Evleneceğiniz kadının nasıl olmasını istersiniz saf olsun sözünüzden çıkmasın mı yoksa kendi fikirleri de olsun gözü açık mı olsun? kadının üzerinde hakimiyet kurmak sizin için neden bu kadar önemli? Kolay hakimiyet kurabileceğiniz kadın öncelikli tercihiniz mi olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılbence güzel bi soru sormuşsun, erkek olsaydım iyi kalpli ve açık gözlü bi kadın tercih ederdim. bununla birlikte ruhen erkekleşmemiş ve kadın kalmış olsun isterdim
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Düşüncelerinde art niyet olmayan, ağır başlı, kendini her daim savunabilen, güçlü ve zeki olmalı. Kadın dediğin dik durur, göğsünü gere gere. O duruşu tepeden tırnağa zarafet ile ben ne istediğimi biliyorum der.
312 Yorumla
Soran1 yılBunu bir kadın olarak mı yazdınız
Soran1 yılKusura bakmayın bir kadını çok iyi tarif etmişsiniz ondan şaşırdım. O yazdığınız gibi olduğum için istenmedim ne ironik birinin örnek diye tarif ettiğini diğeri görmezden geliyor.
- 1 yıl
Estağfurullah, kadın benim nezdimde benim nazarımda değerli bir varlıktır. Siz kendinizden asla ödün vermeyin, zaten ortalıkta düzgün kadın ve erkek kalmamasının sebepleri ve cinsiyetlerin yer değiştirmesi hep bu kendini bilmez insanlardan oldu. Kim ne derse desin; “Kadın değerlidir”
Soran1 yılKadın da değerlidir erkek de değerlidir özde cinsiyetten bağımsız insan değerlidir. Allah değer bilene denk getirsin. Ödün vermedim başkasına gitti ama kadın olarak kendimi suçluyorum yani çok mu aykırıyım acaba kadınlar daha mı uysal yani eğer bir sivriliğim varsa törpülemek isterim ama gördüğüm kadarıyla sorun bende değil sanırım.
- 1 yıl
Düşüncelerinizde asla haksız değilsiniz ben bir yanlışınız olduğunu sanmıyorum. Ancak kendinizi de suçlamayın. İnsan elbetteki bazı şeyleri törpülemeli ancak bu durum karakterinizden ve kişiliğinizden ödün verme noktasına kadar gelmemeli. Herkesin kendine özgü bir karakteri vardır onu değiştirirseniz kendinize zarar vermiş olursunuz. Eğer onun söylediği gibi biri olmuş olsaydınız da başka bir şeyi bahane edip gidecekti.
Soran1 yılHaklısınız öyle, kısacası beni istememiş anlıyorum ama bu kadar manipülasyon bu kadar sürünceme neden sorduladığım şeylere bakıyorum hayret ediyorum ne hale gelmişim. Tecrübesiz olduğum için kapıldım böyle böyle büyüyoruz :)
- 1 yıl
İnsanlar birbirlerinin hayatına tesadüfen girmez. Tesadüfen dahi girmiş olsa mutlaka bir tecrübe bırakır ama acı ama tatlı bir sonraki ilişkimize de o tecrübelerle başlarız. Ancak her tecrübe edindiğimiz konuda da örn; bir önceki ilişkinizde çok yıpranmış dahi olsak hayatımıza yeni alacağımız insandan bunun acısını, hırsını çıkartmadan, yenilikle, art niyet aramadan, güzel bir ilişkiye başlayabilmeliyiz ki yeni ilişkimiz daha güzel olsun.
Soran1 yılTabi ki yaptığım bu sorgulamalar bu yüzden o evlendi benim de hayatıma birileri girebilir bu kafa dağınıklığıyla birini hayatıma almak istemem herkes güzel bir ilişkiyi hakediyor bu noktada elimden geleni yaparım
- 1 yıl
Ne yalan söyleyeyim karakterin, duruşun, düşüncelerin ve olgunluğun öylesine hoş ki; sevip, sevildiğin, gönlüne huzur ve mutluluğu veren, bir çocuğun ilk defa salıncağa bindiğinde ki sevinç gibi yüreğin her daim sevinç ve mutluluklarla dolu olsun… Bu denli düşünen kadına ve erkeğe pek rastlanmıyor.
