Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar ozledim ki akraba, misafir, samimiyet falan. Eskilerin misafirlikleri de guzelmis, milette bir kek borek yapar oyle katilirmis. Kusur aranmazmis.
Simdi evine bakmaya, karnini doyurmaya, kac cesit yapmışsın onu gormeye, cocuklarin sinavini, atamasini isini gucunu sormaya geliyorlar. Olumsuz bir sey bulurlarsa rahatlıyorlar, kusur bulurlarsa rahatliyorlar. 3 cesit yapsan az buluyorlar arkandan o kadar misafirlige gittik. Bir cay bir kurabiye kondu önümüze diyorlar. Evi soyle boyleydi diyorlar.
Sonra da akrabalik, misafirlik, komsuluk neden bitti oluyor. Eskiler sohbet muhabbete onem verip bir cesit ikram da olsa yetiyordu millete. Evin tozu, dekoru, esyasi önemli degildi. Oglan/kiz evlensin diye herkes cirpiniyordu. Oglan/kiz iş bulsun diye yine herkes cabaliyor, surda iş var, maasi su kadar diye haber gonderiyorlardi.
Simdikilerin o cocuklar guzel, hayirli, mutlu bir evlilik yapacak diye ödleri kopuyor. Atanacak, iyi bir is bulacak, rizki cogalacak diye ödleri kopuyor. Iyi bir universite iyi bir bolum kazanacak diye diken üstünde oturuyorlar. Herkesin bildigi seyleri gizliyorlar. Kimse birbirine faydasi olacak haberleri yollamiyor artik.
(kurdugumuz arkadaşlıklar bile bu sekilde. Liseden mezun olali 6-7 yil oldu. Mat dersini anlamaz hic sevmez, hocayi da sevmezdim ve hep dusuk alirdim. Nasil olsa anlamiyorum diye ustune de durmazdim. Hocadan nefret ettigimden dyk kursuna da katilmazdim.
Hocalar zaten dyk kursu acip para almak icin cok sey vaad ediyorlar. Sozluleri yuksek veririm, sorulari veririm vs diye öğrencilerin yil boyu kurs kapanmadan gelmesini sağlamak icin ne vaadler ne vaadler. Yoksa ogrenci haftasonu ne zoru var da, egitime okula asik oldugundan mi geliyor? Ogretmen kendisi cebini doldururken öğrencinin de notunu vs dolduruyordu.
Yillardir arkadasim dedigim tipler bir kere olsun dyk da hoca sinavda soracagi soruları ya da benzerlerini çözüyor. Katilmamazlik yapma, daha yuksek not alırsın demediler. Tek gecemedigim dersti mat. Ve ortalamam belge falan almaya yettigi halde kaldigim ders oldugundan alamazdim.
Hoca da son sene, son donem dahi bu ogrenciyle daha gorusmeyecegim son sene bari gecireyim demedi. Kursta soruların verildigini il kütüphanesinde ders çalışırken baska siniftaki erkek bir öğrenciden öğrenmiştim. Hep mi boyleydi yoksa lise sonuz diye mi yapiyor dedim hep boyleydi dedi. 4 yil boyunca bir Allah'ın kulu arkadasim dediklerim soruların verildigini soylemedi, hadi söylemese bile kursa mutlaka gel, cok işe yariyor vs bile demedi)
Ne ara bu millet bu kadar bencil, birbirini kiskanan, digerinin iyiligini, mutlulugunu basarisini istemeyen bir hal aldi anlamiyorum. Ya oteden beri boyleydiler ya da degistiler. Eskilerde sohbet muhabbet, paylasim, bir digerinin iyiligini isteme daha fazlaydi.
Babam anlatir. Akraba vs olmasa ben okuyamaz, atanamazdim belki der. Atama haberi alirlar benim bolumle ilgili haber verirdi teyzelerim falan der. Simdi teyze, hala, amca, dayi kendi cocuklari disinda digerlerinin basina iyi bir sey gelecek diye korkuyorlar. Iyi bir haber versen yuzleri dusuyor, bazilari neredeyse oturup aglayacak...
bu bireyselligi, kinciligi, bencilligi cozemiyorum. Yazik bu topluma. Sonra neden akraba, komsu, arkadaslik iliskileri kotu. Ahir zamandayiz bunlar olacak evet ama cok kotu bir doneme denk geldik gerçekten.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNormal tabi. Kimse akraba sevmiyor zaten. Hepsi haset, dedikodu, laf sokuyor. Gerek yok hayatını takip etmelerine. En güzelini yapıyorsun böyle devam. Mesafe iyidir.
00 Yorumla
+1 yılÇok normal, akraba olsun veya olmasın kimse kimseye katlanmak zorunda değil, anne babaya ve kardeşe katlanırsın, hadi belki eşine de katlanırsın ama bunların dışında hiç kimseye katlanmak zorunda değilsin, gerçek niyetinden emin olduğun ve herzaman yanında olan seninle olan insanlara akraban olmasa bile katlanırsın, böyleleri en yakın akrabadan daha hayırlıdır.
