Siz onların bir çok yanlışını affetmişken onların yanlışına siz tek kalemde siler misiniz?

<Sözüm meclisten dışarı>
Bugün dünden daha güzel. Yarın daha güzel olacak. Saygılar sevgiler.
Siz onların bir çok yanlışını affetmişken onların yanlışına siz tek kalemde siler misiniz?

<Sözüm meclisten dışarı>
Bugün dünden daha güzel. Yarın daha güzel olacak. Saygılar sevgiler.
Sevdiklerimin kırıcı şeyler olabiliyor onları silmekle zor bir iş. Ama nedenlerini sorarım Örneğin; iyi niyetiyle mecburiyeti yalan söylemek ayrı, kötü niyetiyle art niyeti yalan söylemek ayrı ben bunları ayırt ederim. Ona göre silinip silinmemesini karar veririm. Kaliteli insanlar her zaman nedenleri vardır iyilerle karşılaşır.
Yani arada bir kırılmak olur ama büyütmemek lazım tabii ki. Ya da güzel güzel konuşa konuşa iletişimi kesmek lazım.
Evet saygı da önemli.
Kendisi bilmeden ve farkında olmadan yanlışlıkla bana hata yaparsa bilmeden, bende ona yaptığı durumun yanlış olduğunu ve rahatsız olduğumu dile getiririm. Kendisi tekrar yapması durumda uyarırım, tekrar yaparsa kızarım ve tekrar durumunda ya kalbini kırarım hayatımdan silerim ya da hiç bi' r şey demeden direkt silerim. Kendisi bana değer veriyor ve saygılı davransaydı zaten böyle yapmazdı rahatsız olduğum konuları bilip yapmamaya gayret ederdi. Dediğim gibi tekrarlaması durumda evet hayatımdan silerim. Hayatımda kalıp olumsuz olumsuz, üzüp üzüp kendimi strese sokmaktansa kalsın istemem.
Çok doğru ✌️👏
Ufak bir hatada insan silmek övünülecek veya sağlıklı bir şey değil. Ya insanın çok fevri olduğunu ya da bile bile acı çekmemek için güçlü bağları kuramadığını gösteriyor. Benim hata affetmişliğim de var, tek kalemde silmişliğimde. Eğer tek kalemde sildiysem bunun altında da sustuğum ufak tefek birikmişlikler oluyor genelde.
Tek kalemde silmek zordur benim için. Çok yazıp çizerim. Çizerim yeniden yazarım , tekrar siler tekrar yazarım olmuyorsa silerim
Güzel cevap ✌️👏
Cevap
16Cevap
Ben bir kalemde silemem kimseyi.. yaptığı hata burada önemli ya da kim olduğu.. benim asla affetmeyeceğim bir iki hata var bunlar da aldatmak yalan söylemesi ve ihanet.. bunları kim yaparsa yapsın bende affı olmaz.. ama bunun dışında küçük hataları görmezden gelirim.. ve silersem de bir anda olmasa da bir gün mutlaka unuturum o kişiyi artık ne yaptıysa.
Beni kaybetmekten korkmayan ve yapmaması gereken bişey yapan birini silerken gözümü bile kırpmam.
Kaybetmekten korkmayan değil ama bir anda sinir.
Sinirlenirsem fevri davrandığım zamanlar olur evet ama sonra hatalı olduğumu düşünürsem gönlünü alırım o kişinin.
Ben de öyle yapıyorum işte sinirleniyorum sonradan gönlünü almaya çalışıyorum
Yok o kadar değil çok affetmişimdir çok küsüp dayanamayıp sarılmışımdır sonra sonra tükeniyor bi anda tak kırılıyor o kalem
Evet öyle de olabiliyor. Zamanla geçer her şey evet.
Bir kalemde sildiklerim de var, silemediklerim de. Yaptıkları hataya bağlı.
Kimse bir kalemde silmeye değmez. Yavaş yavaş uzaklaşırsın ama
Sana ne bir kalemde sileceğim ben, sana ne
Koşarak gitsen daha hayırlı
Sebep
Kalemden hızlı olur. Kalem kim arayacak şimdi
Kalemle silinmiyor ki zaten akıllım
Sende yazmışsın kalemle sildiklerim var diye 😄
Çiziyorum üstlerini :D
Çiz bir çizikte benden olsun. 🤣
Bu durum tamamı ile insanın yüreğine acıtması kişiliğine dokunması onurunu yitirtmesi gibi durumlarla alakalıdır öyle bir şey yapar ise elbette silmek gerekiyor çünkü insan bir noktadan sonra kendisine zarar gelmemesini istiyor bunu önlemenin tek yolu da insanlara mesafe koymak haddini bilmeyen insanları uyarmak
Çok sevdiğin biri ise çok dokunuyor.