Soran1 yılNe güzel şeyler yazmışsınız öyle aynısını ben de sizin için düşündüm böyle bir erkeğe de pek rastlanmıyor her şey gönlünüzce olsun
Zeki olsun, saf olmasın. Tahammül edemem.
113 Yorumla
Soran1 yılşaşkınım burada çoğunuz daha ne istediğini bilen kadın istediğini söylüyor ama günlük hayatta benim gördüğüm tam tersi
Soran1 yılAynen o ne öyle :) bu erkekler kendi küçük dünyalarında hiç konfor alanlarından çıkmak istemedikleri için kadını kendi emirlerine amade etmek istiyorlar. Ben her şeyi hallederim o evde otursun hizmetimi görsün çocuk büyütsün başka bir şey yapmasın istiyorlar. Ama o da ayrı bir insan onun da kendi yaşam hikayesini yazması gerekiyor bir şeyleri başarması istemesi kazanması kaybetmesi vs evlilik bir tahakküm yuvası değil birbirine yarenlik yuvası olmalı ama nerde bu düşüncede insanlar
- 1 yıl
Ona karışılamaz. Yani eş ister çalışmak ister, ister evde oturmak ister. Ama ben çalışmasından ve kendini geliştirmesinden yana olurdum. İnsanlar evlenince bireyselliğin ortadan kalktığını düşünebiliyor. İlişkilerde "ben" değil "biz" olur ama bu özel alanların olmayacağı anlamına gelmez. Özel alanların ortadan kalkması ilişkiyi asimilasyona sürükler. maalesef bazı insanlar eşinin başarısından gurur duymak yerine onu kıskanıp kısıtlamaya gidiyor.
Soran1 yılevet böyle insanlar mevcut ne diyelim umarım bizim karşımıza çıkmazlar
Soran1 yılKfkfkf off nasıl da buldunuz öyle birini
Soran1 yılBence böylesi daha iyi çünkü direkt bundan olmaz yanlış kişi diyip yoluna bakıyorsun ama doğruya yakın olan yanlışlar işte insanı benim durumuma düşürüyor minik bir bataklık :)
- 1 yıl
Onlar da deneyim, yanlışları gördükçe ayırt edilebilirlilik oluyor. Doğru insanı bulmanın yolu insan tanımaktan geçer diye düşünüyorum. Durumunu bilmiyorum -ki özelindir- ama insanın vicdanı rahatsa gerisi önemli değil. Yani demek istediğim kıymeti bilinmeyen taraf acı çekmemeli, gidecek zaten gidecektir ya da bırakan taraf kararına sadık kalmalıdır.
Soran1 yılevet bizi biz yapan şeyler bunlar hepsi kıymetli olay çok taze o yüzden böyleyim sular durulunca umarım ben de bu manteliteye ulaşırım, teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
19Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u 1 yılBen aşık olduğum kadını severim
00 Yorumla
1 yılAklı başında olsun aklı şeytanlığa çalışmasın zaten aklı başında olgun ise doğru kararlı veririz ve kendimizi tehlikeden uzaktutarız diye düşünüyorum
162 Yorumla
Soran1 yılNe güzel umarım tercihniz de bu yönde olur ve hayatınızdaki kadını bir kalıba sokmaya çalışmazsınız
- 1 yıl
Kalıba sokmam kimseyi çünkü kendi hayat tarzımda yani aynı benim gibi yaşayan birisi ile olamayı tercih ederim diğer türlü zıtlıklar sorun oluşturur seviyoruz diye ilerde düzelir diye göz ardı edilenler büyük sorunlara yol açar
Soran1 yılesasen zıtlık yok yaşam tarzları benzer tek sorun erkek baskın olmak istiyor ancak kadın bastırabileceği türden değil erkek daha üst konumda olmak istiyor ama kadından genel olarak üst bir yerde değil
- 1 yıl
Üst konum derken ya da baskın olmaya erkek neden çalışıyor anlamadım
Soran1 yılŞöyle ilişkide kendisi üstün konumda kalmak istiyor kadın ona tabii olsun tarzı siz erkeksiniz daha iyi bilirsiniz bana en başından beri garip geliyor zaten
- 1 yıl
Erkek kadına göre baskın olur zaten bunu olması gerektiği gibi anlayın çarpıtmadsn erkek ve kadın evlilikte olması gerekn gibi olur eğer o sizle ya da siz onla aynı düşünmüyor iseniz yanlış ilişki ne diyim hayırlısı olsun bunu kimseye zorla sevdirmezsin kişi isteği ile yapar erkeğin kendiliğinden ağırlığı vardır eğer kadın aksi düşüncede ise ben konuşmazdım ki zaten yapısal olarakta ağır biriyim
