Yaşam senin için anlamını kaybediyorsa
Ölmüşsündur ama bu daha sonradan anlam bulamayacağın anlamına gelmiyor
Yaşam senin için anlamını kaybediyorsa
Ölmüşsündur ama bu daha sonradan anlam bulamayacağın anlamına gelmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bir insanı canlı tutan duyguları ve hisleridir.
Hissiz bir insan robot bir oyuncaktan farksızdır.
Diriyken ölmek, artık hiç bir şeyden zevk alamamaktır, her şeyin bir anda gözünde anlamsız olmasıdır. Bir amacının olmamasıdır. Alınan nefes daha ağır ve zor gelmeye başlar. Zevk, korku, şaşırmak gibi duygulardan yoksun olmaktır.
Al bir robot koy eve takılsın öyle.
Aynı bu şekilde.
Kendini tarif ettin herhalde
Seni görünce aklıma bu video geliyor
Ezel iyi bir dizi değil
Ama duygusal olarak güzel
https://youtu.be/w6j0S7VxjY4?si=W1Y1m8BbPQcoPvEp
İnsanın yine anlam bulması mümkün
Yeter ki arayışı bırakmasın
He ahirete iman olmadan yaşamak çok zor
Bencildir insan
Kendisini düşünür
Ve kolaya kaçarak öldürür kendinisi
Kendimi dusunerek mi yazdim bilmiyorum , o an aklima tek gelen seydi ve yazdim.
Tabi ki , yuzlesmek guclendirirken kacmak sadece daha fazla oldurur insanin kendisini.
Yazarken silindi bu sefer
Neyse yqziyoruk
Bu silinmelerde aliskanlik olmaya basladi :D
Düşünsene senin için ahlaki kuralların hiç bir anlamı yok
İyi kötü kavramının bile bir anlamı yok
O halde nasıl dayanabilirsin ki
Nasıl guclenebilir insan
Normal insanlar normalce yaşarken
Felsefe seven o raddeye geldigi zaman i annesi babası ölse dahi hiç bir şey hissetmeyebiliuor
Artık tüm anlamlar sosyal değerler
Anlamını yitiriyor
Keşke yok olmak olsaydı
Biraz kendimizi dusunebilirdik
Bir gün tümden silicem...
Bazi insanlar kendi ruyalarini olusturabiliyor.
Kendi ruyasinda yasayan bir insan uyanmak istemedigi surece olum gelene kadar orada kalir.
O nedenle bir insanin nasil dayanip veya nasil yasayabilecegi tamamen kisilik degerlerine kalmistir.
Sosyal degerler olmadan , hic olan insanda vardir , sosyal degerler ile bir olamayan da
O nedenle bu tarz konular daha cok kisiye ve yasantisina gore farkliliklar gosterebiliyor.
O zaman sana sorayım
Sen fikirlerinde ne kadar özgünsün ve özgürsün?
Belirli bir ahlaki öğreti aldın
Ve kültürün için de dogdun
Giyinisin konuşma tarzın
Beklentilerin
Ve qlmak istediğin eğitime kadar
Ne kadarı senin seçimin
İnsanın seçimi mi yoksa
İnsan manipüle mi ediliyor
Bu yine aile ve cevreye gore farklilik gosterebilir.
Oncelikle kendim icin diyeyim , bircok secim veya kararim benim istegim degil.
Bazen insanin kendinden once dusunmesi gereken yakinlari olur.
Ben , ben olabildigim kadar benim , fikirlerim , beklentilerim bunlarin hepsi benim secimim.
Secimlerim cogu zaman sevdiklerimi goz onune alarak degistirebiliyorum.
Bu insani manipule etmez , aksine secimler cevredeki etkenler tarafindan manipule edilir.
Bazen hersey insanin oz secim hakkina kalmaz , bu yine dedigin gibi yetisme tarzina gore degiskenlik gosterebilir.
Ornegin , cok kuralci bir ailede buyuyen cocugun secim ve kararlari , rahat bir ailede buyuyen cocugun kararlari ile bir olmaz , olamaz.
Burada zaten mental baski dedigimiz psikolojik etkenler vardir.
Ben seni duygusuz sanıyordum
Neyse ses atiyorum bu konu hakkında
Kalp oldugu surece duygusuz olmak imkansizdir :D
Duygular konusuna da basitçe gireriz merak etmeee3
Okurken daha iyi anliyorum da neyse.