Hayatta zaten yaşadığım anda şunu gördüm En büyük zararı yakın dediğin insanlar veriyor sana bundan emin olabilirsiniz kan bağım olmayan her kesimden destek alıyorum İlginç değil mi. Bazen insanın öz kardeşi teyzeleri fitne tohumları ekliyor gel bu insanlara saygı duyu gelr bu insanları ara sor
Hayır önce olayların davranışlarınin nedenini anlamaya çalışırım. Ama yanlışı çok açıksa bir kalemde silerim. O konuda biraz gaddarlığım var. Aşırı duygusal olmayanlarda bu daha kolay oluyor.
Hatasını telafi edecek şekilde ise. Ayrıca senin bir sürü hatanı affetti ise.
Telafi edilir birşeyse ben gözünde zaten yanlışıda benim için çok büyük olmamış demektir🙃
Hatasına göre değilir. Affedilmez bi şey yaptıysa bi kalemde silerim, ama zamanla hali tavrı değişiyorsa yavaş yavaş silerim
Aynen yavaş yavaş konuşa konuşa iyi bir şekilde ayrılmak daha önemli.
maalesef ben bunu yapamam.. Sorun neyse elimden geleni yaparım.. Olmadığını anladığımda artık pes ederim..
Evet önce sorunu bir halletmek lazım sonra olmuyorsa silmek lazım
Aynen öyle..
Herhangi bi yanlışı olursa bana karşı tabiki silerim
Birisinin bütün hatalarını affettikten sonra sen bir hata yapıyorsun o seni siliyor evet aynen öyle
Hata büyükse ve bundan rahatsız oluyorsam silmek en doğrusu
Bence. Bir yerden sonra bitmesi gerekiyorsa bitsin.
Ailem haricinde herkesi silerim çünkü kimse benimle dünyaya gelmedi ufak tefek hatalar varsa konuşmaya çalışırım derdin dinlemeye çalışırım sorun çözmeye çalışırım ama karşımdaki kişi sorunu çözmeyip sorun çıkarıyorsa Kendi bilir
Evet haklısın ✌️👏
Teşekkür ederim dediğim gibi kendinizi daha fazla üzmeyin eğlenin burada eğlenceli sorular sorun güldürecek sorular sorun iyi günler dilerim
İyi günler ✌️
Karşılıklı tahammül ve sabır tataftariyim, vefa güzel bir özeliktir ve kendimiz dahil hatasiz Insan yok ki. Hallolabilcek şeylere gemileri yakmak bana uzak bir davranış, neticede ölümlü Dünya.
Öyle. Güzel güzel ayrılmak varken kırgınlık neden olsun
Bir kalemde silinmez genelde bir seyler birikir birikir dolar son hatada taşar sabrın. Kötü özellikler iyi özellikleri sıfırlar maalesef.. Kendine saygını seçmek zorunda kalırsın..
Doğru söylüyorsun. Bir yerden sonra bazı şeyler bitebilir.
Sevdiğim değer verdiğim bir insan ise asla silmem çünkü onlar zaten bir elin parmakları kadar azdır, her insan hata yapabilir yeterki bunun farkına varsın ve hatasından vazgeçsin.
İşte bu süper cevap ✌️
Teşekkürler 😃
Yok ben silemem bir kalemde öyle boş boş atıp tutmayı da sevmem. Zaten sevdiğim kişi sayısı az onları da kolayca silemem bir hata yaptılar diye.
Hatayı telafi edebilir belki.
Kimseyi kolay kolay silmem çünkü yaşanmışlık var. Ama beni çok çabuk silen arkadaşlarım oldu. Yolları açık olsun ne diyeyim
Ama ihanet ikiyüzlülük sırlarımı başkasıyla paylaştığını görürsem iletişimi keserim
Evet bence de gidenin yolu açık olsun.