Soran1 yılSiz neden tüm erkekleri kendiniz gibi düşünüyorsunuz bazı erkeklerin hiç ağırlığı yok ciddi söylüyorum yok alabildiğine hafifler, sağlayıcı olmayı para güç elde etmeyi ağırlık sayıyorlar ama bana göre erkeğin ağırlığı çözüm buluculukta tutarlılıkta dürüstlükte samimiyette sorun gidericilikte değerli hissettirmede öz olarak karakterde. Bana göre terazide ağırlık edecekler bunlar. Maalesef ki çoğunda bu yok. Haklısınız iki uyumsuz insan vardı ortada ama bir türlü kabullenemedim dediğiniz gibi hayırlısı olsun
- 1 yıl
Anladım işte Siz kendinize göre hafif birisini seçmişsiniz o zaman Normalde dediğiniz özelliklere sahip olması gerekiyor erkeğin kadın değerlidir ve hakları vardır erkek de bunu muhafaza eder kadın da erkeğinin sözünü dinler Aslında basit bir döngü ahlaklı karakter dürüstlük olunca olur
Soran1 yılöyle karakter her şeyden önce geliyor, teşekkür ederim güzel fikirlerini için
- 1 yıl
Rica ederim kendine uygun birisini bulursun umarım tercihler önemli
Soran1 yılyani hiç bulamayacakmışım gibi geliyor günümüzde artık benim önem verdiğim şeylere insanlar önem vermez olmuşlar gibi ama umarım bulurum siz de bulamadıysanız umarım siz de bulursunuz
- 1 yıl
Acaba önem verdiğiniz şeyler içinde İslamiyette var mı
- 1 yıl
Teşekkür ederim umarım istediğim zaman bulurum doğru kişiyi
Soran1 yılTabi ki birinci sırada esasen o kişinin İslami yönünü beğenmedim yani bana göre inancın her alana yayılması gerekiyor her kararı inancımıza uygun olarak almamız düşünerek hareket etmemiz gerekiyor maalesef günümüzde herkes dinin sadece işine gelen kısmını alıyor bu bana ters
- 1 yıl
Şu an tabrik ederim Allah hidayete erdirsin sizi benim dilimde konuşan birisi çıktı kusura bakmayın biraz şaşırdım da böyle diyince ben sizi feminist zannettim sui zan yaptım hakkını helal et
- 1 yıl
Ayrıca bende senin gibi düşünüyorum ama genelde ben biraz ağır geliyorum tabi ki benim gibileri var ben mükemmel değilim nefsimi temiz çıkartmaktan Allaha sığınırım
Soran1 yılYok estağfurullah böyle düşünmeniz normal yani açıkcası benim gibi düşünen kişiler bu tarz yerlerde pek takılmaz ama ben çıkıntıyım biraz tecrübe dinlemeyi çok seviyorum her insandan öğrenebileceğimiz bir şey olduğunu düşünüyorum
- 1 yıl
Evet doğru bende bazen buraya gelip hem can sıkıntısı hemde belki arada doğru şeyleri yazarak belki faydam olur diyorum belki haddime değil ama işte karınca kararı
- 1 yıl
Yoksa benim gibilerde burada olmaz zaten yeni açtım eskiden vardı silmiştim
- 1 yıl
Tevhid üzere misiniz acaba
Soran1 yılFeminist düşüncem yok asla ama etrafımızdaki kadınların geneline hakim olan görüşe sahip değilim bu noktada dayanağım da şu ayeti kerime ‘O gün öyle bir gündür ki, hiçbir kimse hiçbir kimseye yardım edemez, herkes kendi derdine düşer. O gün hakimiyet emir ve komuta yalnızca Allah'a aittir.‘ İnfital 19 şimdi düşünüyorum bu dünyaya yalnız geldik yalnız gideceğiz ve Rabbimizin huzuruna tek başımıza çıkacağız ilerde eşim olacak kişi benim yerime hesap vermeyecek ben de onun yerine herkesin imtihanı kendine bu noktada eşler hem bu dünya hem de ahiret saadetleri için çalışmalılar birbirlerine yarenlik etmeliler ama iki kişinin de ayrı bir birey olduğunu unutmamalılar ben helal dairede yapabileceğim her şeyi yapmak deneyebildiğimi denemek istiyorum bu noktada karşıma birinin çıkıp beni kısıtlamalara boğmasını kabul edebileceğimi sanmıyorum yani dindar kesim için fazla özgürlükçü kalıyorum sanırım
- 1 yıl
Dediğin doğru biz Allahın rızası için sever evleniriz eşim benim takvamı
artırması lazım aynı şekilde bende onun telkin edip açıklarda uyarı yapılmalı ayet veya hadis ile ne güzel olur dimi..
Ve şöyle
Aslında haram olan bir şey yoksa yapmaya mani olan bir şey de yok demektir edepli ve uygunsa yapılır. Haram olanlar belli lakin şu mu bilirim İslam ahlakını iyi aşılamak lazım insanın kendisine bazen dünyalık şeylere meyil ediyoruz ama insanız tabi ki olacak yeterki uygun olsun vakit ve yer
Soran1 yılEy insanlar! Allah’ın verdiği söz gerçektir. Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın, o aldatma ustası da Allah hakkında sizi kandırmasın. Fatır|5 kesinlikle öyle haklısınız burada ortalama bir insanın ömrü ne kadarsa atıyorum 70-80 bilemedin maksimum 100 (tabi ki Rabbimiz bilir) yıl ancak bunun karşısında ebedi bir azap veya ebedi bir güzellik mevcut Allah muhafaza dünyalıklara dalınması halinde insanın hem bu dünyası hem de ahiret hayatı ziyan olur. Eşler bu noktada birbirlerine telkinde bulunmalılar aksi halde o birlikteliğin dünyalık bir tatminden başka hiçbir amacı olamaz. Nefis taşıyoruz birimiz hataya meyledebiliriz diğeri o noktada destek olabilmeli dediğiniz gibi bir anlık gafletle unutulan şeyleri hatırlatabilmeli. Tabi bunun için de donanım lazım. Rabbim ilmi dileyene zengiliği dilediğini verir diye bir söz vardı. Kendi yolunda kullanabileceğimiz ilimler nasip etsin bizlere.
- 1 yıl
Amin inşaallah ve dünyada eş olanlar öbür tarafta da eş oluyorlar ve dünyada ki bir kadın öldüğü zaman mümin olarak ölürse öbür taraftaki hurilerden daha güzel oluyor Allah bunun sözünü vermiş O yüzden bu dünyadaki imanın ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz Ben yanlış anlamasını size bir şey soracağım ama yani acaba istek atsanız ya da gizlilikten çıksanız ayıp olur mu
- 1 yıl
Xpr 1 galiba seninde
- 1 yıl
Teşekkürler şu an yazamıyorum xp yetmiyor
- 1 yıl
Istek atan siz miydiniz acaba
Soran1 yıl👍🏻
- 1 yıl
Tamam inşaallah Ben buradan devam etmeyelim diye Hani Acaba dedim uygunsa kutuya yazarım demiştim ama sizin de xp düşükmüş
Soran1 yılSorun değil tanıştığıma memnun oldum hayırlı günler
- 1 yıl
Hayırlı günler
- 1 yıl
Bende tanıştığıma memnun oldum
- 1 yıl
Sadece tevhidi biliyor musunuz merek ettim
Soran1 yılYani anlamadım tabi ki tevhid inancına sahibim buna sahip olmayan kişi müslüman olamaz ki
- 1 yıl
Evet öyle doğru sadece merak ettim Eser ehli misin acaba diye MaşaAllah Allaha hamdolsun
Soran1 yılYani sahih hadislerin inkarcısı değilim bunu mu sordunuz
- 1 yıl