00 Yorumla
+1 yılBence normal. Bazı ailelerin akraba ilişkileri çok iyi iken bazısının gerçekten kötü olabiliyor. Anne baba da aynı şekilde. Herkes anne baba olamaz. Kimseyi kutsallaştırmamak lazım. Tabii benim kıstasım iyi niyet. Bana faydaları olması gerekmiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNedir bu akraba düşmanlığı? Sende sonuçta onların kanından genindensin neyini beğenmiyosun akrabalarının? Onlar neyse sende O sun. Bir düğün dernek olsun onlarla güzel olur hastalık kaza bela olur onlar yetişir yardıma. Allah eksiklerini göstermesin. Zurriyetsiz olmak çok mu güzel?
313 Yorumla
Soran+1 yılBir halta yaradıkları yok. Ben akrabadan söz ediyorum. Başına kötü bir şey gelsin sevinirler iyi birşeyi kıskanır. Arkandan kırk tane dedikodu çıkarır. Çok iyi oldular da biz mi bağrımıza basmadık?
- +1 yıl
Çekirdek ailenin içindekilerin hepsi iyi mi? Arkadaş çevrende keza öyle
İyisi de var kötüsü de kiskanci da var mutlu olanida insanların geneli böyle
Bir halta yaramalari gerekmiyor varlıkları olsun yeter
- +1 yıl
@buzzzgibikarpuzz belli ki rahatsiz ediyorlar ve kiz cikarmis sanane?
- +1 yıl
Her seyde bir bit yenigi aramayin, bir de akraba dusmanligi demis ahahah tamam kanka
- +1 yıl
Gereksiz duyarci seni :)
- +1 yıl
Tamam kızlar nefret ve kin dolu hayatınıza devam edin🖐️😂
- +1 yıl
@buzzzgibikarpuzz duyarcilari sevmiyorum sekerim sadece😚
- +1 yıl
Pardon da yılan akrabalar vardır, ruh ve beden tecavüzcüsü şeref yoksunu akrabalar... Siz hayırdır sallamışsınız bi şey bilmeden
- +1 yıl
Siz çok daha iyi biliyorsunuz pardon
Benim anlatmak istediğimi anlamadınız sorun değil saygı duyuyorum 🖐️ - +1 yıl
@buzzzgibikarpuzz gayet te iyi anladik, bos yapmissin sadece.
+1 yılGayet normal. Ben de çoğuna zor katlanıyorum. İkiyüzlü oldukları için muhatap olmuyorum bile.(Sosyal medyadan)
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEklememekle iyi yapmışsın. Facebook'ta 8, Instagram'da 17 takipçim var. Akrabalar topu topu 1-2 tane var. Bayramda da ziyaretlerine gitmiyorum. Benim kötü zamanımda yanımda olmayan akraba, komşu vs. kişiler iyi günümde de olmasınlar.
00 Yorumla
+1 yılSevmiyorsan Olması gereken o. mümkünse iş arkadaşlarını da ekleme ben sevdiğim akrabalarını eklerim ama iş arkadaslarimi kesinlikle eklemem. Bir yerde gördüğünü başka yerlere farklı taşıyan karaktersiz dolu.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen hepsini engelledim ve kendi adım yerine bir tane nick aldım profile de siyah fon koydum ve gizliye aldım sadece arkadaşlarım biliyor. Soran olunca sosyal medya kullanmıyorum diyip geçiştiriyorum 😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
En iyisini yapmissin
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal bir şey. Facebook hesabımı kapatınca uzun süre boyunca Instagram'da akrabalarımı eklemedim. Hatta beni bulmasınlar diye farklı bir isim kullandım.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal medya hesapların senin kendi özelindir istediğini eklen istediğinle konuşun ne istediğini yaparsan yap kimseye hesap vermek zorunda değilsin.. yeterki yaptığın her şey yasal olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Ona bakarsan bende sosyal medya da akrabalarımı eklemiyorum çünkü her yaptığımı çevremdeki kişilerin görmesi beni rahatsız eder artık
- +1 yıl
Çok gerekirse onlarla konuşmak WhatsApp dan yazarım mesaj..
Yoran sıkan anlayışsız
Laf eden
Dengesiz ve dengesizce yorum yapan
Ya da çok ilgisiz olanları bende takip etmiyorum
Etmemekte en doğal hakkımız diye düşünüyorum00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNormal canım ben eşime bile tahammül edemiyorum artık sizi yoran insanlara tahammül edemezsiniz ve hayatınızdan cikaramasanizda işte bu sekidke başka şekilde nefes almaya çalışırız. En azından kendine bir nefes alanı açmışsın bozma
10 Yorumla
+1 yılValla keşke bende eklemeseydim çünkü kıskançlar nazar ediyolar benden 15 yaş büyük olan bi ablamı çıkardım ve anneme şikayrt etti
11 Yorumla- +1 yıl
Annene mi şikayet etti sösmdmd
+1 yılNormal, akrabalar bazen cidden sıkıntılı olabiliyor bende de çoğu akrabam ekli değil sosyal medya hesaplarımda
00 Yorumla
+1 yılBence akrabaların da senin için aynı şeyi düşünüyordur. Ne çektik bundan bıktık vallaa elinde telefon cak çak çak oynuyor. Diyorlardır ☺️
00 Yorumla
+1 yılGayet normal. Ben önemli sayfalar dışında kimseyi takip etmiyorum. Takipçilerimi de çıkarttım. 0 takipçim var. Bunda bir şey yok.
