#Seni haketmeyen insanlara neden fazla iyi olduğunu anlamak senin için yorucu oluyor mu?

#Seni haketmeyen insanlara neden fazla iyi olduğunu anlamak senin için yorucu oluyor mu?

Ben 3 yıl acı çektim ya dünde kendi kendime konuştum her şey abimin evinde olmuş dedim kaç sene oldu burada dedim ikinci travma üçüncü travma orada oldu yani ne demek istiyorum 3 yıl acı çektim yeni kişiyi demedi sürpriz dedi sonra nefret mesajı attım kararımı verdim bu kızdan kurtulcam kaale almadı beni çünkü ondan önce kızla ilk sınavı verdim şok yaşattı sonra tuzağı sezdim tehdit edildim sonra baya sene sonra tuzak kuruldu kurtuldum sonra o gitti ikinci travma baya sene sonra denedi onu da sezdim düğünden sonra başladım kendi kendime konuşmaya dedim bu kuzen arkadaşına birşeyler mi? anlattı şüphem doğru çıktı geçen sene olay oldu ve dedim ki kesinlikle anlatmış arkadaşının da tuzağını sezdim işte orada baya sene sonra kuzenden şüphelendim burada olayı yanlış anlayıp demek zorunda kaldım sorgulandım teyzemlere dedi abime az dedi arkadaşımın bana yaptıklarını anlattım annem bana hak verdi hepsi o evde oldu ne anılar birikmiş burada
Böyle şeylerde genelde kırılıyorsun, çünkü düşünün siz birisine değer veriyorsunuz onu seviyorsunuz ona ilgi gösteriyorsunuz, ama sonunda yaptıklarınızın bir anlamı olmadığını sevginizin saygınızın tamamen boş olduğunu anlıyorsunuz, böyle olunca kişi sonunda o kişiye nefret duymaya başlıyor & diğer insanlara karşı mesafeli olmaya başlıyor, her insana karşı iyi olmamak lazım özellikle bunlar aile bireyleri değilse, kimin ne olacağı belli olmuyor, birisi sizin için bir şey yapmıyorsa sizde onun için yapmayın, birisi sizi aramıyorsa sizde aramayın bence en doğrusu bu, kısasa kısas.
Öfkelendirir biraz. Hak etmeyen kişilere gereksiz ilgi verip iyi oluyorsun, sonra vefasızlık yapıyorlar ya da değer bilmiyorlar. Her şey hak edene verilmeli.
Ben herkese hak ettiği gibi davranırım.
Cevap
3Cevap
hiç bir şey gereksiz değildir, iyiliği birileri için yapmam, fıtratım böyledir.
Herkese hak ettiği kadarını vermek gerektiğini tekrar hatırlamış olurum.
Birisine iyilik yapiyorsam bu iyilik yapmak istedigim icin... karsiligini da alamayacagimi bilirim bunu da sorun etmem... her insan o iyiligi anlayacak duzeyde ya da iyiligin hemen karailigini verecek durumda olmayabiliyor... olabilir
Beni haketmeyen insanın nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor.. Herkes kalbinin ekmeğini yer..
Maalesef evet
Kırar. Hak etmiyorsa çeker giderim direkt.
Kırar kesinlikle kırıyor
Daha çok kırar
İkisi arasında sık sık gidip geliyorum yalan yok
Kırar ya verdiğimiz emeklere üzülürüz
Çürüme sebebi. Önce 'ben' demeyi öğrenmeli insan.
Kırar bence.
Öfkelenir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?