Bunun gibi yani sahih hadisler ile gitmek selefi takip etmek gibi
Soran1 yılBiz ailecek hiçbir cemaate mensup değiliz pek de sıcak bakmıyoruz kendimiz inancımızı yaşamaya çalışıyoruz araştırıyoruz öğreniyoruz ehli sünnet çizgisinde imanı tehlikeye atmamaya çalışıyoruz bu şekilde sade
- 1 yıl
Evet doğru bende öyleyim doğru olan bu zaten
- 1 yıl
Bu mu inşaallah daha başka zaman müsait olursanız konuşmak isterim şimdi uyumam lazım geceden ayaktayım işteydim eğer dilerseniz telegram ya da Instagram verebilirim sakıncası yoksa tabi çünkü anlaşılan görüşler aynı gibi duruyor sadece fikir paylaşmak ve bilgi edinmek için
- 1 yıl
Tağutun ne olduğunu biliyor musunuz peki siz
Soran1 yılEvet biliyorum islami bilgiler sorgulama testi gibi oldu :)
- 1 yıl
Kusura bakmayın ben sadece merak ettim Türkiye toplumu gibisiniz diye de detişsiniz sanırım :)
Soran1 yılTürkiye toplumu diye bir şey hiç yazmadım ama karıştırmış olabilir misiniz
- 1 yıl
Yazmadınız zaten ben öyle sordum ya normalde ben daha bildiklerimi anlatarak konuşurumda böyle soru cevap şekli oldu garip oldu böylede sadece buraya yazsam ayeti falan birisi gelip boş bir yorum yapar mı diyorum buna vesile olmakta istemiyorum
Soran1 yılBiz kendimizi bildikten sonra boş yorum yazılmasının pek önemi yok ama bu konuşma biraz kişisele döndü bu yüzden böyle herkese açık konuşulması doğru değil ne diyelim burada kesilecek sanırım sohbet ama İslami fikri benimsemiş insanları görmek beni mutlu ediyor Allah sayılarınızı artırsın
- 1 yıl
Zaten öncelikle dinimizde tağutu Red vardır tağutu Red etmeden kişi iman etmiş olmaz.
La ilahe illallahın hükmünü yerine getirmiş olmaz çünkü tağut yeryüzünde kendini ilah ilan etmiş şeytanlaşmış şeytana hizmet eden kimlerdir.
Onlar Allahın yolundan kendi yoluna çağırır ayette geçtiği gibi
“Allah, iman edenlerin dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlıklara götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.” [2]
2/Bakara, 257
“Andolsun ki, Biz her kavme; 'Allah'a ibâdet edin, tâğuttan (tâğuta kulluktan) kaçının' diye bir peygamber gönderdik.” [7]16/Nahl, 36 - 1 yıl
Aynen öyle işte bende o yüzden buradan yazmakta istemedim ama özelden de yazamıyoruz öyle oldu en iyisi xp falan artınca belki konuşmak isterseniz devam ederiz inşallah amin rabbim Hakkı yaşayanların sayısını arttırsın
- 1 yıl
Çok enteresan gerçekten bu sitede kaliteli muhabbet görmeyeli uzun zaman olmuştu.
