"Galiba zeka ile kurnazlık ters orantılı. Biri azalırsa öbürü artıyor."
"Zülfü Livaneli, Serenad sf.25"

"Galiba zeka ile kurnazlık ters orantılı. Biri azalırsa öbürü artıyor."
"Zülfü Livaneli, Serenad sf.25"

İş alanında plan ve proje üretirken hep ekonomik ve ergonomik olsun diye oldukça zihnimi zorlarım. İnsanı ilişkilerde kurnaz değilim, kendim gibi sanarak inanan saf biriyim
Zeka daha mühim😇
Hayır. Kurnazlık zekâ ve cesaret ile doğru ama merhamet ve vicdan ile ters orantılıdır. Vicdanı, zekasından büyük olan kurnazlık yapamaz, yalan söyleyemez, hırsızlık yapamaz, ihanet edemez, kimsenin arkasından iş çeviremez. Bunları yapmadığı için de ister çalışkan, ister tembel olsun. Hiçbir baltaya sap olamaz. Tıpkı Fiko gibi.
Vicdanını, merhametini, utanma duygusunu kısacası insanı insan yapan değerlere kör kütük aşık bir şekilde yaşayan insandan hiçbir şey olmaz. Bir kariyeri de olmaz, statüsü de olmaz. İstese de çalışsa da olmaz. Çünkü temiz insanların yükselmesi, yerleşik sosyo-politik dengeler açısından en büyük tehdittir.
İyi adamlar yalnız ölür. İyi kadınlar ise kötü adamların balkonunda gökyüzünü seyreder. Çünkü iyi adamlar ve iyi kadınlar birbirlerine geç kalmıştır.
https://www.youtube.com/embed/tc7TDDiOolkKurnazlıkları nerede kullanman gerektiğini bilmek zeka işidir. Hak yemekte baksan kurnazlık ama zeka işi değil.
Hak yiyen kişi zekiyse, saman altından su yürütebiliyorsa, karşısındakini dört dörtlük manipüle edebiliyorsa yaptıkları yanına kâr kalır. Kötü ama zekası kıt adama yediği hakkın bedelini misliyle değil fazlasıyla ödetirler.
Kafama takıldı pardon. Kurnazlığı tam olarak nerede kullanmamız gerekiyor sence.
Mesela iş yerindesin ve sana sürekli kendini üstün kılmaya çalışan birisi var onu zeka ve kurnazlık ekleyerek daha geride bırakmayı başarmak gibi. Bu lazım kurnazlıklardan. Ama yalancılık iki yüzlülük ya da en basitinden bir kasa kuyruğuna girdiğinde markette insanların önüne geçmeye çalışmak yersiz ve hoş olmayan kurnazlıklardan.
İş hayatında bana bunları yapan çok insanlar oldu. Halbuki ne iş hayatında ne de başka yerde bir saygınlığı olan insan benle aynı görevi yapıyor aynı yerde çalışıyor. Kendini hem benden hem başkalarından üstün görüyor. İşe zamanında gelmiyor, devamsızlık yapıyor. Ağız yüz eğerek konuşuyor bir de mk çocuğu...
Ama şu var. Ben stratejik taktik savaşımların insanı değilim. Ben öyle yerdd direkt öfkeleniyorum. Gevşekliğe, dangozluğa tahammülüm yok. Ondan sonra da kötü olan ben oluyorum. Olayım önemli değil. Ben hayatta iki paralı insanlara ayak uydurmak ya da zekâ/kurnazlık yoluyla onlarla yarışmak zorunda hissetmiyorum kendimi.
Benim yaşımda insanların k.. ını yırtarak çalışıp yükselmeye çalışmasının bir tercih değil zorunluluk olduğunun farkındayım. Tıpkı benim bekarlığım gibi... Hemcinslerimin çoğu evli/çocuklu olmasın. Hiçbir 60 yaşına kadar açlık yoksulluk sınırı altında ücretlere çalışmaz. Gider illegal işler yapmaz. Aile kurumu denen şey insanların çoğunu legal sınırlara hapsediyor maalesef.
*Gider illegal işler yapar.
zekasını kullanan zeki olur işi düzenbazlığa getirmek isteyen kurnaz olur, tilki kurnazdır ama yakalanır, karga zekidir her durumda baş etmenin yolunu bilir
Aynen öyle imzamı attım👌🏻💯
Rica ederim.
Değilim ya sen öylesindir😎😈
Haklarım konusunda evet riyakarlık yalanda hak yemede hayır kurnaz olmak istemem.
Adammmm
Teşekkürler bisco:))
Ricalar meri😉
Heheheh
Cevap
21Cevap
İşin kolayını bilirim ama kaçmam. Sorumluluk sahibi olmayı seviyorum
💯✅✅
Ben akıllı ve zekiyim tabi ki de.. ama kurnazlık adı altında karaktersizlik yapmam ya da yalan söylemem kimseye.. net olurum neysem o.
Aynen öyle zeka sentezli kurnazlık iyidir👌🏻👏🏻
Hayır değilim akıllıyım sadece gadası
Daha iyi gadası😂😜
🤣
Ben hâlâ safım yaa, bir gün kurnaz olur muyum bilmiyorum lakin şunu biliyorum ki; saf olduğum yerleri görüyorum artık, hatalarımı, hepsini. Artık o saflık günlerimi yaşamıyorum, şeytanlaşmak da istemiyorum lakin kendimi korumak için de tabii ki kurnaz olmam şart, bazı şeytanlara karşı kurnaz olmak zorundayız, tilki kurnazları hiç sevmiyorum bu arada.
