Yakında kafayı yiyeceğim ya da abartıyor muyum?

Arka plan bilgisi: Eşim pazar günleri tartışmayı çok seviyor. Aylardır neredeyse her hafta sonunun %80'ini gereksiz bir tartışma ile mahvediyor.
Bugün pazar. Kanepemde rahatça oturup günü keyifle geçirmek istiyorum.
Ancak eşim yürüyüşe çıkmak istedi, ona baldırımdaki kas çekmesi nedeniyle yürüyemeyeceğimi söyledim. Beni ciddiye almayıp yana baktı ve gözlerini hafifçe devirdi. Sonra çiçekleri saksı değiştirmek istediğini ve benim de balkona çıkmamı söyledi. Canım istemediğini söyledim ama ısrar etti. Bu yüzden dışarı çıktım. Yaklaşık 5 dakika oturdum ve canım istemedi. İçeri geri girdim ve arkadaşlarımla bir el online oynamak istedim. Ama pencereden saksıları tekrar içeri taşımak istediğini görebildim, bu yüzden oyunu kısa bir süreliğine durdurdum ve ona yardım ettim. Yardım ettikten sonra tekrar oynamak için geri oturdum. Sonra bu mesaj geldi:

"Bana oyun oynadığını bile haber vermediğin için teşekkür ederim. Gerçekten bana karşı bu kadar mı saygın yok?"

Ben de cevap verdim:
"Bu kompleksler neyin nesi yine? Hangi saygısızlık? Evdeyim ve sen gözlerinle görüyorsun ki oyun oynuyorum. Kendi evimde bir pazar günü rahatça oyun oynayamaz mıyım?"

Şimdi olay büyüdü ve her şeyi çarpıtıyor, sanki ben en büyük pislikmişim gibi.

Bu tür bir davranış gerçekten normal mi? Yoksa o mu abartıyor?

Yakında kafayı yiyeceğim ya da abartıyor muyum?