Çok safım ne yapmalıyım?

İlk önce arkadaşım durmadan bana dostum diyen biri ben öyle olmak istemediğimi söylüyorum. Bundan kısa bir süre önce sigaraya başladım. O da kullanıyor ve durmadan arkadaş ortamında ve ikimiz beraberken benden otlaklanıyor durmadan. 1 paket almıştır neredeyse. Dün okuldan sonra parkta o ve 2 kişi oturuyordu, beni aradı ve çağırdı paran varsa sigara alsana diyerek para olmadığını söyledim o zaman gelme dedi sonra şaka yaptığını ve gelmem gerektiğini söyledi bende gittim. Gittiğimde zorla para içn yanındakileri zorluyordu biri en sonunda gitti aldı ben sigarayı bırakmaya çalışıyorum o da biliyor ama zorla ikram etti. 2 tekten sonra benim işim var dedim ve o da tamam git banane dedi e beni ne için çağırdın dediğimde sigaran var mı diye çağırdım bir de oturursun sen diye dedi. Giderken ciddi ve sert bir ifadeyle zorla bana "şu paketten 2-3dal al." diye zorladı hayır dedikçe üstüme gitmeye başladı bende içmicem diye son noktayı koydum. Diğer arkadaşı niye böyle alması için zorluyorsun dediğinde ben arkamı dönüp tam gitcektim ki o onun kulağına aynı ciddi ve sert ifadeyle birşeyler fısıldadığını gördüm benim baktığımı görünce sadece gülmeye başladı. Ne yapmam lazım yaptığım enayilik resmen yardım edin nasıl uyanık olurum nasıl farkında olurum. Herhangi bir işe girsem sanayi, kafe, vb.(hayatımda hiçbir işe girmedim) Uyanıklaşır mıyım? Artık insanların beni zorbalamasına, dalga, geçmesine, kullanmasına dayanamıyorum uyanık olmak istiyorum. Yardım edin ne yapmam lazım iyi insan olmak istemiyorum içimdeki aptalı safı nasıl öldürürüm umrumda değil acı çekmem.

Çok safım ne yapmalıyım?