Olay iş olursa her zaman güvenlik ön plandadır. Maliyeti konusunu beni alakadar etmez. Ekipmanı riske atmadan en az risk ve en güvenli neyse o. Liman işi aceleye gelmez efenim. Tehlikeli iş
💯💯
Kurnaz mıyım 🙂 bilemem ama saf ayağına yatmayı seviyorum 🙂 bi konuyu biliyor olsamda biliyorum demem kendilerini bi bo… sananlara içten içe gülerim
Ahahah bu taktikte iyiymiş. Herşeye bir fikri olanlar için😂😂
Tabiki 🙂
Yerine göre değişiyor zekiyliğim de var kurnazlığım da var. Ama kurnazlığımı iş yerinde kullanıyorum. Çünkü bazı şeyleri yapmam gerekiyor iş için.
Evet yoksa bencil davranan çok çıkıyor👍🏻
Başımızda kontrol amirleri olduğu için bazı işleri rahat yapmam için gerekli olan kandırmaca yapıyoruz çünkü.
👍🏻👍🏻👏🏻
Kurnaz bir is yaptigi zaman, sonunun ne getirecegini bilmez. hemen olsun ister..
Ama zeki bir insan sonunu düsünür.. Bu ayni Satranc oyunu gibidir. Kurnazlik ortaokulda vardi bende :)
Evet çok çok doğru👏🏻👏🏻
Kurnazım diye ortada gezmem. Gerektiği yerde sadece.
Zeki ama saf olduğumu söylerler. Bazı insanlar, köpek gibi muamele görmeye bayılıyor nedense. Başka türlüsünü bünyeleri kaldırmıyor demekki. Omurgasızlığın, şerefsizliğin yan etkisi gibi duruyor.
Doğru👍🏻
bazı insanlar var ki sinsilikten akıllarında 40 tilki dolaşır ama kırkınında kuyruğu birbirine değmez neyse ki öyle değilim şükürler olsun 🤲
Ahahah aynen öyle😂😂🩷
😌❤️
Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar. Ama uyanık olurlar. Önceliğim göğüs göğüse mücadele tarzım değil o yüzden
Aynen öyle👏🏻👏🏻
🌞🦁
Doğru orantılı bence 🤔 senin bahsettiğin kurnazlık şark kurnazlığı değilse tabi 😂
Dahil😂
Kurnaz değilim ama akılcı davranırım detaylara önem veririm etraflıca düşünürüm
Zeka ön planda demek✅
Kurnaz değil ama biraz uyanık olmaktan zarar gelmez
Aynen öyle kendini ezdirmemek adına🌺👍🏻
Hiç kurnaz olmadım olmak da istemem.. zeka ile kurnazlik. arasinda dağlar kadar fark var.
Evet zeka önemli olan👏🏻
Kurnazlık var fakat çok kullanmama gerek kalmıyor 😎
Zekan yetiyor👌🏻🌺
Karşımdakilerin zekasıyla alakalı bir mesele 🤭kullanmama gerek kalmıyor. 💐
🥳🥳
Kurnazlığımı kötü olaylara amel etmem. Saf gibi de olmam
Ne güzel👏🏻👏🏻
Zeki biriyim nerede ne yapacağımı iyi bilirim.
Ne güzel💝
Toplumda genelde kurnazlığa zeka diyorlar. Alakası yok oysaki
Kurnaz değilim.
Olsun zeka varsa ihtiyaç kalmıyor😇
Yeri gelince evet
👍🏻🌺
Kurnazlık zeka ister
Kötülük için sadece varsa o zeka bir işe yaramaz.
Bak stratejik kötü diye kavramla birebirse dediğine katılabilirim. Görüş meselesi😌
İşim olmak gözütok biriyim
👍🏻👏🏻
Olmaz.. demek istedim aman
Gözü pek demek istemişsin ayrıca😉
Tok.. yapma sende
Gözü tok genelde fazlasında hiçbirşeyin gözü olmayan aç gözlü olmayan kişilere denen bir kelime ama sen orada kullanmaktan mutluysan öyle kalsın sorun yok☺️😇
İhtiyacim yok yani kurnazliğa bağlayabildinmi?
Ahahah oldu oldu😂👍🏻👍🏻
Hele şükür
Yerine göre kurnaz oluyorum.
Hak eden ortam ve yere göre mecbur😌
Gerektiği kadar
Kesinlikle🩷
Uyanık ve hazır cevap.
🥳🍀🩷
değilim beceremediğim bir şey kurnaz olmak
Zekanı kullanıyorsan çokta gerekli değil kurnazlık😇
Kötü kalpli bir insan hiö olamadım.. Kurnazlık diyince aklıma nedense hep kötülük gelir
Haklısın ilk öyle akla geliyor. Ne güzel ne mutlu sana🩷
Safin salagin önde gideni yim
Deme öyle kendine aaa😀
Hakediyorum bu kadar da aptal olunmaz
Bak ya🥲
Zekiyim ama kurnaz değilim çok safım
Zeki olmak açık ara çok daha iyi🌺
Kurnaz değilim.
Zeka yeter boşver🌺
Aynen öyle. 🌸
Zekayı tercih ederim
Kesinlikle👍🏻👍🏻Arada kurnazlık şart tabi kötülük harici.
Değilim ya
Zeka yeter boşver🍀😂
Bence hayır
Dürüst özelliğin yine mevcut🍀
Teşekkür ederim 🙏💓
Rica ederim💝
Yok be okadardegilim
Kötülük yapmakta olmasın zaten boşver😜
Kötülükle işim olmaz
Fazlasıyla
☺️☺️
Sevmem o insanları