Sabah namazına uyanıyorum mesela bugün abdest alırken namaz kılarken hep vesvese ediyorum. Kendimi hasta ettim ben sanırım bu sosyal hayatıma da yansıdı. 10 dakika abdest aldım siz düşünün. Sabah namazı bazen 30 dakika bile sürüyor. Ben böyle değildim artık beynimin yorulduğu gerçek anlamda hissedebiliyorum. Göğüs kafesimin daraldığını da hissediyorum bir şey oldu kaç aydır belki kaç yıldır böyleyim olmuyor denedim. Namaz kılarken hep kekeliyorum tekrar başa dönüyorum unutuyorum ne yaptığımı unutuyorum namazı tekrar tekrar kılıyorum ve bu beni yoruyor cidden çok yoruldum ağlamak istiyorum ama olmuyor yapamıyorum ben olmuyor işte geçmiyor bu durum. Birdaha diye diye yoruldum artık. Hayatım şükür güzel ama bu durum beni cidden yedi bitirdi ben böyle namazlardan tad alamıyorum. İç sesim böyle namaz mı kılınır şeytan bunu fısıldıyor bana. olmadı bir daha kılıyorum hep ama tükendimm🥹
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Vesveseye yakalanmışsın işte. Bir kez abdest al ve bir kez namaz kıl, ne abdesti ne de namazı tekrarlama. Sana abdest veya namaz sonrası "tam olmadı" gibi vesveseler gelecektir onlara aldırma. Kolun kuru kalsın, eksik olarak namazını kıl ama tekrar etme. Sürekli olarak tekrar edersen namazı komple bırakabileceğin bir sürece girebilirsin.
Vesveselerden kaçmaya çalışma, vesveselerin gelmesi normal bir şeydir ama onları umursama.
Bugün 2 kere sabah namazı 3 kere öğlen 2 kere ikindi kıldım şaka gibi ama yapıyorum ben bu çok yoruldum artık şu an birazdan abdest alıcam ama yine aynısı olacak
Evet bu işin sonu yok vesveseye cevap verdikçe vesveselerin önü ardı kesilmez ve sonunda ibadetleri yapmak çok meşakkatli bir işmiş gibi olur hatta sonunda da namazı bırakmaya kadar gidebilir.
Güvendiğin bir hocaya veya internetten fetva meclisi ve sorularla islamiyet gibi kanallara göz at veya doğrudan sorunu sor.
Yok bir daha abdest alma
Cevap verirler mi peki oradan
Sorularla islamiyet verir, fetva meclisi her zaman müsait olmayabiliyor
Bir deneyeyim
Nazar değmiş olabilir ama benim düşüncem şeytan vesvese veriyor bol bol dua et şeytana inat namaz kılmaya devam et bir süre sonra seni ele geçiremediği için pes edecek buna emin ol şeytanında kendine göre gururu var😂Bir süre sonra pes edecek, ve sana hiçbir kötü ruhani varlık yaklaşamayacak, sakın birakma kendine güven, kendi kendine psikolojini bozma
Ama böyle namazlar kabul olur mu k i? Kekeleyerek okuyorum kaç rekat kıldığımı kaç kere secde yaptığımı unutuyorum başak şeyler geliyor aklıma böyle kabul olur mu içime sinmiyor 🥹
Tabikide kabul oluyor yaaa, ALLAH bilir tabikide ama kabul oluyordur bana güven☺️Çünkü sen o şeytana rağmen namaz kılıyorsun, ALLAH yolundan ayrılmıyorsun, şeytana boyun eğmiyorsun, ondan korkmuyorsun, bundan daha güzel bişey olamaz zaten, bak sana bişey diyimmi, bende gusül abdesti alırken şeytan vesvese veriyor, olmadı diyor baştan abdest al diyor, beni deli ediyor yemin ederim, bir sürü şeyler yaptırmaya çalışıyor, ama benim içim rahat gusül abdestim kabul oluyordur çünkü o pis şeytana rağmen gusül abdestimi alıyorum, Seninde aklında şüphen olmasın, namaz kılmayı bilmeyenler bile sadece ALLAH DİYEREK namaz kılsa ALLAH KABUL EDER☺️SEN YETERKİ ALLAHI sev onun emrettiği şeyleri yap şeytan bir süre sonra pes edecek, için rahat olsun, şeytan yüzünden psikolojinin bozulmasına izin verme, izin verirsen daha çok üstüne gider, daha çok vesvese verir, onu kendinden uzaklaştır bol bol dua oku,
Çok güzel yazmışsın çok teşekkür ederim Allah razı olsun buna bir son vermem lazım yoksa cidden hasta olucam onun için deneyeceğim asla namazı bırakamam
Helal olsun hep böyle dimdik ayakta dur asla pes etme en doğru yolda ilerliyorsun bu yoldan şaşma ALLAH hep yanında olsun melekler korusun seni sen ona boyun eğme namaz kılmaya devam et melekler o pis şeytan ile savaşacaktir emin ol
Bu aralar o kadar yoruldum ki cidden içimi açıp baksan hak vereceksin. İzmir gibi bir yerde yaşıyorum kendimi dışarıya kapattım hep ama bu sefer kendi dünyamda rahat değilim gibi
O kadar haklısın ki bende aynı şeyleri yaşıyorum ama sabrediyorum bazen intihar düşünüyorum ama olmaz diyorum yapamam bu dünyada mutsuzum bari öteki tarafı yakmim diyorum😔Zaten can çok tatlı çıkmıyor... Ölmek bile zor bu hayatta ya, zor olmasa zaten herkes ölmüştü, ALLAHIN bir bildiği varki canımızı tatlı yaratmış, napıcaz bilmiyorum ALLAH SABIR VERSİN bize ve bizim gibi insanlara, bak gazzedeki insanlar her gününe şükrediyorlar yiyecek yemek bulamıyorlar hala ayaktalar öleceğini bilseler pes etmezler bizde etmemeliyiz imanımız kuvvetli olmali5
Hayır intihar gibi şeyler düşünme imanını kuvvetlendir. Ben çoğu insana akıl veririm güzel şeyler söylerim ama kendine gelince uygulamak zor oluyor 🥹Asla pes etmek yok Rabbimize hep dua etmeliyiz
İşte iradeli olun vesveseye yer vermeyin