- 1 yıl
Teşekkür ederim başarı Allahtan Hakkı söyledik
- 1 yıl
Adam akıllı konuşan nadir görüyorum da malum şu an ahlaki yozlaşma had safhada olduğu için. Soru sahibine de katılıyorum bu arada güzel konuşmuş
- 1 yıl
Şu an İslam'ı yaşayanların bile çoğu kültürel yaşıyor. Yaşadığı kültürü din zannediyor vs. Özgürlük konusunda da katılıyorum. Dini bir kısıtlama yoksa şahsen kültürel kısıtlamaları pek umursamıyorum ben de. Ama dindar kesimin çoğu olaya kültürel baktığı için ekstra gereksiz kısıtlamalar koyuyorlar. O tiplerle ben de anlaşamıyorum
- 1 yıl
Din atadan gelmez dini peygamber efendimizin sallahu aleyhi ve sellem den alıp uyguladığını uygulayıp yani taklid ve itiba yolu ile onu taklid yapılması lazım halefi değil zamana uyarlanmış olanı taklid etmek sünnetten çıkmaya sebep oluyor farkında değiller ALLAHIN ayetinde dediği gibi ya da ataları bir şey bilmiyorsa
- 1 yıl
Doğru düzgün okuyup araştıran yok ki. Biri soru sorsa öylece bakıyorlar. Neden inanıyorsun diye sorsak ona bile cevabı yok çoğunun. Yaşantıları aileden gördüklerini uygulamadan ibaret. Düşünmeyen, sorgulamayan, neye inandığından bile haberi olmayan bir toplumdayız maalesef
- 1 yıl
Öyle maalesef sadece Allahın dinledikleri müstesna Müslümanın deyip geçiyor üzücü
- 1 yıl
Evet maalesef
Soran1 yıl@Nightwalk35 çok teşekkürler kaliteden anlayan birilerine rastlamak ne hoş, bu arada kültürle ilgili söylediğiniz şey o kadar doğru ki kültürel aktarımla gelen şeyler arasında doğrular da var yanlışlar da yanlış olanlar baştan sıkıntılı zaten doğru olanların da neye göre doğru olduklarını bilmeden yapıyorlar bu yüzden yaşantımıza sirayet etmiyor mantığı anlaşılsa benzer durumlara da uyarlayabileceğiz ama önümüze konanı sorgulamadan kabul etmemiz bizi engelliyor
- 1 yıl
Evet aynen öyle
- 1 yıl
Aslında neyin doğru ve yanlış olduğunu konuşabileceğimiz bir yol olsa iyi bir şey ortaya çıkardı diye düşünüyorum ülkemizde ve hatta dünyada salgılanan yanlış din ve ülkemizdeki yanlış bilinen örf ve adetleri dinle bağlayıp çorba edilmesi ile ilgili üzerimizde deki etkileri hakkında
- 1 yıl
Yani Allah akıl vermiş. Biz nasıl görüyorsak diğer insanlar da bunları kendileri görüp fark edebilirler ama sürü psikolojisi işte. Kafalarını boyunlarının üstünde saksı diye taşıyanlara ne anlatırsan anlat değişen pek bişey olmaz bence.
- 1 yıl
Doğru öyle olabilir hidayet Allahtan ben bizim kendi gördüklerimiz için demiştim
- 1 yıl
Anladım.
1 yılDespotizme karşıyım
Demokrat çağdaş solcu bir ailenin
Atatürkçü ferdiyim
O insan onunda hisleri düşünceleri var
Öyle şey olur mu12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler sagolun onure ettiniz güzel bir gün geçirmeni diliyor saygılar sunuyorum
Soran1 yılEsasen bunun dünya görüşüyle alakası olduğunu düşünmüyorum bence bu kişinin kendi iç dünyasıyla alakalı evet birtakım fikirler ailelerimiz tarafından bizlere doğuştan paket halinde yükleniyor ama yaşamımızla görgümüzle bunu değiştirmek bizim elimizde. Son cümlenize aynen katılıyorum o da insan onun da hisleri ve düşünceleri var bunu kabul edip yola çıkabilmek önemli
1 yılSaf kadınla ömürnü geçer ve ben saf kadınla gezmeye utanırım.
Bwnim eşim uyanık, görgülü vede sadık olmalı10 YorumlaÖncelikli tercihim güçlü kadın olur. Hakimiyet kurmak isteyen erkeğin ezik olduğunu düşünürüm.
