Bize en doğruyu hangisi gösterir?
"Kendi içgüdülerinize güvenin. Hatalarınız başkasının yerine sizin de hatalarınız olabilir." Billy Wilder

Bize en doğruyu hangisi gösterir?
"Kendi içgüdülerinize güvenin. Hatalarınız başkasının yerine sizin de hatalarınız olabilir." Billy Wilder

Denge çok önemli. Her ikisi ile de tek başına körü körüne bir karar vermek hiçbir zaman kazandırmaz. Farklı açılardan bakabilmemiz, olabilecekler ya da olanlar hakkında ne hissettiğimizi anlamamız lazım. Eğer bunu yapabilirsek ne seçmediğimiz için keşkelerimiz, ne yaptığımız için pişmanlık haline gelenler birikir hayatımızda.
Mantığımız her zaman için menfaatlerimizi gözetir. Yani bizim için en doğrusu akılcı ve mantıklı çözümler üretmektir. Duygular yanıltıp hata yaptırmaya meyillidir.
Aşk hayatı söz konusuysa hiçbir zaman mantığımın rehberliğinde ilerlemek mümkün olmadı.. Kalbime söz geçiremedlm.. Kalbim kendi bildiğini haykırdı ve yaptı..
Teşekkür ederim..
Hayırlı sabahlar..
Teşekkür ederim sizede hayırlı sabahlar..
Rica ederim.
Sonuç ne olursa olsun, kalbinin sesini dinlemek.
Teşekkürler 🙏
Sonuç ne olursa olsuna bağlaman iyiydi. Rica ederim.
Güzel bağlarım 😅
Cevap
5Cevap
Ben ikisi ile de heraket ederim her zaman
İkisini harmanlamak lazım. Hem istediğin hem de olması en doğru olanı bir noktada birleştirmeye çalışmak gerek.
Sayın yazar ikisinden bir parça yeteri miktarda olursa şayet hiç problem çıkmayacakta ama genelde ölçü kaçırdıkları için kısır döngü oluşuyor sonra da şikayetler...
Siz hiç şikayetçi olmadınız mı?
Ben hiç aşık olmadım ki
Kalp ve duygular işin içine girdi mi yanılma payı yüksek olabiliyor o yüzden her zaman mantığımı kullanmaya çalışırım ama ne kadar başarılıyım o konuda bilemem :D
Kalbini dinlemiş biri olarak bu yaştan sonra diyeceğim tek şey mantıktır kardeşim. Onun dışına çıkmayın.
Ne sadece kalp, ne sadece mantık. İkisinden de biraz olmalı. Sadece mantık çok ruhsuz, sadece kalp de gerçekçilikten uzak oluyor
Ben mantığımla ilerliyim kalbim herşeye atlamasın bu ara
Maalesef bu zamanda mantık ile ilerlemek daha doğru olur
Kalp bazen duygusal davranır ve mantıklı cevaplar vermez.
Tercih yapması zor ama 2. ye daha yatkinim, kalp sesi uzaktan kulağa güzel geliyor :)))
Aklım ne diyor ise o, onun lafı üzerine kalbime laf söylemek düşmez..
Daha önce bu iki temel hükümdarın içimde savaş vermişliği var, sonuç itibariyle kalbimi yumuşatıp mantıklı ilerledim. Başarısızlıkla sonuçlanmış olsa bile kafam rahat en azından pişman değilim.
İkisini dengede tutsak?
Becerebiliyorsan olsun.
Okey.
Her zaman kalbin sesini dinlemek çünkü sevmediğim insanlar sürdüremem
mantık kullanıyorum artık
Mantık
mantık
mantık
Kalbimin sesini dinlerim
Mantık rehberliğinde ilerlemek
Duruma göre iki duyguya da yer var bende.
Tabi ki mantığımla ilerlerim.
Kalbinin sesini dinleme yeğen
her konu icin farklidir benim icin
En güzeli mantık
Ben mantık diyorum.
Mantık kalp ben.
Kalp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?