#Bazı insanlar duygularının tamamen nötr olduğunu söylüyorlar, birine sevgi veya nefret hissetmiyorsa nötr hissetmek nedir kendinize göre biraz açıklar mısınız?

#Bazı insanlar duygularının tamamen nötr olduğunu söylüyorlar, birine sevgi veya nefret hissetmiyorsa nötr hissetmek nedir kendinize göre biraz açıklar mısınız?

Onu kendinden oldukça uzak ve sıradan görmekle, doğru ve yanlışları ile ilgilenmemekle, işine karışmamak ve onu kendi işine karıştırmamakla, ilgi veya sevgi beslemeyerek tamamen yabancı gibi görmekle oluyor.
İnsan başına gelen bir olayda kendi kişiliğinin yorumlaması sonucu bunu ya iyiye yorar, ya kötüye. Fakat bazı kalpler zamanında aşırı duygu yoğunluğu duyduğu taraftan beklemediği bir darbe aldığı zaman, geri dönülemez bir hasarı engellemek için ortaya çıkan bir savunma refleksi vardır, acıyı ve hatta güzel hisleri dahi kilitleyen bir sistem. Kalbin şoklanması sonucu eylem sana gelir ve kalbin iyi, kötü sokaklarına uğramadan saf haliyle orada kalır, bir nevi hissi anestezi.
Benim için fark etmez.. ben kötülük yapan insanı affetmem nefret ederim.. bana karşı sevgi besleyene de değer veririm.
Yolda yürürken karşılaştığınız yabancılara karşı hiçbir şey hissetmezsiniz ya hani, herkes kendi yoluna bakar geçip gider, tam olarak o durum gibi hissettiriyor. Rahat.
Cevap
6Cevap
İşte tam bir “yabancı” x kişisi.
O insanın varlığı ile yokluğu bir anlamına geliyor.. Hayatında hiçbir yere sahip olmamış bir insan diyebiliriz..
Ne olumlu ne de olumsuz herhangi bir düşüncenin oluşamayacağı kadar tamamen uzağında olan birisi.. ilgi alanına dahil değildir
Elinde boş bir kap düşün ve o kaba baktığında nasıl bir şey hissetmiyorsan öyle bir şey işte 😅 🤷🏻♀️
Yakından tanımadığım herkese duygusal, fiziksel olarak mesafeliyim
O duygunun nasıl bir şey olduğunu tarif edemem ama belki o kişiyi önemsememek olabilir bu
Birkaç insan dışında bütün insanlara uygulanması gereken tavır
Hiç tanışılmamış biri veya böyle kalmış biridir, boş sayfa gibi.
O insanı hiçe saymak görmemezlikten gelmek oluyor herhalde bunu bende çok yaparım.
Gayet sakin ve güzel bir his
Tam olarak o noktadayım en kötü histen daha kötü hissettiriyor insana
Anlamı olmayan biri düşün. Sokaktan geçen herhangi biri. İşte tam olarak bu şekilde :D
Yabancı olarak.
çok kötü
O neymiş öyle laa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?