Seni seviyorum, Gitme demek, Özledim demek, Kırıldım demek bu kadar zor mu?

Seni seviyorum, Gitme demek, Özledim demek, Kırıldım demek bu kadar zor mu?
Kesinlikle biz zorlaştırıyoruz. Çoğu insan hislerini dile getirmeden, doğru düzgün davranışlarına yansıtmadan beklenti içine giriyor. Oysa yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Korkarak, aşırı gururla ya da taktiklerle yaşanmaz ki hisler. Elbet her şeyin aşırısı insanın kendine zarar, çaba dahil. Ama önce yine kendi keşkesi kalmasın diye denemeli.
Taktikleri hep haklı çıkaranda bizleriz….
Değersiz davranmak havalı sayılır oldu…
Değer veren ezik sayılır oldu….
Maalesef doğru, hisler mantıkla yönetilmeye çalışılıyor çünkü. Dengede kalmayı denesek ve her iki tarafı da sadece dinlesek bile çözülecek tüm bu durum.
Değer mevzusu verilen kişiye göre değişiyor aslında ama genel olarak yazdığın duruma katılıyorum, umarım değer vermenin güzelliğini görebiliriz.
Karşındaki kişiler bu kavramları dile getirmeni zorlaştıracak kadar vurdumduymaz ise geriye kalan tek seçenek içinde tutmak oluyor. Egodan gururdan da değil. Senin duygularına ne hissettiklerine önem vermemeleriden. Zorlaştıran sen değil senin sessizliğine çığlığına sağır olanlardır.
İçinde tutmamalısın bence …
Vurdum duymaz oldu herkes ama gerçekten seven insanın gözlerine bakarak bir şey dediğinde seni anlıcaktır ve sorunları çözecektir
Gözlemlerime dayalı bir cevaptı, kendimden örnek vermedim.
Biliyorum kavramsal açıdan sordum
Değer vermek. Zayıflık oldu. Bu devirde. Sizin bu yazdıklarınız. Hayatın en güzel dile getirilmesi gereken. Duygular. Fakat. Ego nefis Bilinçsiz davranmak bunuları zorlaştırıyor artık
Kesinle
Bazı şeyler gerçekten zor bazı şeyleri de biz zorlaştırıyoruz kendimize çünkü zor olan şeylere alıştığımız için kolay şeyleri kendimize zorlaştırıyoruz
Cevap
6Cevap
Hayat aslında zor değil ama karaktersiz insanlar zorlaştırır her zaman..
İnsanlar olarak biz zorlaştırıyoruz.
Hiç zor değil her şey kendi akışında doğal bir şekilde ilerliyor. Biz akışa yön vermeye çalışınca işler sarpa sarıyor. Olay bu
Ama insanlar Akışta olmadığı için veyahut direndiği için bazı şeyleri zor hale getiriyor yoksa gene olacak olan oluyor ama o kişi dediğin gibi yön vermek veya engellemeye çalıştığı için sadece süreci zorlaştırmış oluyor
bu insanların korkularından oluyor insanlar güzelliklerden korkuyor.
Dünyada kötülük ve kötü şeyler normal olduğu için insana normal daha tanıdık geliyor ve daha güvenilir geliyor daha bilindik
Ama güzel şeyler değişik değişik geliyor yabancı geliyor
çünkü dünyamızda çok güzel şeyler azaldı
Insanlara samimiyetsiz geliyor sahte geliyor o sebeple insan korkuyor ve çekiniyor oraya yaklaşmıyor oradan kaçıyor
Değişik kesinlikle tuhaf
Aslında hayat çok zor değil. İnsanlar zorlaştırıyor. Bu yüzden herkes hayatında hayatı zorlaştıran insanları çıkartsa mis gibi yaşarız
Insanları çıkartmak kolay ama insanları kazanmak daha zor
Sonuçta hayatta sadece seni kolaylaştıran insanlar olduğu zaman o zaman tamamen fayda menfaat odaklı yaşama ama öyle değil hayat bazen sevdiğin insanlar da hayatını zorlaştırır ama seni görenin zorlaştırma rağmen onları sevdiğin için sevdiklerin olduğu için onları hayatında tutmaktır sevginin parçasını çok sevgi olmaz
o kısmı yönetmek o insanları kazanmak yani zor yolu seçmek sevdiklerin için zor yolu seçmek
Bazı olaylar bizim dışımızda gelişse de, çoğu şey biz insanlar zorlaştırıyoruz. Dönüp kendimizi biraz eleştirmemiz lazım.
Bence de
Bizler zorlastiroyoruz hayatta herşeyin bir kolay yolu oluyor
Neden öyle yapılıyor
Zor diye bir şey yoktur Efor sarf etmemek vardır
Tembellik yani
Aslında hayatı da her şeyi de insanlar zorlaştırıyor
Her şey bizim elimizde
Ama nefsimize uyumak daha kolay geliyor
İkisi de. Bizim dışımızda cok zor olan şeyler bizim imtihanımiz oluyor genelde. Bizim zorlaştırdiğımiz şeyler ise bizim bilinçli Yaptığımız durumlar.
Hayatı zorlaştıran insan
Neden böyle yapıyoruz
Biz zor olana talip olduk.
İmkansız zaman alır djdj
Zaten zor üstüne bir de biz zorlaştırıyoruz
Zorun zoru
Benim için zor yaşamak
Neden peki
Hmmm
Maalesef karşı taraf için çok zor
Senin için
çok zor gurur meselesi
Yanlış bir gurur neden yapılır
Ama doğru tek
Değil sadece biz erteliyoruz ve zorlaştırıyoruz
Neden peki
İşimize gelmiyor veya reddedilmekten ya da karşılık alamamaktan en basiti gururdan
Gururlu olmak mı onurlu olmak mı önemli
Reddeden kayebder
onurlu olmak önemlidir bana göre, gurur kaybettirir
Güzel özetledin…. ozamab gurur yokk
Aynen öyle
Çok zor değil her şey Evet biz zorlaştırıyoruz her şey bizim elimizde
Hem zor hem biz zorlaştırıyoruz
Değmicek insan icin evet zor
Zoru seviyoruz daha çok..
Çok zor biz zorlastrmyoruz
Sevene zor gelmez demek ki sevmemis
Sevene yor gelmiyorsa ama insanlar zor olduğuna inanıyorsa
Felsefe yapma ben sonuc odakliyim yapmiyorsa yapabilen birini bulurum onun abuk sabuk ruhsal buhranlariyla ugrasamam
Felsefe yapmıyorum ben sonuç ve çözüm odaklı bir şey söyledim.
Sorun şu ki yapabilse de sen yapamadı saydığında nolacak …. anlamakla alakalı iletişimle alakalı…
Senin zaten cevabin belli sadece destek ariyorsun burada
Bunu sana vermeyecegim
İkiside
Yüzde % nasıl
%49 hee şey zor %51 biz zorlaştırıyoruz
Çok zor ya bazen keşke bazı şeyler elimizde olsa
İkisi de var biraz
biz çok zorluyoruz
Zor.
Gurur zorlaştırıyor
her şey çok zor ekonomi adalet , güvenlik aşk
Gurur meselesi biraz sanki ya