Birkaç sene önce herşeyin daha mânalı herşeyin daha büyülü olduğu zamanları çok özlüyorum. İçindeki o masumiyeti kaybetmeden önceki hayatı çok özlüyorum. Anlattığım zamanlara kendimi o kadar uzak hissediyorum ki sanki o zamanlar başka bir evrende olmuş da şimdi de buraya hapsedilmişim gibi. Çabalamaktan vazgeçmiyorum ama artık çabanın mantıklı bir sonucu yokmuş gibime hissediyorum. İçindeki tüm tabular devrilmiş gibi hissediyorum. Allah'a şükür sağlığım herşeyim yerinde ama bilmiyorum üzülüyor insan sizce niye böyle oldu bu tamamen kişisel bir deneyim mi yoksa toplum olarak mı değiştik?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
anlıyorum sende bende öyleyim çok bunalıyorum artık kaybettiklerim karşıma geliyor. geçen intihar bile ettim arabamla arabam pert oldu ben ölmedim. ve daha kötü oldum senin gibi hapsolmuşum sankı bu zamana eskiden özgürmüşüm gibi gelıyor
Hayat beni nereye götürür bilmem 2 senedir çok yalnızım intihar hiçbir zaman seçeneğim olmadı çünkü bi sınavın içindeyiz sınava inanmış bir öğrenciyim pes etmeyi hiç düşünmedim. Hayatın kolay olacağını sanmam sana iyimser de yaklaşmam ama unutma Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez o yük senin sırtına yüklenmişse sen o yükü taşıyabilecek hacimdesin demektir. Karanlığa doğru yürümek yerine ışığı bulmaya çalış derim. Allah yardımcın olsun.
sağol Allah seninde yardımcın olsun kardeşim haklısın sonuçta sınavdayız birdaha intihar edermiyim bilmiyorum. ama sende sadece geçmişi özlüyorsan takıntılısın biraz sanırım aş onu dostum ve gelecege bak geçmiş artık yok gelecek diye birşeyde yok herzaman anı yaşa dostum
Reis sende bende iyi biliyoruz ki bir şeyler aş, geç, unut demeyle maalesef ki olmuyor. Olmasında zaten insan geçmişi unutmamalı buna katılmıyorum. Unutmasın ki geleceğini inşa edebilsin. Sende pes etme karanlığa her düştüğünde daha güçlü kalk. Sabret eminim ki her şey geçecek.
inş reis tabi haklısın ama ben artık herşeyi boşverdim güçlüü yapılı biriyim belki, de dışardan bazı insanlar bana bakıp korkuyor ve herkes bana tip tip bakıyor ama içim çok güçsüz ama doğru diyorsun dayanmalıyız. dediklerini yazdım knk beni boş ver dostum sen geçmişe üzülme ve daha mutlu bırını olmanıo isterim ilerde bugünleride özlersi, n belki
çevreyi bi boşvereceksin insanların gözü de ağzı da durmaz ne kadar iyi olursan ol. Tanrıyı bile eleştiren insan seni her halükarda eleştirir o yüzden nasıl bir insan olmak istiyorsan öyle ol ve hayatını stresten uzak yaşa
dostum tam üstüne bastın ben insanlar yüzünden intihar ettim böyle giderse bidaha etcem zaten bıktım aq ama kendim ergence düşünüyorum intihar çözüm değil ama çok stres altındayım şeytan diyor köye yerleş herkesıde engelle haklısın valla
stres mekansal da olabilir direkt kendi içinde de olabilir. Bir şeylerden kaçarak yaşarsan o stresi hiçbir zaman yok edemezsin. Yapacağın şey o stresi kabul etmek ve mantıksal yaklaşmak yoksa içindeki o savaş bitmediği sürece hiçbir zaman istediğin gibi bir hayat olmayacak hatta şöyle söyleyeyim istediğimiz gibi bir hayat hiçbir zaman olmayacak onlar tamamen hayal ürünü fakat unutma ki hep bir kolaylık elbet olacaktır. Umarım dediklerimi anlarsın reis.
anlıyorum dostum Allah ikimizinde yardımcısı olsun inş
amin reis.
Global bi değişim oldu dünya çapında ama her farkındalıklı kişinin bu tarz sancıları olur uyanabilmek için..
global değişimden kastın teknoloji mi?
Teknoloji ve inanç kültür her şey değişti lgbt ye bile anormal bi yatırım var
sadece lgbt değil insanları öyle bir konuma getirdiler herkese herşeye saygısızlık yapılabiliyor artık ailevi değerler inançlar kültür yaşam her türlü şeye saygısızlık yapılabiliyor. İlginç bir zaman dilimindeyiz.
Doğru hep 1700-1800 lerde yaşamak istemişimdir
Her çağın kendi has bir derdi vardı. Virüsler, savaşlar, yoksulluk ama her daim bir inanış bir hedef vardı artık insanlar ne için mücadele ettiğini bilmiyorum ben dahil. her şey burada da saçma gelmeye başlıyor.
Dediğin gibi elbette sıkıntı her dönemde vardı ama ne bileyim doğayla iç içeydi insanlar aidiyet hissi vardı, şimdi doğadan koptuk ve tek derdi insanların daha fazlası, daha güzel, daha güçlü, daha fazla kadına sahip olmak, daha zenginini bulmak daha fazla estetik (çoğunluk bu saçmalıkta sürükleniyor) ve uzaktan izlerken bazen iğreniyorum. Bunun dışında da bazı zevkler var elbette tembellik, yeme alışkanlığı, telefon/internet bağımlılığı düşünmeye vaktimiz kalıyor mu? Bilemiyorum.
O yüzden ne derecede sıkıntı olursa olsun 1700 lerde yaşamak isterdim ben ama bu dönemde yaşıyorsam da elbet sebebi vardır demek ki bu dönemde bi atılım yapacağım (inşallah) 🤷🏻♀️
doğru söylüyorsun köyde tarlalara artık gidilmiyor bir şey ekilmiyor (maddi kazanç isteği dışında) fakat bilemiyorum bu farkındalığa sahipte olsak elden bir şey gelmez. Bazı şeyleri kabullenmek lazım
Kabullendiğimiz için böyle buruk hissediyoruz bu manada biraz olsun bir şeyler yapabilsek bence daha farklı hissederdik.
Toplum bozulduğu için bu artık çok zor
Zor olduğuna inanıyoruz, inandırıldık böyle deyince garip gelmesin 😅
Ya düşünsene İsrail'in nüfusu kaç? 8-9 milyon bir şey İstanbul kadar yoklar ama dünyaya kafa tutuyorlar ve vahşice insanları katlediyorlar. Bu küçük bi büyük şehir nüfusu kadar etmeyen insanlar nasıl bu vahşeti, zulmü yapabişiyorsa. Dava bilinci olan birkaç insan da birkaç grup insanı bilinçlendirip olumlu anlamda bi değişim başlatabilir. 5 kişi 10 kişi olur 10 kişi 100 kişi derken bi bakmışsın milyonlarca kişi uyanmış biz sadece tembeliz ve yeterli aksiyon ve dava bilincine sahip değiliz. Olmaz değil yani olur. İnanıp isteyip bi yola baş koyunca.
Benim en büyük pişmanlıklarımdan biri 17-18 yaşlarımda aşık olup o içimde yanan ateşi 4-5 yıl içerisinde o çok da bi işe yaramayacak ilişkide söndürmekti. Çok güçlü hayallerim vardı orada o heyecanı ateşi diri tutsaydım belki daha farklı bi davam olacaktı ben naptım 😂 temeli olmayan bi ilişkide harcadım onu ve tembelleştim belki senin de başından böyle bir şey geçti bilmiyorum. O yüzden böylesin. Öyle mi?
Doğru söylüyorsun ama İsrail örneği birazcık yanlış İsrail sömürü devletidir Amerika'nın arka bahçesidir o yüzden yaptığı eylemler tamamen İsrail'e ait değildir o eylemler maalesef ki ortak. Evet ama bu bilinci anlayacak bir nesil yetiştirmek gerekiyor. O nesil şu an mevcut mu emin değilim. Evet yaşadık en kralını maalesef 🥲
İsrail'in arkasında destek olduğunun farkındayım vermek istediğim mesajı anlamışsın yine de.
Sen de aşk acısıyla pişmişsin gel sarılalım o zaman 🥲
Piştik mi solduk mu bilemeyeceğim xbsıdnksnd
Daha ağır bir terim kullanılabilir bu aşk illetine ama neyse jckfkncdndj
Biz yine de kullanmayalım onu 🥲