Dünyanın En Zeki İnsanı: William James Sidis
William James Sidis, 1 Nisan 1898'de Rus muhacir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Borris Sidis Harvard Üniversitesi'nde psikoloji akademisyeni, annesi Sarah Sidis ise doktordu. Sidis, üstün zekasıyla dikkat çekti.
Erken Dönem Başarıları
Sidis'in zekâsı daha bebekken ortaya çıktı. 6 aylıkken alfabeyi çözdü, 18 aylıkken New York Times'ı okumaya başladı. 2 yaşında Latince, 3 yaşında Yunanca öğrendi. 4 yaşında anatomi üzerine denemeler yazdı. 8 yaşına gelmeden Rusça, Fransızca, İbranice, Türkçe, Ermenice ve Almanca'yı öğrendi. Ayrıca kendi geliştirdiği Vindergood adlı bir dil yarattı.
Eğitim Hayatı
Sidis, ilkokulu yalnızca 9 ayda tamamladı. Sınıf seviyelerini hızla geçti:
sınıf: 1 gün
sınıf: birkaç gün
sınıf: 3 ay
sınıf: 1 hafta
sınıf: 15 hafta
ve 7. sınıf: 40 gün
11 yaşında Harvard Üniversitesi'ne kabul edildi. Aynı yıl, üniversitede profesörlere 4 boyutlu objeler hakkında dersler verdi. Harvard’dan mezun olduğunda, 40 dil konuşabildiği kaydedilmişti.

IQ ve Bilimsel Çalışmaları
Sidis'in IQ'sunun 250 ila 300 arasında olduğu iddia edilmektedir. ( Isaac Newton IQ'sunun 190-205 arasında olduğu iddia edilmektedir.) 1925'te yazdığı "The Animate and the Inanimate" adlı makalesinde kara deliklerden bahsetmiştir, bu da onun zamanının ötesinde bir zeka seviyesine sahip olduğunu gösterir.

Hukuk ve Aktivizm
Harvard'dan mezun olduktan sonra 16 yaşında Hukuk Fakültesi'ne başladı. Genç yaşlarında sosyalist ve komünist eylemlere katıldı, 1 Mayıs gösterilerinde tutuklandı. Hapis cezasını ailesinin müdahalesiyle evde tamamladı.

Son Yılları ve Ölümü
Sidis, yaşamının geri kalanını bilimden uzak, küçük işlerle geçirdi. 17 Temmuz 1944'te beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer