için yormak istemiyorum kendimi. İyi günler
Düşünmek parayla okulla eğitimle alakalı bir şey değil ki. Milattan önceki derin düşünce olarak adlandırdığımız felsefesinde ki düşünürlerin öyle şimdi ki gibi Bir eğitimi yoktu. Böyle Bir eğitim sistemi yoktu. O zaman kadınlar yoksa düşünmeyi de mi bilmiyordu.
Hanım efendi. Kadın ya da erkek üstün değildir. Farklılıklar vardır. Bu farklılıklardan dolayı bazı konularda kadın bazı konularda erkek daha iyidir. Aslında olay bu kadar basit. Ama siz inatla erkek ne yaparsa aynı seviyede kadında Yapar iddiasında bulunuyorsunuz gibi geliyor bana. Doğanın vermiş olduğu 3 boyutlu görüş açısı kadında yokken kadının da Bir anda bir çok fazla iş görebilme yeteneği vardır.
Farklıklarindan dolayı bazı konularda kadın, bazı konularda erkekler daha iyidir diyen BENİM zaten. 80 yorum olmuş. Benim söylediğim şeyleri tekrar tekrar bana söyleme. Konu bu değil. Söylediğim şeyleri de anlamamakta ısrar ediyorsan konuyu boş yere uzatıp vaktimi çalma. İyi günler tekrar
O kadar yazdım. Yazdıklarımı okursan anlarsın. O kadar yorumu boşuna yazmışım zaten sinir oldum. Aynı şeyleri tekrar yazmicam. Daha cevap da vermiyorum