Yok p duygular mevzusunu sistematik ve basit anlatıcam
Yaşama amacını bulamamışlar, çocukluğunu geride bırakıp kaçmak için acele etmişler nefes alsa da ölüdür. Yataktan çıkmak, kıpırdamak içlerinden gelmez. Birinin yardıma ihtiyacı olsa, çok güzel bir haber alsa tepki veremezler. Önemsemediklerinden değil, duygularını yitirdiklerinden.
öğreneceğin çok şey var belli.
@VuR-KaN sizin öğrendiğiniz varsa paylaşın lütfen. Daha büyümen lazım diyerek gitmek, yetişkin bir insanın yapacağı bir davranış değil zannımca.
tabi ki de seni "gömmek" (lütfen alınmayım aslında soft söyledim) güzel olacaktır xD
tek tek tane tane irdeleyelim "yaşama amacını bulamamışlar" sence neden bulamadılar? suçlu kim , kendisimi yoksa "başkaları mı" yaşama amacı nedir? insanın yaşama amacı nasıl oluşur ve hangi şartlara maruz kalırsa yaşama amacı olur/oluşur veya oluşmaz.. inceden bir girelim.
@VuR-KaN okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz? Her neyse öğüt yarışması için geldiyseniz farklı soruya gitmelisiniz. Zira burada öğüt isteyen yok, özellikle de okuma ve anlama konusunda sorun yaşayan birinden.
tm anladım "ben boşum" diyorsun ve bende öyle tahmin etmiştim ama şunu bilmelisin ki "boş insan" yargılayamaz. yani yargılamaya kalktığında bilmen gereken çok fazla "şey" olması gerekmekte. bilmediğin konularda asla "kesin bir yargıya" varma. sevgiler.
@VuR-KaN ön yargınız ve öğüdünüz için teşekkürler. İyi günler.
ön yargı sende! başkalarının "kötü" duruma getirdiği insanları (psikolojik olarak çöken zaten yaşamı biter) yani başkalarının "katil" olduğu net olarak ortadayken bunu suçsuz insanlara yüklemek baya cezalandırılması gereken bir "önyargı" bence. her insanda doğası gereği yaşam enerjisi vardır. insan zihinsel bir canlı olduğu için başka insanlar o enerjiyi emer, yok eder. ve o bahsettiğin insanlar ortaya çıkar, bu süreç karmaşıktır ama net ve keskin olarak suçlu başkalarıdır.
@VuR-KaN neden suçlu asla ben olmuyor? Hep bir başkası, diğeri. Hiç, bir sorunda ortaya çıkıp bütün sorumluluk benim. Hatayı yapan benim, bunu yapmasaydım böyle olmazdı demediniz mi? Yazdıklarınıza dikkatimi verip bakacağım ama katılmadığım noktalar olduğu aşikar. Her insan mutlu, enerjik olamaz her daim. Evet pili bitmiş telefona dönmesi kolay değil ama imkansız da değil.
burada atladığın/görmezden geldiğin çok fazla nedenler var.. sen gerçek bir kötülük ya da zorluk yaşamamışsın o yüzden sana "boş" yapmak kolay, davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.. insan zihinsel bir canlıdır bundan dolayı "kalleştir" doğal olarak güçlü bir erkek söyle (kaslı ve akıllı da) ben sana 1dk da onu (gay değil trans haline) getireyim.. para sorun değil para harcarsın ve o erkeği gözüne kestirirsin (amaç bitiricez adamı) yüzlerce insanı bu şekilde (parayla) elde edebilirsin ve akıl almaz şekilde o adamı bir yere çeker tecavüüzünü gerçeleştirirsin ve aşama aşama onu "bitirirsin" bu insan zihninin akıl-zeka ve bilginin"kalleş" olduğunu gösterir.. daha normal soft şekilde bir insanın psikolojiside benzer şekilde bitirilebilir. ve o söylediğin yataktan kalkamaz, hiç bir şey yapamaz duruma gelir. senin sevgilin olan kaslı akıllı erkeğin suçu neydi? ben seni elde etmek istiyordum ve zengindim , bağlantılarım olan insanlar vardı ve sevgilini bitirdim. 2 tane nöronla bu işleri kavrayamazsın yani.
@VuR-KaN hakaret etmeden açıklayamıyorsunuz bile. Düzgün bir üslupla anlatmak varken... Neyse bir daha herhangi bir görüşüme atlamayın rica ediyorum. Hatta kimsenin görüşüne atlamayın. Silmedim belki mantıklı bir cevap gelir diye ama hayır.
Sevdiği bir insanın cansız bedenine sarılmak diriyken ölmektir...