11 Yorumla
Soran1 yılO tarz erkeklerde ciddi bir özgüven sorunu olduğunu düşünüyorum ben de
Kendi fikirleride olsun tabiki
14 Yorumla
Soran1 yılNe güzel umarım tercihniz de bu yönde olur ve hayatınızdaki kadını bir kalıba sokmaya çalışmazsınız
Soran1 yılher şey gönlünüzce olsun
- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılGözü açık olsun tabiki arada bir tartışalım
14 Yorumla
Soran1 yıliş ciddiyete gelince tercihiniz o olmuyor bence daha saf olan daha makul oluyor
- 1 yıl
Hiçte bile saf olanla hayat sürmez kendine özgü fikri olmalı insanın
Soran1 yılböyle düşünüyorsanız ne mutlu
- 1 yıl
Kesinlikle doğrusu bu bana göre
Kendi fikirleri de olsun gözü açık olsun
Ama saygısızlık yapmasın. Kimse kimseye üstünlük kurmaya çalışmasın. Ne gereği var. her şey beraberce yapılabilir.02 Yorumla
Soran1 yılsaygısızlığı kastetmedim zaten sadece kadının erkeğe denk ve hatta karakter olarak daha üst bir noktada olduğu durumda erkek ben bunu dediğime getiremem diye düşünüp soğuyor yani ilişkide hep bir adım önde olma çabası var erkeklerde
Gizli Üye(30-35)1 yılAçıkgözlü açgözlü değil
12 Yorumla
Soran1 yılİlkini kastettim ben de
Cevap sahibi1 yılBencede katılıyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılKalbi güzel olan kadın
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 460 cevap paylaştı. Dışarıya karşı saf olmamalı.
10 Yorumlaİkisinin karışımı olsun.
10 YorumlaGözü açık olsun
12 Yorumla
1 yılKendi fikrini söylesin tabi
04 Yorumla
Soran1 yılGenel olarak erkeğin fikirlerindense kadının fikirleri daha mantıklıysa erkek kendini pasif hissediyor işte
- 1 yıl
Erkek düz mantık düşünür genelde , ama kadınlar ince detayını düşünür. Dolayısıyla daha mantıklı olması normaldir.
Bunda pasif kalma ya da hissedecek bir durum yok
Soran1 yılSiz bazı şeyleri oturtmuşsunuz çok güzel ama hemcinslerinizin çoğunda kompleks ve özgüven problemi var bence ondan bu sorunlar ortaya çıkıyor
- 1 yıl
Evet özgüven problemi erkeklerde fazlasıyla var.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİtaat etmesi önemli
05 Yorumla
Soran1 yılİki yetişkin birey biri birine neden itaat etmeli anlayamıyorum ilişkiden doğan sorumlulukları herkes yerine getirmeli ama nerde ne yapması gerektiğini bilen haddini yerini bilen bir kadını illa da itaat ettirmek istemek garip
- 1 yıl
İlişkilerin dinamiği öyle yürümüyor. erkek plan yapıyorsa, sorumluluğun altına giriyorsa, koruyorsa itaat bekler. sevdiği kadın için en iyisini ister.
Soran1 yılsizce sevmek bu mu? Sadece erkek girmiyor ki kadının da altına girdiği tonla sorumluluk var en başta da çocuk. Arada saygı sevgi varsa taraflar birbirini düşünerek hareket eder zaten erkek koruyucu görevde olduğu için daha önde kalır ama bu kadının hayatıyla ilgili kararlara müdahale etmesini yön vermesini gerektirmez diye düşünüyorum. Yani kafamda henüz oturtamadığım dinamikler
- 1 yıl
İtaatten kasıt fikirlerinizin alınmadığını mı düşünüyorsun? Bu öyle bir şey değil. planlamayı erkek yapar, son kararı erkek verir.
Soran1 yılbir insan her konuda isabetli karar verebilir mi pekii? Yani sırf erkek diye bu meziyete sahip olmuş mu oluyor?
Kişilik & Karakter konusunda 499 cevap paylaştı. Saf olmasın saflar daha çok skkkio
00 Yorumla
1 yılSaf kadın
04 Yorumla
Soran1 yılSaflıktan anladığınız nedir benim kastım henüz fikirleri oturmamış ne yöne çekerseniz oraya gelecek tür. Yoksa namus açısından kastetmedim.
- 1 yıl
Aynen o da var. Ben eğitirim onu
Soran1 yılTamam da sizin eğittiğiniz sizin izdüşümünüz olacak yeni bir fikir yeni bir yön farklılık ilişkiyi beslemez mi? Bir kopyanız size ne katabilir?
- 1 yıl
Saf kadın p yaşa kadar bir fikri olmadıysa uyumlu olsun bari
1 yılhepsi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı. Uyanık kadın
10 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!