Şu sıralar bir derdim var, bin dermana değişmeyeceğim. Her daim şükredeceğim, belki son kez güleceğim, her zamankinden çok seveceğim, bu defa sessiz sedasız gideceğim.

Şu sıralar bir derdim var, bin dermana değişmeyeceğim. Her daim şükredeceğim, belki son kez güleceğim, her zamankinden çok seveceğim, bu defa sessiz sedasız gideceğim.

Bir şeyleri dert ile derman olarak ayıracak olsaydım belki cevaplayabilirdim. Hissediyorum. Ne hissediyorum? Huzur mu, endişe mi, sıkıntı mı? Hissetmemek mümkün değil ki. Hissizlik diyorlar, gerçek olabilir mi bu, peki ya hissizlik de bir hissediş değil mi esasında. Öyle ki oluşmak bile başlı başına bir mucizeyken ölüm de öyle değil midir? Ölümsüzlük ne diye gerçek olmasın 🙃 Ölümün kendisi bilinmezken ölüm süresi nasıl bilinebilir. Bana kalırsa her şey ilizyon abrakadabra yani. Tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimdir. Ve hissetmek istediklerim, hissettiklerim, sihirler. Bunlar hep gerçek. Sadece eylem ve ifade gerektirmeyenlerden. Ölmeyi seviyorum bedenim korkar, o korkmayı öğrenmiş çünkü. Yetmemiş ruhuma da bulaştırmış. Eylemsizlik hep böyle hissettirir, eyleme geçmek korkuyu geride bırakır. Yaşamayı biliyor muyuz ki sanki? Savaş kaçınılmaz, hayatla ve kendimizle. Ama her ikiside aynı şey değil mi özünde, savaşarak inkar ettiğimiz, kabul edemediğimiz istediklerimiz değil mi. Ruhuna bırak o halleder, bence tam da bu. Şifayı, ruh'u veren orada saklamış olmasın? 🙃
Mutlaka saklamıştır, o zaman diyelim ki ruha bırakacak gücü versin rabbim bize.
Gönlü karıştırmayın.
Olabilir.
Olduysa da şu an hatırlamıyorum ama dermanı gelecektir, hiç bir dert baki değildir. İnanç en önemli etken değilmidir hayatımızda, dermansız dertler vermesin Rabbim.
Yani sürekli yeni şeyler öğrenme kaygısı insanda bitmemeli bence. Çünkü öğrenmenin sınırı yok. Eğer öğrenmek gibi bir kaygı edinirse insan, dünyadaki en kıymetli kaygıya ulaşmış olur.
Cevap
6Cevap
Şu aralar öyle bir derdim yok çok şükür. İnşallah sende derdinin içinde derman bulacaksın abicim. ❤️
Ponçik kardeşim 😂
Öyle derdim oldu ki, hala kanamasına seyirci kalıyorum.
Kanasın yaram dert değil.
Bir tane yaram dört değil.
Öyle bir dert olduğunu düşünmüyorum her dert bir dermana değişir :/
Dermansız dert yokmuş bir dertliyken derman yok sanıyoruz sadece..
Sanırım olmadı. Sizinkisi eğer sevgi ile ilgiliyse mutluluklar dilerim. Bir derdiniz bir ömür derman olsun
Sevgiden dert mi olur hanım abla? Kanser olmuşuz öleceğiz, siz aşk meşk diyorsunuz. 😂
Dermansız dert mi var?
Vardı geçti gitti şükürler olsun
Geçmişte olmuştu abi, senin de geçecek inşallah.
Olmadı çok şükür olmaz da inşallah
Yok. Sevgiyle aram hiç iyi olmadı
Neden sevgi olarak yorumladınız?
Derdini sevmekten yola çıktım
Dert ancak sevgiyle mi vukû bulur ki?
Vuku bulmaz tersine azalabilir. Hatta çok seversen yok bile olabilir
O zaman yeterince sevmemiş kimse bizi, teşekkürler.
Dedimya sevgiyle aram hiç iyi değil. Ricalar.
Yapma ve.. üzdü.. her şey geçer dertler biter.
Olmadi o kadar henüz
Her dert bin ödüldür
Allah kımseye dermansız dert vermesin
👍👏👏
evet var şuanda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?