Cahil insanlarla karşılaştığınızda, onun yerine utanıyor musunuz?

Ben bazen burada cevapları okurken onların yerine utanıyorum. Bu zamana kadar nasıl hayata tutunmuş, nasıl standart ihtiyaçlarını karşılamış diye de düşünmeden edemiyorum. Çok temel konularda bile inanılmaz bilgi eksiklikleri var. Kimseye tepeden baktığım yok ama insan olmanın gerektirdiği temel konularda bari biraz bilgi edinirsin. Kimseden uç ve derinlemesine bilgi birikimi beklemiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Aşağıda beni takıntılı bulan arkadaşa cevabım. Soru haklarını umursamayan biri mi takıntılıdır yoksa onun yerine dert edinen mi? Küflenmiş peynirle karşılaştığında iğrenmek düşünerek yaptığın bilinçli bir davranış değildir. Bu his ya da duygu istem dışı refleks olarak gerçekleşir. Takıntıyla alakası yok yani. Sen en fazla uzaklaşmayı seçebilirsin ama karşına senin istemediğin ortamlarda da çıkabilir. O cevabı yazan arkadaşın burada çıktığı gibi. Refleks ile reaksiyon farklı.
Güncellemeler
+1 yıl
Kurallara aykırı olmamasına rağmen keyfi olarak benim cevaplarımı silen moderatör benimle uğraşacağına evini filan sil süpür bayram günü. Verdiğim cevaplar zoruna mı gidiyor?