Şimdilerde yok Ama küçükken simit satardım, simitçi diye biri seslenince yaşadığım mutluluğu anlatamam. Birkaç saniye içinde acaba bir tane mi alcak, yoksa 3, 4 mü. Rahat ol, simitlerin taze olum alır tabi, acaba onu gören başkaları da alır mı vs... derken düşünce ve mutluluğun zirvesine çıkardım
@isabella181919 Günün birinde acayip simit sattım ve en son bütün kârımla 30 tane simit aldım. Yani onları da satarsam bugünün parası 400 lira civarı kazanicam. Yaşım 11 falan. Tam hevesli hevesli yürürken yağmur bastırdı. Cebimde taşıdığım naylonu simitlerin üstüne atip mandalla tepsiye tutturdum. Bi kahvehaneye zor attım kendimi Ellerim başımın arasında düşünürken ( tabi yıkılmış haldeyim) bi anda tepsi havalandi. Kahvehaneci abi uzun boylu yakışıklı Çakır gözlü bi abi, aldı tepsiyi, masalara üçer beşer bıraktı, alın lan çocuğun simitleri bitsin dedi. Son simidi yanında bi bardak kuşburnuyla önüme koydu, bir de içi para dolu tepsiyi. Halen aklıma geldikçe o abiye dua ediyorum. Benim çocukluğumun kadir inaniri o abiydi
@Darksky52 evet gerçekten öyle. Bazıları insanların hayatında güzel izler bırakır. İşte o adam da bana eskilerin mahalle kabadayısı dedikleri ağır abiler nasıl olur onu öğretti. Şimdilerde çocuklar simsar gibi Büyükleri tilki gibi Bi acayip nesil olduk kaldik