Bende bir Aloe Vera bitkisi var ama bulunduğu yeri çok sevmedi, çok açmadı o yüzden. Ben de atmaya kıyamadığım için kurursa atarım diye düşündüm. Arada su veriyorum, kurumaya bırakamıyorum. Hiç bir şeyi ölüme terk edemem sanırım. 😊
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Eve uzun süre dönmeyeceğim zaman içerde mahsur kalan sinekleri ölüme terk ederim sjdlks
Ay yazık ya
Bu sırada kaşınmaktan sabah çarşafında kan gören ben
Bekaretin bozulmuş 😆😆😆😆
Bari çarşafı göstermek için ailesini çağırmasa. Yoksa ailece t*cavüz eder bunlar jdklssd
Ahahsh eder mi ederler
Tavana tül perde asıp kendime sineklik yaptım en son hsjsks
Gelinlik misali
Sineklere aşkım ilkim sensin dedim ama diğer ısırık izlerini görmezler umarım shjsk
Büyük ihtimalle görürler, yalancı seni 😅
Aşkım şimdi Sen sinek gel gece benim bekaretimi boz. Cam açık kalınca girmiş 4 tanesi napıyım şimdi jshej
Eve balkondan giren böcekleri bile peçeteyle alır dışarı salarım bir canlıya kıymak bana göre değil.
edemem bana ait ya da benim çevremde olan bakıma muhtaç durumda olan
Metrobüse terk edebilirim komşi
Güzel gizlari terk etmezsin komşi
Ellerim ile bile öldürebilirim, duruma bağlı.
Oha şizofren 😆 bir şey dicem ya ben de son zamanlarda şizofren olabilir miyim acaba diye endişe ediyorum 😅
Çok takarsan her şey olabilir ama senden şizofren olacağını hiç sanmam.
Ya emin misin. Bir arkadaşımın mesajını okuyunca onun yazdığından bambaşka şey anlıyorum. Sonradan okuyorum meğerse bambaşka bir şey yazmış. Sence yorgunluktan mıdır şizofrenlikten mi 😆
Yorgunluktan, stresten, sıcaktan olabilir.
İnşallah öyledir
Benim mesleğim bu muhtemelen yazdan sebeptir. Kışa geçmezse haber verirsin.
Test yaptım. Verdiğiniz yanıtlar Şizofreni Testi tanısı alamayacağınızı düşündürmektedir. Bu kesin bir tanı değildir, ancak bir psikiyatristle görüşmenizde yarar var gibi görünmektedir.
Psikolog ya da psikiyatrist misin? Bazen konuşurken doğru kelimeleri bulup kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Veya doğru kelimeyi bulsam da doğru telaffuz edemediğim oluyor. Şizofrenler konuştukları zaman laf salatası yaparlarmış ya, ya ben de öyleysem diye korkuyorum. Yoksa disleksi olabilir miyim? Öğrenmekte de güçlük çektiğim oluyor..
Klinik psikoloğum ama o testler pek güvenilir şeyler değildir. Konuşma veya algı bozukluklarının hepsi şizofreni değildir. Çok daha basit sebepleri olabilir ki kuvvetle muhtemel öyle bir şeydir.
Basit sebepler ne mesela
Yorgunluk, sıcaklık, uykusuzluk
Uyku olabilir bak ve yorgunluk..
Psikiyatriste gitmek istiyorum ama korkuyorum bana ya şizofren, otistik vb hayatımı etkileyecek bir tanı koyulursa diye 😅 ama anladığım kadarıyla daha ılımlı yaklaşılıyor, hemen hastalık teşhisi koyma şeklinde ilerlemiyor.. tabi iyi bir yere gitmek lazım.. onların bir meslek etik prensipleri var, onlara bağlı kaldığına güvendiğim bir uzmana gitmek lazım..
Psikiyatriste gitme basar antidepresanı japon balığına çevirir. Psikoloğa git o gerek görürse psikiyatriste yönlendirir. Etik kurallara çok önemli ve iyi seçim yapmak lazım malum bir kaç sene sonra sorunlarını TV dizisi olarak izlemek istemiyorsan. Aslında danışan mahremiyeti en önemli ilkemiz ihlal etmek hem kanuni hem etik olarak ciddi suç ama maalesef Türkiye'de neye özen gösteriliyor ki buna gösterilsin. Bu yüzden iş kişisel tercihe kalıyor.
Haklısın, teşekkürler. Benim antidepresan kullanan tanıdıklarım var, öyle dediğin gibi kötü bir durumda değil. Tam tersine ilacı kullanınca daha iyi hissettiğini söyledi..
İsabetli tanı koyulup doğru ilaç yazılmış demek ki.
Anladım gereksiz yere psikiyatrist bana niye ilaç yazsın ki ama?
Özellikle devlette zaman kısıntından dolayı ve aşırı yoğunluktan dolayı olan bir durum.
O zaman o kadar hastaya bakmanın ve yoğun olmanın ne anlamı var ki? Teşhisi doğru koyamiyorsan. Marshall Rosenberg 'in kitaplarını okudun mu?
Okudum ama Türkiye'deki devlet hastanelerinin genel sorunu bu. Doktora teşhis için verilen süre 5 dakika civarı. 5 dakikada doğru bir tanı için pek çok durumda yetersiz. Bu yüzden en genel geçer ilaçları hızlıca yazıp geçmek zorunda kalıyor doktorlar. Ben bir kanıya varmadan önce en az 20 dakika görüşüyorum ki çoğu zaman en az 40 dakika.
Bence devlet hastanesinde çalışanlar doktorlar bu soruna bir çözüm arayabilirler
Toplumsal bir hareket gerekir. Hiç bir hak güzellikle verilmez zorla alınır.
Toplumun genelinin ilgileneceğini sanmıyorum. Doktorlar kendileri bir şeyler yapmalı diye düşünüyorum. En azından baslatmalilar. Toplumun katılması gerekiyorsa nedenini anlatmalılar.
Benimde beklentim o yönde, sendikalar filan bir şey başlamadan zor.
Doktorlarin hep birilerinden beklememeleri gerekiyor. Kendileri harekete geçmeliler
Keşke ama Türkiye'de zor.
Doktorlar koyun kafasından çıkarsa mümkün bence
Durumu kabullenemeyen doktorlar gidiyor zaten birileri de "giderse gitsinler" dedi. Kalanlar kişisel sebepler harici gidemeyecek kadar vasat olanlar olduğu için ses çıkarmıyorlar.
Birlik olmalılar gitmek çözüm değil
Umarım bir gün olacağız
Hayır
Edememm