İyi de olsa kötü de olsa her zaman her aldığımız nefesten mutlu olmalı ve gülümsemeliyiz. Hayat üzülecek kadar uzun değil.

İyi de olsa kötü de olsa her zaman her aldığımız nefesten mutlu olmalı ve gülümsemeliyiz. Hayat üzülecek kadar uzun değil.
Bazen ne olursa olsun ölemeyecekmişim gibi hissediyorum, yaşama hapsolmuş bir bedenin içerisinde ruhumu avutuyormuş gibi. Bu ölümsüzlük hissi damağımda acı bit tat bırakıyor, sonsuzluk ürpertici bir soğukluk katıyor havaya. Bazen ise yaşayamıyor gibi hissediyorum, ölüyorum değil; yaşayamıyorum. Bu ölüm ile yaşam arasında sıkışmış apayrı bir mavera. Bu zamanlarda hislerimi kaybediyor, tüm anlam ve değerlerimi yitiriyor ve yaşamsal fonksiyonlarımı bedensel olarak sıfırlayıp ruhani bir boyuta geçiyorum. Kaybettiğim ve o zamanlar kaybettiğim şeyin zerre değerinin bulunmadığı onlarca şeyin yokluğunu sonradan yaşıyorum. Belki geri alabilirdim lakin dediğim gibi o zamanlar pek bir önemi olmadığından elimden kayıp gitti çoğusu. Nadiren de olsa yaşadığımı ve yaşamın güzelliklerini gördüğüm ve tadını, kokusunu aldığım zamanlarım oluyor. Bu zamanlar ise içimden Nobel ödüllü bir şairin çıktığı, çoğu varlığa ve kavrama aşk dolu gözler ile baktığım, konuşurken tebessüm eksilmeyen cümlelerde buluyorum kendimi. Her ne olursa olsun battık bu yaşam havuzuna ve ölümümüzü beslemeliyiz. Umuyorum ki güzel, mutlu ve şişko bir ölüm hazırlarım kendime, herkese.
Cevap
10Cevap
Hayatı seviyorum, yaşamayıda seviyorum. Yaşıyorken hayatın tadını çıkarmak ve keyif almak gerek. Zaman değerli:)
Kendimi gördüm 😂
Ne güzel😅
Elimden geldiğince mutlu olmaya ve hayatı sevmeye çalışıyorum, bazen iyi bazen kötü yüzü olsa da hayatın iyi tarafına odaklanıyorum.
Doğrusun bu yolda devam edersen hayat çok güzel bana bunu en baştan söyleseydiniz keşke 😂
Şimdi öğrendiniz işte keşke demeye gerek yok 🙂
Bir yerden başlamak lazım haklısın 😂
Bazen inişli çıkışlı dönemler yaşiyorum ama en güzeli de zorluğun arkasından gelen başardım hissi, seviyorum yaşamayı.
Yanımdakiler sayesinde çok severim 🥰 keyif alıyorum yaşadığım hayattan
Hayatı, iyisi kötüsü her şey dahil öğrene öğrene yaşamayı fazla seviyorum..
Yaptigim seyleri seviyorum sevdigim insanlari oyle
benimkide değişken gerektiği kadar severim değişkenlik gösteriyor
Hayata karşı nötrüm ancak yaşamayı sevdiğim söylenemez.
Her ne kadar yalnız olsam da gene de hayatı yaşamak güzel
Ailen ve arkadaşların varsa yalnız değilsindir😇
Sevmiyorum.. Sorumluluklarım olduğu için bı şekilde devam ediyorum..
Bu siteye fazlasin sen dostum 😏
Niye yahu 😂
Niyesini bilecek kadar zeki oldugunu dusunuyorum 😉
Teşekkür ederim güzel iltifatlar için 😇
Eywalla 😉
Dediğine katılıyorum 👍
Hayat mutlu olunca güzel çünkü 😇
Yaşıyoruz işte ölümüne
çok da sevdiğim söylenmez
Hiçe yakın sevmiyorum
Günüme göre değişiyor o
Sevmiyorum çünkü boşa yaşıyoruz hissi var hep