Hic birimizin.🍀
Kendinizi iyimser mi yoksa kotumser mi buluyorsunuz?
Hic birimizin.🍀
Her seyin icinde bir negatiflik goren, bunlara odaklanip hayattan, insanlardan uzaklasip kendi dunyasinda kaybolanlardan misiniz?
Yoksa pozitiflige odaklanip, nesesi yuzunden eksik olmayan, hayati cekilir bulan, belki de icinde negatif bakis acisini kismayi tercih edenlerden mi?
Veya yerine gore her ikisini de yasayip, dengeyi kurmakta, icinde kaybolmakta olan mi?
Tabiki iyimserlik ve kotumserlik bunla kalmiyor. Kisa bir sekilde sordum, konu ozunde daha derin bir boyuta gidebilir.
Çok olumsuz düşüncelere kapılmam, resimdeki amca gibiyim işte...😜
:D
İyi olmak isteğinin arkasında çoğu zaman, insanın hem kendi hem de başkaları tarafından kabul göreceği halinin öne sürülmesi yatar. İyi olmak çoğu zaman ‘’işe yarar’’ olma isteğinin paketlenmiş hali olarak dışarıya sunulur. Yapmasınlar mı peki iyilik onu mu diyorsun? Herkes ne istiyorsa onu yapsın, ona diyecek bir sözüm yok... Bir tanesi olma halinde tatminden, beklentiden uzak sadece bir şeyler yaparken, diğeri yapma halinde bir türlü kendinden tatmin olamıyor. Aynı safta yer alan; biri barışın elçisi, diğeri savaşın elçisi. Biri dünyayı kazanmaya çalışıyor, diğeri kendini yenmeye...🤷🏻♀️ Kendisi için istemediği şeyi başkasına yapan bizden değildir diye hadis de var, iyi olmaya çalişmanın temelinde yatan şey de bu. Kendime nasıl davranılmasını istediysem her alanda ve her durumda öyle olmaya çalışıyorum.
Rica ederim 💌
İkisini de yaşadığım oluyor. Bazen elimde olmadan karamsar olabiliyorum. Bu biraz hayatımın gidişatıyla alakalı bir durum ve dengeyi yakalamaya çalışıyorum
Sayısız karmaşanın içinde tek bir odak noktası beliriyor. Saflığını ve temizliğini koruyan bir güzellik gördüğüm an dünyanın en pozitif insanına dönüşebiliyorum. Maalesef çoğu insan, varlık veya kavram o güzel benim diyerek kapımı çalsa da ruhumun mahkemelerinde yargı çok katı. Sanırım saflığın peşinde kirlenmişlerle savaşıp duran bir tanımım var bu soruda.
Cevap
26Cevap
Ne çok iyimserim ne de çok fazla kötümser. İdare eder diyelim psikolojiye bağlı
Yerine ve insanına göre ikisi de var, kim hangi yönümü görmek istiyorsa o tarafı mı görür...
Bu benim için dönem son olarak değişiyor Ama genel olarak Hayat hep Pozitif bakmaya çalışıyorum
Ben çok iyimserim küçükken daha çok böyleydim ama hep ezilen taraf ben oluyordum artık bana yapılan kötülükleri susmayacağım ve karşılık vereceğim trip atmak yerine soyleyecegim biraz kendime çekilip güzel bir şekilde halledeceğim
Konudan bağımsız, hakkımda kısmındaki şiire aşık oldum. Çok güzel bir seçim ve çok güzel bir zevkiniz var.
Tesekkur ederim
Duruma göre tepki verenlerdenim. her şeye iyi veya kötü yaklaşarak duruma yanlış bakış açısıyla bakmama tarafındayım. yoksa gerçeklere doğru şekilde bakamayız.
Kusursuz değilim çok iyi biri de değilim ben hak edene hak ettiği gibi davranırım iyiye iyi kötüye kötü
Vicdanım da var merhametim de 👍🏻
Ben kişilik olarak genelde pozitif biriyim. İyimser bakıyorum hayata çünkü kötümser olmanın ve düşünmenin hiçbir fayda getirmeyeceğini iyi biliyorum.
Genelde bir mottom var kötüyü düşün iyi çıkarda bahtına hesabı ama bunu kendim için uyguluyorum çevremdekilere değil.
Ben hep iyimserim ya. Ne olursa olsun iyi yandan bakmayı severim
İyimser tarafım daha çok arada realistlik bahanesiyle olumsuzluk çukuruna düşsem de
Her türlü durumun üstesinden gelirim o yüzden iyimserim.
Iyimser hatta bugun karamsar bir arkadaşıma uzun bir konusma yaptım.
Herşeye rağmen, ne kendimden ne de hayattan umudumu kesmemeyi öğrendim...
Yerine göre değişiyor, iyimser olmaya çalışsam da bazen şartlar kötümser hale sokabiliyor.
Normalde iyimserim ama kötü bir tarafım var oraya daldığımda kainat sahibi olsa tanımıyorum
İyimser düşünür iyimser bakmaya çalışıyorum her daim
İyimser ama iyimser olmakta o kadar iyi değil insanlar sizi çok iyi kaldırabiliyor.
Kendimi her zaman iyimser görürüm
Duruma göre değişiyor
İyimser olmayı deniyorum ama karamsarm genelde
Yerine göre o yaa... yerimserim🙃
Iki yondende bakiyorum
Kötümser de hiç çaktırmıyorum
Ben her zaman iyimserim
Genel olarak iyimser bir yapım var 😅
İkisinin de tam arasında gidip geliyorum
İyimserim
İyimserim
Ortamsar
Pesimist.
Fazlasıyla iyimser ve pozitif
İyi olana iyi. Kötü olana çok kötü
Kötümsere yakın
Iyimserim
Biraz iyimser, biraz kuşkucu ve güvensiz...
İyimserim
iyimser
İyimser
İyimserim
Ben herşeyin önce kötüsünü düşünürüm
İyimser..🪻
İyimser
Ortadayım
Kötümser
Realist buluyorum 😄
Daha cok iyimser
İyimserim