Çizgilerim bellidir, aşanı affetmem. Seviyorum diye süreklilik arz eden büyük hatalara da göz yumamam.
Doğru ama en azından konuşarak ayrılmak lazım.
Silmemi gerektirecek bir şey yaparsa anlık öfkeyle silebilirim. Ama kalbimden silmem pek kolay olmaz, hayatımdan silebilirim sadece..
Evet kalpten silmek zor
Yaptığı hataya bağlı. Eğer affı olmayan bir hataysa çok güzel silerim
Affı olmayacak şeyi kimse affetmez sanırım.
Sevdiklerimi silmem bana zarar veriyorsa mesafe koyarım
Bu da olgun bir davranış
Bana karşı büyük büyük hataları ve nankörlükleri olursa evet bir kalemde silerim, sildim de...
Sevinebilir tabii ki ama en azından konuşarak saygılı bir şekilde ayrılmak lazım.
Konuştum ama hâlâ nankörlüğe devam ve üste çıkma çabaları zaten kavga etmem direkt olarak siliyorum yok sayıyorum.
Kumar oynamak gibidir.. hayatındaki insana yanlışlar yapmak.. kaybettiğini göstermek gerekir..
En azından güzel güzel ayrılmak lazım.
Sevdiklerimi silemem. Önce soğurum sonra silerim. Bir anda silemiyorum.
En azından konuşarak ayrılırsın.
Kimseyi bir kalemde silemem ama silersem onun içindeki harfleri bile yazmam hayatıma
Vuu bu biraz sert
🙂🙂
Sınırlarını aşıp tüm kredilerını tüketince evet !! İnsanı silerimmm
En güzeli. Ama konuşarakta silmek lazım.
Gerek yok tak direk yol vermek lazım
Sadece büyük bir yanlış yapanları tek kalemde silerim. Geçenlerde birini sildim hatta, hayatımdan bir çöpü daha atmış oldum.
İnsan sevdiklerini kolay kolay silemez ki.
İşte bazen siliniyor demek ki.
Gerekırse 5 saniye içinde babamı bile silerim. Kralı umrumda olmaz
Silerim, hayatımdaki önemi ne olursa olsun o an gözüm görmez..
İhanet etmediği sürece, saygısızlık yapmadığı sürece silmem.
Sınırlarını aşıp tüm kredilerını tüketince evet !!
Silmemek için uğraşırım çabalarım baktım hala devam ediyor tek kalemde silerim.
Evet çaba önemli.
hayatında olup da boş boş durandan sonrasını okumadım ((: gayet haklı bir sebep boş boş niye dursun daha önemli yerleri vardır
Sevdim mi tam severim sildim mi bir kalemde 🎶🎶🎶
Tek kalemde silmek çok zor.
Kolayca silmem çevdiğim insanları
En azından güzel güzel ayrılmak lazım değil mi.
Ne kadar sevdiğime bağlı bu
Öyle evet.
Çök kolay silen biriyim
Yapma yaa. Sende acımasızsın desene
Valla bu konuda ablam az insan ol demişti sen düşün
Evet biraz sakin olmak lazım
Ben insanlara üzülmek için dogmadim
O da doğru.
Doğru doğrudur tabi can acitmaya gerek yok
Silmem ama önemli bir hata varsa eskisi gibi olmaz
Evet o da olabilir.
Arkamdan konuşanları siler atarım.
Onlar zaten ayrı dert.
Aynen
Sevdiklerimi silmek kolay olmaz
Evet olmuyor.
Ne kadar sevdiğim ya da ne kadar zamandır hayatımda olduğunun önemi yok eğer ortada yanlış var ise silerim..
Silmem, üstünü karalarım.
Yaptıkları şeyin büyüklüğüne bağlı
silebilirim hataya bagli degisir
Silemem ben..
Silemezsin ama daha sonra yavaş yavaş ayrılırsın
Bunu da denedim olmadı.
Sen herkese lazımsın 😀
Pozitif enerjimle her zaman buradayım😂
Çok iyi 🤣
Gerekirse evet
O kadar da vicdansız olma yaa. En azından arada bir konuş.
Hayır silemem
Tekrar gözden geçirmek lazım.
Silerim
Çok acımasız.
Silerim.
Hiç düşünmeden mi
Hayir silmem 😬
Evet.
Kolay kolay silmem
Kolay kolay silemem.
Evet
Silerim