00 Yorumlatabiki normal kan bagınız var diye samimi olmak zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılAkrabaların çoğundan nefret ediyorum etmem benide etmesinler
00 Yorumla
+1 yılNormal bence, akrabalarını sevmek zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılGayet normal. Bir de onların laflarını mı çekicez canım ahahah😂
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bende akrabalarını ekleniyorum. 9 takipçim var zaten Instagram da.
00 Yorumla
+1 yılAkrabayı geçtim sevmediğim kişileri takip etmem kabul etmem
00 Yorumla
+1 yılHaklısın bende öyleyim nefret ederim hiçbirini sevmiyorum 😂
00 Yorumla
+1 yılSosyal medyada ben de akraba takip etmem hesaplarımı da gizlerim sdfsds✔️
00 YorumlaKuzenlerimi takip ediyorum gerisini neden takip edeyim ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKişisel hesabımda takipleşiyorum hepsiyle ama mesleki hesabımı bulmalarına sinirleniyorum. Oradan engelliyorum kapatıp yenisini açıyorum her seferinde
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmimarım ve sürekli işimi yaptıklarımı irdeliyorlar ödleri kopuyor iyi şeyler yaparım bişeyler başarırım diye
Cevap sahibi+1 yılYa eleştirirler, ya nazar ederler ya yüz milyon tane soru sorup insanı işinden soğuturlar
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAyynen bende sadece birini üç arkadaş birde kuzen, var gersi tanımadığum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılahahahah beni evlenen kuzenim silmiş bugün. ruh hastası mıdır nedir, engellesem mi sence onu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin hayatın istedigini yapabilirsin Yalnizca başka insanlara zarar vermeden istedigini yap
00 Yorumla
+1 yılSırf bu takip atmalar yüzünden instagramımı kapattım. Zaten fotoğraf atan birisi de değildim. Kendime fake hesap açıp istediğim hesapları takip ediyorum. İlgimi ne çekiyorsa onu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimkiler de ekli değil tek halam ekli oda sevdiğim için geri kalan fos
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende büyük çoğunluğuyla görüşmüyorum faydasız nankör kıskanç insanlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal anormallik yok kimse kimseyi sevmek zorunda değil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende öyle ya wp profil bile koyamıyorum mesela sonra derler kim için koydun falan
01 Yorumla- +1 yıl
Profilini kimlerin göreceğini seçebiliyorsun o sıkıntı değil
+1 yılBence insanlar artık akrabalarına sosyal medyadan istek yollamamalı. Ben mesela hiçbirine yollamıyorum geleni de kabul etmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılOnlarda karalar bağlamış zaten adın herne ise vay babo bizi eklememiş diye ağıt yakıyolardır jsısbsı😂😂
00 Yorumlaaile yapısına göre değişir yani benimkiler rahat ekliyorum ben
00 Yorumla
+1 yılBende etmiyorum kendi adım soyadım üzerine bile kullanmıyorum
00 YorumlaBende takip etmiyorum gerek yok
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum çekirdek aile yeterlidir
- Kişilik & Karakter konusunda 26,8b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar engelleniyor
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılNormal. Engelleyen bile var onları :D
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEn güzeli bende silecem birgün hepsini
00 Yorumla
+1 yılBen de öyleyim hepsi engelli bende hahahhahahahdhd
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok normal çok çok normal
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılSenin kişisel hesabın sonuçta sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılBen de akrabalarımı eklemiyorum zor insanlar
00 YorumlaBen engelliyorum uğraşamam
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılgayet mantıklı bir hareket
00 Yorumla
+1 yılGayet normal engelle ki istek de atmasnlar sana 😄
00 Yorumla
+1 yılÇok normal. Gerek de yok.
00 Yorumla
+1 yılBen de öyle yaptım. :)
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılBen kimseyi eklemedim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaçamak yapıyon
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok insan akrabasıyla bağlantıyı koparmamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılakraba akreptir bir yararlarini gormedim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende de çoğu engelli dedikodu ile uğraşamam
01 Yorumla
+1 yılİnsan akrabalarını nasıl takip etmez yaa
05 Yorumla
Soran+1 yılBen genel olarak insan da sevmiyorum
- +1 yıl
Niye😂😂
Soran+1 yılSevmiyorum
Soran+1 yılBir dağın başında insan girmeyen bir yerde yalnız başıma kalmak istiyorum
- +1 yıl
Özelde. Yaz bir şey soracam
Ekle ne olucak akrabaların sonucta
00 Yorumlapuhahah aşırı normal
00 YorumlaDirek engelle akraba akreptir 😂
00 Yorumla
+1 yılBende babaannemi engelledim boş ver
01 Yorumla- +1 yıl
Senin babaannen Instagrammi kullanıyor
- Kişilik & Karakter konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılAynı ben
00 Yorumla Evet takip etme bende hiç bir akrabımı almıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım