Uğruna savaştığınız insanlar, mücadelesini verdiğiniz hayaller ve duruşunuzu korumak için gösterdiğiniz çabalardan vazgeçer misiniz?

Uğruna savaştığınız insanlar, mücadelesini verdiğiniz hayaller ve duruşunuzu korumak için gösterdiğiniz çabalardan vazgeçer misiniz?

Ben kolay kolay hiçbir şeyden vazgeçmem.. Sonuna kadar savaş veririm.. Sonradan keşke dememek için.. Ben üzerime düşeni yapayım da gerisi nasip kısmet.. En ufak zorlukta başım sıkıştığında kaçıp gitmem.. Ama vazgeçmem gerekiyorsa da gururumu ayaklar altına almam..
Eğer hak eden biri ise gurur da hiçe sayılır. Hak eden değilse tek bir çaba bile nafiledir. Bu adımı bize attıracak olan karşı şahsın, daha önce emek verip vermediği ile ilgilidir desem daha doğru olur..
Kesinlikle.. Hayatımdaki insanları iyi analiz ederim bu yüzden hakeden insanlar oluyor.. Her emeğin bir karşılığı vardır..
O emekler karşılıksız kalmamalı bir yere kadar. Sonu gelmeyen bu girişimlere de karşı olunmak gerekli. Bir yere kadar denersin denersin. Baktın olmuyor, artık oldurmaktaya da güç yetmez. Sabrının gücü de bir yere kadar..
Tabiki ama öncelikle pişman olmamak için gerekli olanı yapmak gerek.. Sevgi kolay bulunan bir şey değil.. Vazgeçmek de kolay olmamalı..
Bir insan için en zor şeylerden biri doğrularından vazgeçmektir. Hayatın boyunca doğru olduğuna inandığın gerçeklerin aslında yanlış olduğu ihtimali dahi acı verir insana, bahçesine ektiği çiçeğe alerjisi olduğunu öğrenmek gibi. Çoğu bu yanlışı kabul etmek istemez ve doğru kabul edip yoluna devam eder, hiç tanımadığın yeni bir sözlüğü ezberlemek zordur ve bu korku verir. Hiç başlamamış değil, aksine büyük bir yıkımın enkazında kalmayı göze almaktır yeniden demek, bahçene yeni bir tohum ekip; her şeyin güzel olmasını umut etmektir.
Tam da bugün vereceğim karar üzerine bir soru olmuş.
Günaydın
Öncelikle insan mutsuz olduğu bir yerde durmamalı diye düşünüyorum çünkü hayat kısa ve zaman boş şeyler için geçirilecek kavram değil.
Mesela ben 1 ayda kendimi her gün zorla ite ite gittiğim işten bugün ayrılma kararı aldım.
Bana artısı tek evime yakın olması idi, diğer türlü her şey sacmalik ve kullanılmaktı.
Hayırlısı olsun, Rabbim daha iyi kapı açar bilirim.
Günaydın.
İnsan mutsuz olduğu bir yerde ise verimli de olamıyor. Her şeyin bir hayırlısı olduğunu mutlaka bilmeliyiz. Sadece tek kapı o yoktu, daha iyi kapılar mutlaka vardır. Bence doğru seçim.
Cevap
6Cevap
Zamanı geldiğinde bırakmayı bilmeli, vazgeçmek özgürleşmektir. Vazgeçmek yeni başlangıçlara kapı açmaktır...
Ben vaz geçmem sonuna kadar giderim her zaman için
Artık miyadı dolduysa ya da o ilişki veya kişi zirvede bırakma noktasına geldiyse güzelliklere başlangıçtır. Yenilgi olsa bile en güzel yenilgidir. Yani yenilginin olumsuz tanımı olsada kişinin şayet iyiliğineyse olumlu bir tanıma dönüşür yenilgi. Fakat her şey güzelken vazgeçmek asıl mağlubiyettir.
Hayallerimden & hedeflerimden vazgeçmem, vazgeçmedim ki şu an bulundugum konumdayim ama insanlardan geçiliyor maalesef bazen isteyerek bazen istemeyerek bazen onlar kayıp gidiyor ve sen tutamiyorsun :) yıllardır tanıdığım görüştüğüm bir arkadasim instadan beni çıkarmış belki kirginligindan belki onu arkadaş çerçevesinden cikarmadigim için ama yapicak hicbirsey yok, senden gecenden sende vazgecebilmelisin 🥹🤷
Bazen biri senden vazgeçmeden, sen ondan önce hızlı davranıp vazgeçmen gerekiyor. Sadece onlar vazgeçmiş olmasınlar.
Sen yanılmışsın, yanılmış olmasan o arkadaş olarak kalmaya devam ederdi. İnsanların duyguları olabilir, ancak en azından arkadaş noktasında bunu kullanmayı bilmeli.
Muhakkak işe yarayacaktır artık:)
Aslında belirtiyorum ama ya karşı tarafın işine gelmiyor ya da o ilişkiyi kuramıyor.. üni de shakespeare okuyordum. Bir şiirinde sevdigiyle yaşadığı ilişkiyi altına benzetmisti altın kirilmaz onu döverek şekil verirsin bizim iliskimizide döven zaman, zamanla ilişki form değiştiriyor diye açıklamıştı zaten o betimlemeleriyle ünlüdür o zamanın en değerli taşına benzetmisti sevgilisiyle ilişkisini.. işte herkes bunu yapamiyor ama shake işi biliyormuş :)
Onlardan ilham alarak betimlemeyi doğru orantılı hayatına uygulayanlar var. Birde hayattan kendi çıkarımlarını yerinde kullananlar var.
Sevgi ve saygının büyük bir iyileştirici gücünün olduğu unutulduğu zaman ise sadece yargılar devreye giriyor. Zaten bir defa oraya girildiği zaman, takipten de atar, kalpten de, patron olsa işten de kovar.:)
Subjective bakış açısı duygusal bakış açısıdır ve çoğu zaman doğru değildir bence fevri yaklaşım goruorum biraz daha öngörülü empati dolu ve büyük bir fotoda bakabilir hayata insan.. herkes anlık düşünüyor halbuki o kişi de nisandan döndü biz arkadaşlar yanindaydk hani o zaman neydi :)) ya herneyse genel düşünmeli insan kisisellerden korkarım :)) bak sende genel Cvp veremedin diğer soruya 😅
O soru kişisel iş sorusu. Ona cevap vermeyeceğimi söylemiştim. Genel değil:)
Madem fact demek oluyor ki benden korkman gerekiyor:)
Kişisellerden korkan sensin, bende kişiselim. 🙂
Neden vazgeçtiğim önemli bunu adlandırabilmem için ama yenilgi demeyeceğime eminim. Bir şeyi istediğimde gerçekten emek veren, hemen her açıdan mücadele etmekten çekinmeyen biriyim. Eğer vazgeçtiysem ardımda keşke bırakmadan olmayacağını anlamış ve bambaşka bir başlangıca geçmişimdir. Gerektiğinde vazgeçmemek kendinden vazgeçmeye dönüşür bir noktada, hiçbir kazancın bu kaybıma değmeyeceğini bilirim.
Kendimden ödün verip, savaştığım, ama keşke yapmasaydım dediğim çok olmuştır. Mücadeleden vazgeçtim artık. Yanımda mı olmak istiyor, buyursun. İstemiyor mu, defolsun. Çok netim ve zaman kaybına tahammülüm yok artık.
Uğruna savaştığım hiçbir insan evladı olmadı çünkü biliyorum ki değmez ama hayallerim ve hedeflerim için çok mucadale ettim çok çabaladım hala bir çaba icindeyim ama her şey için çok pişmanım hiçbir şeye değmez akışına bırakmak en iyisi
Uzun zamandır vazgeçmediğim şeyden bir gece ansızın vazgeçebilirim. Ne kadar çabalamış olursam olayım, bir bam telim, sabrım var. Eğer değecek olsa o kadar uğraştırmazdı zaten... Yeni bir başlangıçtır vazgeçmek. Yeni fırsatlar için yer açmaktır.
kazanmaktır... vazgeçme sınırına gelmek benim için en azından artık çabalamanın anlamsız olduğunu görmem demektir. bu noktada bırakıyorsam kazanırım hep kazandım
Mücadele ederim uğraşırım fakat direncli değilim stres gerginlik sağlığımı bozuyor illa başka bir yerden çıkıyor, ister istemez pes ediyorum😔
Vazgeçmek yenilgi değildir tek taraf olarak her şeyi yapmışsındır olmamıştır çok yorulmussundur o yüzden geri çekilir insan
Bence yeni bir başlangıç ve kendine bir şans vermek çünkü vazgeçmek aslında gerçekten çok büyük bir cesaret isteyen bir olay.
Bu vazgeçiş olumsuz sonuçlu olsa dahi bir başlangıçtır bana göre. Vazgeçmek sebepsiz olamaz vardır altında bir niyet.
Bizi çok yıpratan şeylerden vazgeçmek bir yenilgi değil, yeni bir başlangıçtır. Daha sağlıklı bir insan olmamız adına atılan uygun bir adımdır.
Kolay kolay vazgeçmem, vazgeçtiğimde de yeni bir başlangıçtır benim için
Üzerinden aşamadığın dağın yanından geçmeye çalışmak bazen işleri daha da kolaylaştırır.
Eikisi de olabilir ama basarisizligin sya d apismanligin isaretidir
Vazgeçmek üstün bi başarıdır onu uapabileni gönülden tebrik etmek gerekir
Selamün aleyküm. Olabilir. İlgilenmiyorum. Saygı duyuyorum
Kendime olan saygımı da kaybetmemek için vazgeçerim evet.
Konuya göre değişir. Bazen yenilgi, bazen yeni bir başlangıç..
Bana her zaman yenilgi gibi geldi kolay peş eden birisiyim acı çekerim ama bazen umursamam yanı bir süre sonra insan yenilgiden korkmazlar bence
Yepyeni bir başlangıç.
Bazen vazgeçmek zorunda bırakıyorlar..
Kimsenin bizi yolumuzdan etmesine müsaade etmeyelim. Bizi yolumuzdan etmek isteyen, kendine tünel kazma uyanıklığı yapıyordur.
Vazgeçmek ile yeni başlangıç arasında nasıl bir bağ var acaba
Vazgeçmek yepyeni bir başlangıçtır. Geleceğe güzel bir adımdır.
Vazgeçmek yazmaz kitabımda benim.
Hükmen mağlubiyet değil midir?
Duruma göre bazen yeni başlangıç oluyor
Yeni bir başlangıç
Vazgeçmek bir duruştur sağlam bir karardır
Yeni bir başlangıçtır
bazen zaferdir ne yenilgisi
Başlangıç
yeni başlangıçlardır
Yenilgi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?